5G i 4G+ routeri

  • 16 May 2019
  • 1176 odgovora
  • 126173 pregleda


Prikaži prvu objavu

Odgovora 1176

Razina korisnika 7
Bedž +4

Lijepo što si javio utiske koristeći  Huawei 5G CPE PRO 2  oznake H122-373. Osobno ga nisam testirao jer mi baš nije bio zanimljiv pošto na 4G ima identične mogućnosti agregacija kao i B818-263. Još kada mu nađeš optimalan položaj ići će i preko 200🙂. Kad nabaviš sim od HT ili Bonbon javiš u PP da probaš nešto testirati što me zanima, 

Sretan Uskrs svima!

Razina korisnika 3

@daworin…..naravno,prvom prilikom!Rekao sam prijatelju sa njihovom karticom da navratiVidim jedan toranj na cca 100 metara,bez prepreke prema meni……,jedino što da bih ga ostavio na toj poziciji,ako uhvati 5G,morao bi stajati na stolu u trpezariji🤣!Ali ajde,budemo vidjeli!Čak sam jučer primjetio da mi Powerline adapter u spavačoj sobi isporučuje sada 75 u downloadu,a prije oko 13!Ovog navodnog tornja od HT-a nema na CellMapper-u,ali mi je njihov serviser rekao da ima na toj zgradi,pa kontam da je to to!Na Sjenjaku,iznad ulaza broj 9(Zgrada 9-11),Osijek!Što se tiče optimalnog položaja,moram ga spojiti na neki dugački produžni kabl,da mogu šetati,jer mu test traje 30 sekundi,i onda stalno javlja rezultate,svakih cca 5 sek!I pitanje je gdje če biti,jel mi je sad na mjestu gdje mi je lako povezati TV Lan kablom,i Powerline adapter…….

 

Razina korisnika 3

Previdjeo sam Tele2,ipak ga ima na CellMapperu…..ali su mogučnosti slabe,ako je vjerovati podacima!

 

Razina korisnika 3

@daworin…….evo uzeo Neograničenu tarifu od HT-a,pa javi što te zanima da testiram!Uzeo sam na probu,i čini mi se da odmah sutra vratim!Čim sam ubacio karticu,upalila se lampica za 5G,iako za moju adresu piše da nema 5G pokrivenost!Ovako brzinski,vidim da se PING smanjio na cca 13-16,sa standardnih 22-29!Ali na trenutno istoj lokaciji u kuči,sa signalom od 4 crtice (od 5) na 5G,baca brzine od 150-170 u downloadu!Ali se Upload iz nekog razloga smanjio na 10-15,sa standardnih 40-tak(neznam zašto)!Uglavnom dobijam skoro iste brzine kao na 4G+ na A1,a košta oko 25 kn/mj više!Neznam dali router radi sam agregaciju,jer mu u firmwareu nemogu nači opcije da ih sam testiram!Imam huaCTRL aplikaciju na mobitelu,ali neznam koje frekvencije da probam.Morat ču ubaciti karticu i u mobitel,da vidim što hvatam večeras!Vidim da router i dalje ima glupe opcije u Firmwareu,ili AUTO,ili 4G only……,nema još 5G only!

 

Razina korisnika 1

Pozdrav ekipa. Evo malo sam se i ja pozabavio oko routera i mreža. Hvala daworinu na puno vremena i savjeta a i rakonji na linku ebay.de stranice za routere. A1 mreža je dosta lošija od HT .na mom dijelu ovdje pa sam uzeo od HT neograničenu za cijenu od 207 kn mj. Nisam znao ni da se može uzeti ta opcija (opet daworin😁). Odašiljač se nalazi preko puta mene oko cca 1 km.A našao sam b818-263 na ebayu za 98 eur ponuda s dostavom u Njemačkoj (sestra živi😁). Čim pošalje javim stanje. Zasad na mobu vrti stabilno oko 150-170 dl  a up oko 35-50 stim da je pozicija kod TV u sredini kuće. Testirano više puta dnevno.

Razina korisnika 7
Bedž +4
  • rakonja UL je slabiji očiti imaš slabiji signal na HT. Jesi probao skriptu za Chrome dali radi sa tim routerom. Ako radi onda će se vidjeti eNBID tornja pa ću ti znati više reći. A do tada probaj neki bolji položaj routera naći. Imaš 5G mob?

Razina korisnika 3

Nažalost nemam 5G mob!Imam sa CellMappera tornjeve,ali javim kasnije,imam sad nekih obaveza!Pozdrav!

