Riješeno

brzina Super Homebox

  • 10 June 2022
  • 38 odgovora
  • 290 pregleda

Koristim Super Homebox u centru Malog Lošinja. Max download izvan sezone je cca 18 Mbps, upload je katastrofa cca 4 Mbps, nekada i manje od 1 Mbps, tako da o video konferenci možeš samo da sanjaš. U VII i VIII mesecu  je situacija još slabija. 
Zanima me zašto je to tako, jer kad isklopim wifi odnosno ruter, je brzina surfanja na telefonu super,  višja od 50 Mbps. 
Može li mi neko to objasniti?!

 

icon

Najbolji odgovor od A1_Anchi 26 January 2023, 15:07

Pogledaj original

Odgovora 38

Razina korisnika 7
Bedž +3

Hehe bitno da je kvačica riješeno…..

Razina korisnika 4
Bedž

Ne kužim. Čovjek je to pitao prije 7 mjeseci. Ili je riješio problem ili zafijutio router kroz prozor.

Bedž +3

@milanSLO žao nam je zbog poteškoće koju navodiš. 😔 Jesi li prijavio poteškoću kolegama na tehničkom odjelu? Na uređajima koji se spajaju mobilnom tehnologijom, kao što su Homebox, mobitel, USB stick, MiFI i drugi, brzine prijenosa podataka ovise o raspoloživim resursima mreže uz nastojanje da se ostvari najbolja moguća brzina. Brzina pritom također ovisi o udaljenosti od bazne stanice, broju aktivno spojenih korisnika i o lokaciji na kojoj se usluga koristi. 🙂

Razina korisnika 7
Bedž +3
  • milanSLO  Promijeni router on je taj koji koči brzinu.

Postoji mreža A1 i Mobilni A1, brzina A1 je super, Mobilna A1 pa nije!.

 

Razina korisnika 1

Server je ingame tako da mi je tesko staviti direktno neki za primjer. Jer kad radim ping test tesko mi je uhvatiti pojedini trenutak na kojem mu ping ode u nebesa, navodno da je kao ok ali onda varijacije krenu svako malo. 

Nije do igre, nije do kompa jer istu igru isti meč npr testiram preko drugog interneta koji imam.

Doslovno u meču samo zamjenim kabele i dobijam stabilni internet u ostatku meča. Na taj način sam siguran da nije do servera na koji se spajam.  Nažalost taj drugi internet mi je premalih brzina zato i i jesam prešao na flatbox.

A što se tiče mog spajanja ne koristim wifi nego sam kabelom direktno spojen na ruter koji je vanjskim antenama spojen na baznu stanicu. 

Neznam što bi moglo biti sa moje strane ako je 2 mjeseca radilo odlično i ping je u prosjeku bio od 40-60 konstantno a nisam ništa mijenjao. 

Zadnjih 10 dan stabilnost je katastrofalna. 

Svima je tako, cijela ekipa koja igra samnom i koristi A1 homebox zadnjik 15 dana ima iste probleme. Ping užasan, pad brzine, packet loos, katastrofa. Dvije godine ga koristim i bilo je sve super do prije 15 dana.

 

Server je ingame tako da mi je tesko staviti direktno neki za primjer. Jer kad radim ping test tesko mi je uhvatiti pojedini trenutak na kojem mu ping ode u nebesa, navodno da je kao ok ali onda varijacije krenu svako malo. 

Nije do igre, nije do kompa jer istu igru isti meč npr testiram preko drugog interneta koji imam.

Doslovno u meču samo zamjenim kabele i dobijam stabilni internet u ostatku meča. Na taj način sam siguran da nije do servera na koji se spajam.  Nažalost taj drugi internet mi je premalih brzina zato i i jesam prešao na flatbox.

A što se tiče mog spajanja ne koristim wifi nego sam kabelom direktno spojen na ruter koji je vanjskim antenama spojen na baznu stanicu. 

Neznam što bi moglo biti sa moje strane ako je 2 mjeseca radilo odlično i ping je u prosjeku bio od 40-60 konstantno a nisam ništa mijenjao. 

Zadnjih 10 dan stabilnost je katastrofalna. 

