5G i 4G+ routeri
zte mf286 CAT6
huawei b525s-23a CAT6
huawei e5186s-22a CAT6
huawei b715s-23c CAT9
huawei b618s-22d CAT11
i da ne nabrajam dalje posljednja tri koristim i ako vas što zanima pitajte jer Admini vam neće znati odgovoriti na vaše upite!
Kako je doslo ljeto i sve se razlistalo meni je u stanu grozan signal. Poznato je da drveće odnosno lišće na mobilne i wifi signale djeluje kao spužva. Trenutna najveća jačina signala koju mogu dobiti na jednom jedinom mjestu u stanu je -90 dBm. Na tom mjestu brzina mi je 30 Mbita. Nisam baš zadovoljan...
Evo sada sam izmjerio brzinu nakon što sam premjestio ruter:

Ja sam prezadovoljan i meni je ovo sasvim dovoljno.
Eto puno ovisi o signalima sama brzina DL i po UL se vidi da je ok signal. Bitno da si našao pravu poziciju za router.
Tako je, to je sada to
Pozdrav, evo kako imam Home box od A1 ZTE 286R i trenutno mi je na jugu kod sestre brzina oko sramotnih 1Mbits (1/7). Istovremeno sam probala s mojim Huawei B715 i na toj lokaciji se dostize solidnih 50/50.
E sad, ili s ti ZTE nije nesto u redu (u Zagrebu s istim modelom dostizem 150Mbits), uglavnom hitno trazim novo rijesenje … koliko vidim iz proslih postova prica se o “ZTE MF289F 4G CAT20 Router (bolja alternativa od Huawei B818)” … nekako naginjem na Huawei, no zanima me najbolja i najbrza opcija (mozda i neki link na shop :-) ).
Hvala!
Može i huawei B818 bit će bolji od ZTE286 jer očito na toj lokaciji imaš agregacije frekvencija koje ZTE 286 ne podržava ili je već dao svoje….
Skinete si Network Cell Info Lite aplikaciju i u mobitel stavite SIM karticu iz routera. Nadjete mjesto u stanu sa najboljim signalom i tamo postavite ruter. Ja sam se preporodio nakon sto sam preselio ruter.
Uglavnom sestri sam ostavila Huawei B715 jer postize zavidne brzine - preko 50/50 kao sto rekoh (a jedva je kilometar od mene), a kod mene taj isti Huawei mozda ujutro do 20, navecer do 5, ali to kod mene na jugu je bilo prije ljeta, a sad se srozalo skroz, jedva 1Mbits od poslije podne. Kod jedne i druge, na jugu, ZTE potpuno steka.
Na kraju je bilo rijesenje da sam sebi narucila i provela kabelsku 1G, jer je vec bila priprema u zgradi (novija zgrada). A u Zagrebu cu i dalje zasad imati mobilnu jer radi dobro, plus nisam sigurna da bih na fiksnoj imala vise brzine.
Jedina je mana da sad imam dva interneta, a prije je jedan prijenosni bio dostatan.
Ono sto nije lose, sto je 6 mjeseci besplatno plus tablet za jedan EUR. Vise bi me kostao dobar modem, a tko zna kakav bi signal bio.
Hvala!
Može se doći do GUIa Askey RTL 6300(zna sam mjenjati adresu svoju pristupa pa bi trebalo pripaziti na to) i izgleda ovako ali ništa se nemože promjeniti osim upaliti i ugasiti LED lampice.
Sve se može u sučelju Askey RTL 6300 mogu se mijenjati frekvencije zadavati agregacije ili promjena 3G ,4G 5G NSA ili 5G SA
Možeš li mi molim te reći kako? Ili barem poslati PM …
Update: Ne treba hvala, našao savm, ali čitavo vrijeme zapravo tražim nešto drugo …
Ima li netko iskustva s ZTE MC7010? Možda mi je i to promaklo, ali koje CA on podržava?
ZTE MC 7010 podržava iste CA kao i ZTE MC801a. Testirao sam MC 7010 sa ZTE FW.
ZTE MC 7010 podržava iste CA kao i ZTE MC801a. Testirao sam MC 7010 sa ZTE FW.
Hvala, evo i za ostale link na podržane CA https://cacombos.com/device/MC7010. Koliko sam vidio pokriva sve što treba za HR. Još kada bi podržavao skripte …
Podržava i skripte

Jedino kod MC7010 je bitno koji FW ima jer neki brendirani 7010 možda imaju i neke agregacije blokirane….
Podržava i skripte

