5G i 4G+ routeri

  • 16 May 2019
  • 1215 odgovora
  • 129063 pregleda


Prikaži prvu objavu

Odgovora 1215

Razina korisnika 7
Bedž +4

Stigao SUPER HOMEBOX nema više 1TB po punoj brzini samo 400GB i noćna opcija.

 https://www.a1.hr/privatni/internet/super-homebox

Razina korisnika 4

Jadno i sramotno!

Razina korisnika 7
Bedž +4

Zasad oni koji imaju 1Tb ostaje tako (a dokad ko zna....)samo novi korisnici su na novoj tarifi

Razina korisnika 7
Bedž +4

Iako ni taj 1Tb nije baš siguran jer ovim smanjenjem za nove korisnike  nisu riješili preopterećenost 4G mreže. Pa bojim se da ne bi kroz par mjeseci došao račun sa sitnim slovima…...(kao što je to napravio jedan naš operater) Evo što sam napisao prije skoro pola godine dobro nisam baš točno prognozirao ali blizu sam bio….

 

Taman se predumišljao dali da uzmem kad ovo, sramota i to spuste brzinu na 2 Mbit/s ,t-com barem spusti na 4 Mbit/s. Znači ostaje samo t-com. Umjesto da postaju sve bolji, oni sve gori.

Razina korisnika 4
Bedž +1

A1 je dosta lukavo odigrao. Prvo je namamio ljude sa Flatboxom i 1TB, a kada je dostigao kritičnu masu, maknuo ga i zavrnuo pipu, ali opet ne skroz, nego se i dalje mogu hvaliti da nude najviše prometa sa maksimalnom brzinom. Imaju sreću što kod konkurencije nema povoljnijih ponuda, jer bi slijedio egzodus. A, opet, vjerujem da će uslijediti nakon ukidanja SportKlub kanala u TV paketu.

To nije lukavo več pokvareno, zanima me što će  TELEMACH napraviti isto se puno hvale a za sada ništa. 

Razina korisnika 2

Sve je to bilo planirano, prosle godine sam stavio flatbox prikljucak na pauzu od 9 mjeseci, agent me uvjeravao da cu vidjeti da se isplatilo sto sam ostao kod njih sa starim prikljuckom i eto ga, ukida se flatbox za nove korisnike

Ekipa bok! Ja sam novi i pokušavam pronaći odgovore na neka pitanja, unaprijed se ispričavam ako su već odgovorena ali ja ih nisam uspio pronaći. Koliko vidim @daworin i još neki su odlični izvori informacija, pa se nadam da će mi pomoći. :nerd:

Tražim efikasno i ne preskupo rješenje za mobilni hotspot na putu tj. 4g/5g router za u auto/kombi/minibus (bavim se turizmom i prijevozom). Ogromne brzine (>50 mbps) nisu mi bitne koliko stabilnost jer u vožnji se često mijenjaju bazne stanice i daleko si od njih. Iz dosadašnjeg čitanja ovog thread-a pretpostavljam da to mora biti CAT6 router sa mogućnošću kombiniranja najmanje 2 frekvencije? Dimenzije su bitne (što manje, to bolje) ali opet nisu presudne (ako je velik, ići će u gepek). Također, bitno je i napajanje koje je 12V u vozilima ali vjerujem da će to biti najmanji problem iskombinirat kasnije sa aftermarket pretvaračima. Ne mora imat bateriju (kad se vozilo upali, hotspot radi, a kad se vozilo ugasi, hotspot ne radi). Stvari koje bi bile korisne ali nisu neophodne: DUAL SIM (da mogu stavit karticu iz druge države), client bandwidth management (da zbog jedne/dvije osobe na youtube-u ne mogu ostali surfat internetom) kao i DDNS mogućnost tj pristup uređaju na daljinu.

  1. Je li znate/možete preporučiti neki router za opisanu namjenu?
  2. Postoji li neka antena poput autoradio antene sa tankom žicom do routera koja bi se mogla stavit na krov i poboljšati prijem signala?
  3. Kojeg operatera/infrastrukturu odabrati? Iako sam dugogodišnji korisnik Vipa/A1 nisam trenutno ograničen ničim. Pretpostavljam da infrastruktura HT-a i A1 najbolje pokriva vangradska područja

Hvala unaprijed na vašoj pomoći!

 

PS: instalirao sam i registrirao se na CellMapper. Vidim da nekih baznih stanica nema na mapi. Kako ih dodati ili to on sam uradi?

Razina korisnika 7
Bedž +4

Cellmapper samo pokreneš i on automatski mapira i na kraju mapiranja samo napraviš upload podataka i nakon nekog vremena karta će se osvježiti i pojavit će se novi tornjevi(crveni kružić) i osvježiti postojeći sa novim frekvencijama ako je bilo nadogradnje na njima.

Razina korisnika 7
Bedž +4

A što se tiče routera svi huawei routeri imaju napajanje 12V . Da min CAT6 tj 2CA. Mogu i mobile hotspot koji svi imaju ugrađenu bateriju.  Ima i za kupiti i vanjska antena.