Vjerojatno taj odgovor da su bazne stanice previše opterećene.. Tko zna kada ce to složiti. Ako se uopće i može 

Uzmite u obzir da je masa korisnika s tele2 presla i jos prelazi na a1 zbog smanjenja paketa s 1000 na 200 gb

Najbolje da.. Onda neka naprave više baznih stanica. Ovo je katastrofa sad. Ili cu ja prec na tele haha

Razina korisnika 3
Bedž +3

Ako ti je najveći povremeni lag spike 200ms preko nečega spojenog putem sim kartice ti vjerojatno neće naročito ozbiljno shvatiti to kao problem, koliko god ti to smetalo u igrici.

Što se tiče upita KulenoveSeke iz prvog posta, ili čekat odgovor na mail ili nazvati tehničku na 0800091091 (brža opcija). Bilo bi dobro dogovoriti se prvo je li staro stanje bilo 50-70 ili 6-7Mb/s.

Razina korisnika 1

Server je ingame tako da mi je tesko staviti direktno neki za primjer. Jer kad radim ping test tesko mi je uhvatiti pojedini trenutak na kojem mu ping ode u nebesa, navodno da je kao ok ali onda varijacije krenu svako malo. 

Nije do igre, nije do kompa jer istu igru isti meč npr testiram preko drugog interneta koji imam.

Doslovno u meču samo zamjenim kabele i dobijam stabilni internet u ostatku meča. Na taj način sam siguran da nije do servera na koji se spajam.  Nažalost taj drugi internet mi je premalih brzina zato i i jesam prešao na flatbox.

A što se tiče mog spajanja ne koristim wifi nego sam kabelom direktno spojen na ruter koji je vanjskim antenama spojen na baznu stanicu. 

Neznam što bi moglo biti sa moje strane ako je 2 mjeseca radilo odlično i ping je u prosjeku bio od 40-60 konstantno a nisam ništa mijenjao. 

Zadnjih 10 dan stabilnost je katastrofalna. 

Razina korisnika 2

Da li si mjerio ping preko zice ili spojen na wifi od a1 modema? Cisto da eliminiramo mogucnost problema tvog uredjaja spojenog na wifi. Moze adresa servera kojeg pingas da pogledam kako je kod mene

Razina korisnika 1

Kod mene je situacija ovakva.

Udaljenost bazne stanice 500m, brzina od 100-150mbs, ping 60-200.

Bazna stanica udaljena 1000m , brzina oko 50 mbs, ping oko 50.

Nazalost ne mogu birati stanicu di ce se ruter spajati. Opterecenje bazne stanice se nije povecalo ako gledam brzine. To mi je ostalo isto.s samo je ping na baznoj stanici otisao totalno s vragom.

Duplo dalja bazna stanica ima duplo sporiji internet i puno stabilniji ping. Pa nek mi netko objasni.

Razina korisnika 2

Uzmite u obzir da je masa korisnika s tele2 presla i jos prelazi na a1 zbog smanjenja paketa s 1000 na 200 gb

Razina korisnika 1

Mene zanima ista stvar . Zadnjih tjedan dana je užasan ping. A lokacije je potpuna drugačija. Ovdje se radi o centru Zadra.

Razina korisnika 1

Lijep pozdrav,

evo pišem ovdje upit pa da vidim dali ću možda prije odbiti odgovor([T20201103002PZ12923030]) ili pomoć od strane A1 podrške. Situacija je da od ovog tjedna 02.11 pa sve do sada kada pišem ovaj tekst na mojoj lokaciji Grabrić ,10340 Vrbovec došlo je to pada stablinosti mreže. Prije sam imao stabilnih 50-70 Mbit/s s pingom od 18ms što je za mobilni internet što je više nego pristojno. Problem se javlja nakon što sam tražio A1 da mi omoguće NAT Type: Open (25.06) pošto ga sam nisam bio u mogućnosti sam aktivirati(online igre). Sada vidim da je to možda bila greška jer sada konstanto kroz skoro svaki game u lobbyu dobivam iako stutter koji je pristuan stalno i kvari doživljaj. I druga stvar koja se događa ovaj tjedan jest pad brzine toliko da nisam u stanju 720p video gledati na youtube što je smiješno (prije stabilnih 6-7 MB/s, sada oko 1.5MB/s). Pa ovime putem samo želim da se vidi koji su razlozi novo nastale situacije, dali možete vratiti NAT Type na staro da bude STRICT jer mi ipak nije dao neki benefit, baš suportno možda baš unio stutter u game. Dali je problem na vašoj infrastrukturi ili čak treba mijenjati router ZTE MF283V  što se pak tiče brzine. Unaprijed hvala na odgovoru!