Jedino kod MC7010 je bitno koji FW ima jer neki brendirani 7010 možda imaju i neke agregacije blokirane….
Hvala, ali nisam mislio na skripte za otključavanje (skrivenih) postavki, nego na skripte tipa mikrotik …
Inače ako nekome iz nekoga razloga zatreba … evo način za napraviti reconnect RTL6300 (Pronašao na slovenskom forumu ...)
curl 'http://172.20.168.1/restful/lte/control' -X PUT --data-raw '{"command":"2","ifname":"rmnet_data0"}'
Trebao bih si uzeti vremena i vidjeti koje se još naredbe mogu izvući, mada se nije za nadati ičemu s obzirom da je to A1 cutomized FW ...
Ionako trebaš još jedan router ako ćeš trebati Wifi ili još lan portova jer 7010 nema Wifi i ima samo jedan 2.5Gbps lan port. Znači staviš mu neki mikrotik koji ima barem 2.5Gbps lan portove da nemaš zagušenja ako ćeš imati veće brzine od 1Gbps. I sad lupaš skripte u mikrotik koliko hoćeš i koje hoćeš!
Ionako trebaš još jedan router ako ćeš trebati Wifi ili još lan portova jer 7010 nema Wifi i ima samo jedan 2.5Gbps lan port. Znači staviš mu neki mikrotik koji ima barem 2.5Gbps lan portove da nemaš zagušenja ako ćeš imati veće brzine od 1Gbps. I sad lupaš skripte u mikrotik koliko hoćeš i koje hoćeš!
WiFi za ove namjene uopće ne koristim, a i setup mi je takav da mi je 1 LAN port dovoljan. Hvala za ideju, ali kombo ZTE + Mikrotik (s 2.5Gb portom) za skripte poprilično skup sport (nažalost), a i nekako mi se čini da je ZTE potpuni višak u toj kombinaciji. Izašao je novi Chateau 5G ax … poprilično moćan uređaj a mislim da bi u najmanju ruku trošak bio jednak ili čak manji.
Chateau 5G ax preskup za ono što nudi u 4G 5G segmentu. Za te novce se kupi top router Teltonika RUTX50 nema šta nema od podešavanja samog routera( JSON skripti) pa do podešavanja 4G i 5G mreže stvarno top router.
Chateau 5G ax preskup za ono što nudi u 4G 5G segmentu. Za te novce se kupi top router Teltonika RUTX50 nema šta nema od podešavanja samog routera( JSON skripti) pa do podešavanja 4G i 5G mreže stvarno top router.
Istina, top router. Totalno sam zaboravio na Teltoniku jer su jedno vrijeme baš imali čudnu ponudu (barem kod nas) … Jedino nema 2.5Gb portove … ili barem link aggregation ...
Pozdrav,
zanima me što mislite o ovoj kombinaciji routera i antene. Router bih uzeo preko njuškala jer je poprilično povoljan, možda malo i pre povoljan, ali šta je tu je. Imate li kakvih iskustva s tom kombinacijom ili samo routerom?
Router:
https://www.njuskalo.hr/wifi-antene/huawei-b818-cat19-4g-router-vrhunski-oglas-39840602
Antena:
https://shop.kerman.hr/Katalog/Detalj/104166
Kombinacija je ok ne možeš pogriješiti sa time.
Bok, hoće li te iste antene raditi sa ZTE MF286R routerom?
Više me zanima pomaže li ako rade...
Da radit će ali samo jedna antena ide na zte MF286R i to na priključak označen sa R
Da radit će ali samo jedna antena ide na zte MF286R i to na priključak označen sa R
Hvala ti na informaciji. Sutra popodne probam pa javim.
Probao sam i skriptu za isti, duplo bolje radi na 1+20
Antena postavljena, uštekana u desni konektor (R) i pojačanje koje daje je čak i više nego duplo.
sa 20-25dl ide do 70-80dl sada.
Sa skriptom sam gledao razinu signala prilikom mntaže i tako usmjerio antenu.
Jedino router sam mijenja frekvencije iako mu skriptom postavim 1+20 on to malo malo mijenja, ali nema puno utjecaja na brzinu.
Imam još pitanje ukoliko se na taj ZTE MF286R stavi tvornički firmware od ZTE-a dali će onda biti više postavki za frekvencije i mogu li se odabrati koje su najbolje pa da stalno ostanu aktivne?
Nećeš ništa dobiti sa promjenom FW jer taj FW koji imaš podržava sve frekvencije i agregacije koje podržava Hardware. Ovdje imaš agregacije koje podržava HW. Kako misliš mijena? Može samo promijeniti ako zadaš 1+20 može staviti 20+1 tj promijeni samo primarnu frekvenciju. Ispitaj svaku frekvenciju posebno i dvije najbolje upari naravno ako HW dozvoljava tu agregaciju. Testiraj 1 pa 3 pa 7 pa 20. Možda na tornju imaš i Band7 pa i njega ubaciš u kombinaciju.
Odgovori
Registriraj se
Imaš A1 Forum račun? Prijava
Dobrodošli
Još uvijek nemaš svoj A1 Forum korisnički račun? Stvorite račun
Prijava putem društvenih mreža
Prijavi se preko FacebookaEnter your username or e-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.