A što se tiče routera svi huawei routeri imaju napajanje 12V . Da min CAT6 tj 2CA. Mogu i mobile hotspot koji svi imaju ugrađenu bateriju.  Ima i za kupiti i vanjska antena.

Neke preporuke ili linkovi gdje da nastavim tražiti?

Da li svi tornjevi/bazne stanice rade na više frekvencija?

Ako mi je mobitel namješten na 2G/3G (štedim bateriju), CellMapper neće moći detektirati 4G stanice ili ipak hoće? Što ako je spojen na Wi-Fi?

Na početnom zaslonu CellMapper-a dugačka je lista stanica ali uglavnom su sve osim prve “UNKNOWN GSM”. S obzirom da su mi to hijeroglifi, koji podaci su bitni?

Razina korisnika 7
Bedž +4

Linkovi za routere što više CA to bolje i min CAT 6 routeri ili mobile hotspot

https://www.4gltemall.com/4g-wireless-router/huawei-4g-lte-wifi-router.html

https://www.4gltemall.com/4g-wireless-router/netgear-4g-lte-router.html

https://www.4gltemall.com/4g-wireless-router/zte-4g-lte-wifi-router.html

 

A ovo ti je za cellmapper link

https://www.cellmapper.net/First_Time_Startup

Razina korisnika 7
Bedž +4

evo i antene par linkova

https://www.amazon.com/Proxicast-Professional-Low-Profile-Combination-Vehicle/dp/B01M3SQAX8

 

https://www.ead-ltd.com/products/5g-lte-4g-antennas/mimo-blade-4g-lte-mimo-blade-antenna

 

https://www.novatel.ie/poynting-mimo-3-v2-omnidirectional-mimo-external-router-antenna-for-vehicles

Samo malo.

Kad sam zvao SZK i pitao kako da imam dobar WI-FI signal , rekli su mi da se to ne može da to ovisi od routera.

Meni to nije držalo vodu jer si mislim ako  ovaj router   https://www.mall.hr/routeri/asus-rt-ax88u-90ig04f0-mn3g00    ili ovaj  https://www.mall.hr/routeri/asus-rt-ax56u-bezicni-usmerivac-dual-band-wifi-ax1800

Spojim na postoječi Huawei pa trebao bi po mojemu imati i bolji WI-FI signal.

Badava mi 950/480brzina prek žice kad 5 metara dalje na mobitelu deset puta sporije.

Ne znam ali mislim  ak spojim ovaj ASUS ,da bi onda imao i bolji WI-FI signal na ostalim bežičnim uređajima pogotovo na 5G mobitelu.

Dali bi to funkcioniralo .

Unaprjed hvala i pozdrav

Razina korisnika 7
Bedž +4

Da ok su ti routeri žično ga spojiš sa 4G routerom i asusa podesiš kao AP. Oba routera koriste wifi 6 (šeste generacije) i za max brzine moraju i uređaji koji se spajaju na asusa imati wifi 6 naravno to je 5Ghz Wifi6 na 2.4Ghz wifi puno manje su brzine ali je veći domet. Tako da za velike brzine i udaljenost ne smije biti velika i naravno što manje prepreka , zidova.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Prednost Asus RT-AX88U routeru

Svaka čast.

Puno hvala

https://www.protis.hr/products/details/tplink-ax1500-wifi-6-router/164766

Evo za nekog tko treba , ad nije preskup 500kn

Razina korisnika 4
Bedž +1

Router ZTE MF286R. Je li se nekom ažurirao router, budući da već neko vrijeme dobijam obavijest da je “ažuriranje u tijeku”?

 

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Očito rade na ažuriranju ovo je samo obavjest da se uskoro može očekivati ažuriranje postojećeg FW jer previše pritužbi i problema s tim routerom.

Razina korisnika 4
Bedž +1

Izgleda ništa od updatea, jer danas više nema poruke, a u routeru je još stari SW od 31.05.2020.g. Vjerojatno neki bug.

Pozdrav

 

Imam router ZTE M286R kojeg sam dobio pred par dana sa antenama P-56. Kako ga natjerat da radi u MIMO načinu rada sa vanjskim antenama jer on koristi MIMO jedne vanjske antenu sa unutarnjom? (ako se ne varam prema  tome je specifičan)

 

Ima li netko iskustva.

 

Hvala!

Razina korisnika 7
Bedž +4

Mimo radi jedna vanjska i unutarna. Spaja se na R priključak na routeru ,a L priključak je za samo 2600 frekvenciju

Hvala na odgovoru!

Imam kamenu kuću na selu i u prizemlju imam samo 3G signal te sam tamo predvidio router. Volio bih da koristi obje antene zbog toga ako je moguće

 

Jel ovo ima smisla šta se radi na finskom forumu?

https://bbs.io-tech.fi/threads/zte-mf286-kokemuksia.609/page-29

U biti ekipa kaže ako se promijeni kabel od 2600 i unutarnje diversity antene te da se može dobit MIMO sa vanjskim antenama

 

Ima li smisla sa tim zezat ili da tražim neki drugi router? Ako da koji preporučujete?

Odgovori