Razina korisnika 6
Bedž +6

Malo si prebrz na pisanju čitaj s razumjevanjem…..

Pa čitam sa razumijevanjem 😀. Kolega forumaš se žalio da mu je iza ponoći pala brzina, a već i vrapci znaju da homebox korisnici imaju neograničen flat od ponoći do jutra, a @gogsy1975  je još nadopunio da mu očito nije istekla dnevna sesija koja mu je zbog potrošenih 100 giga gmizajuća. E, ako  problem nije riješen gasi-pali router funkcijom, tad su na internetu  i svi ostali budni koji su najvjerojatnije i bili budni baš toga dana i isto tak bili na internetu. A kad 30.000 šišmiša okupira mrežu, teško da bu imal neku brzinu,jer koliko sam čitala i brzina homeboxa ovisi o opterećenju mreže.

Razina korisnika 7
Bedž +3

Malo si prebrz na pisanju čitaj s razumjevanjem…..

Razina korisnika 7
Bedž +3

Za sve one koji su na A1 a koriste bakar i paricu od HT-a, znajte da HT u slučaju "navale" kao što je u slučaju #ostani doma i korone, reže "vanjskima" brzinu i postojeće resurse dijeli svojim korisnicima. Informacija od prijatelja, tehničara HT-a. Dakle, ako ste ušli u tu "shemu", ugasite internet, pođite na spavanje i sutradan će biti bolje. Pljuvačina po A1 teško može pomoći.

 

Edit: a sad tek vidim (ako nisi fulao) da koristiš homebox pa provjeri jesi li potrošio kvotu od 100Gb pa ti se smanjila brzina a noćna opcija taj tren nije krenula. Sve je moguće. 😉

Razina korisnika 6
Bedž +6

Problem je da su zbog #ostanidoma svi ,koji su doma već mjesec dana, postali šišmiši i vise na internetu od ponoći do jutra 🤣

Znaći ponoć je prošla a brzina preuzimanja mi je 1.05/s mb??

problem je nasto tako što mi je prvo nestalo veze skroz nisam imo interneta a prije toga je brzina preuzimanja bila i do 10.50mb/s, resertiro sam homebox, veza se vratila ali brzina nije.

U čemu je tu problem sada?

Ja imam nekih problema sa telefonom, ali inace sto se tice brzine ona je odlicna te se cak popravila.. Na huawei b315s na 96dbm (800mhz frek) imam tokom dana 35-40down, oko 3 ujutro je 60 te je veza jako stabilna

Razina korisnika 2

Jos jedno pitanje, da li se preko Homeboxa moze dobiti javna IP adresa? 

 

Razina korisnika 2

nema beda sve je ok a postoji još i ovo pročitaj                                      https://ssc.a1.hr/documents/10307706/46952206/A1-kodeks-ponasanja-na-internetu.pdf/ced1ff55-b6e6-4bfa-40b0-66c0e78c359d

 

Znači morao sam malo izmijeniti komentar, tj,. Puno. Nisam te skontao na prvu, kad sam vidio brzina Vam je super, reko ne opet..

Nisam te htio uvrijediti ili nešto ružno reć, ali ovo će biti raskid ugovora definitivno. 

Mislim uvijek ista priča, još kad mi kaže stari možda je virus...

 

Ps hvala na kratkom objašnjenju mobilni internet/homebox :)

Razina korisnika 2

razlika je u tome jer mobitel i homebox uređaj imaju različite CAT oznake HB je vjerojatno Cat4 a mobitel Cat6 ili čak i više, ovisno s kojim GSM uređajem si mjerio… ja sam na početku u probnom periodu mjerio oko 40mbs a sada na 4g mjerim oko 1mbs čak i manje, kada forsiram 3G onda je oko 2.5mbs i nema pomoći od strane tehničke službe odnosno uvijek isto resetiraj HB uređaj forsiraj 3G ako nisi zadovoljan raskid ugovora uz moju penalizaciju… tako da eto dobrodošao u klub….

 

Odgovori