Razina korisnika 3

@daworin …...molim te podsjeti me oko one skripte za Chrome,zaboravio!Htio sam HAKOM metar za testiranje preko Windowsa,ali mi traži hrpu podataka za test,čak i datum potpisivanja ugovora!Evo par screenshot-ova sa P30 PRO,NetMonster i CellMapper…...vide se tornjevi!U dvorištu sam na jednom mjestu uhvatio 4 frekvencije,i onda ovo testirao sa SpeedTestom…...i za mene poražavajuči podaci!A1 bez 4 frekvencije gura do 150!

 

 

Razina korisnika 3

@daworin Evo ih!Na ovom lijevo skrivenom 150363 sigurno ima 5G signal,i očito se probija do mene……,ali dosta oslabljen!A na istom mjestu bolji 3015 od A1 nemogu dohvatiti!Od A1 sam samo na 3105…..i dobijem bolje rezultate na 4G!

 

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

imaš na 16 strani ove teme linkove

Razina korisnika 3

@daworin Veče/jutro…..!Uspio na HT-u natjerati do 300 UP!Što je kasnije,to je brže,ali bilo je večinom preko 150!Večina testova preko mobitela,ili laptopa na 5gHz Wifi!Spojen je na 5G,probao sam na više lokacija po kuči,i očigledno nisam na idealnom mjestu,jer i na trenutnom mu mjestu,ako pomjerim 20 cm unazad,brzina na pola pada!Mislim da on to sve izvlači iz 4G mreže!U routeru mu nemogu zadati 5G only,a kad sam mu preko mobilne aplikacije HuaCtrl postavio da se povezuje samo preko poznatih 5G frekvencija,iz tvog grafikona,odmah je nestala internet veza!Iako je pokazivao na 5G 4crtice,od 5!Ovaj screenshot brzine,i ovaj screenshot iz LTEWatch-a su nastali u isto vrijeme,samo je brzina na mobu,koji nema 5G,a LTEwatch sa laptopa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Možda si na idealnom mjestu ali ne znaš gdje ti je toranj na koji se spajaš pa tako ne znaš gdje locirati router, Imao bi i iste ili veće brzine na 4G kao i na mobu da taj router može odraditi na 3 frekvencije 4CA 1800+1800+2100+800. Toranj 150699 na koji se spajaš nema ga na cellmapper karti jer je slabo mapirano tvoje područje. Bili bi dobro da se mapira da zanaš položaje tornjeva na tvojoj lokaciji. I ovako izgleda 4CA na 3 frekvencije

 

 

Razina korisnika 3

Da,moram malo bolje mapirati ovo područje sa HT karticom!Iako sam gotovo siguran da je na istom mjestu kao eNB3105 od A1!Več sam ga htio i pomjeriti,ali trenutno kaže da nemogu,points ili nešto tako!Ako možeš,odradi to ti……,jer bi znao da osim onog od Tele2 na zgradi,da ima još koji drugi!Ovdje su kuče,nema gdje drugdje biti!Zasad ču zadržati Neograničenu tarifu,ipak daje trenutno duplo bolje rezultate od A1,a samo 20 Kn više!Nikad nisam vezan ugovorom,tako da mogu uvijek nazad ako se popravi!Uvijek zaboravim koje sve agregacije ovaj može odraditi,ali mislim da si rekao identično kao B818!U HuaCtrl aplikaciji mogu sve označiti,i kao pokaže da prihvati,ali neznam dali on to može!I daj me molim te podsjeti sa čime ono skeniram kanale, trenutno je sve na auto modu. P.S-ovo su tvoji podaci?Sa čim je to povezano?Lp.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Da moji podaci sa ZTE MC801a. Slabo si prolistao ovu temu😀 O tom routeru imaš na 20 strani ove teme, a ZTE MF289F router imaš na 22 strani ove teme. Mogu ja staviti toranj 150699 na pravo mjesto samo ti provjeri dali je na toj lokaciji gdje je i A1 odlaskom do tornja i ako je signal manji od -72 dBm na udaljenosti cca400m onda je na tom mjestu i stavim ga na tu lokaciju kada mi daš povratni info. Da agregacije na 4G su iste kao i B818

 

 

Oznaka & je 1800+1800

Razina korisnika 3

Ok, provjerim oko tornja, iako sam i ovako na cca 200 m zračne linije, pa bi i ovi podaci trebali biti aktualni! Nisam slabo prelistao temu, nego davno😀.... pa zaboravio I za te kanale, znam da sam to več podešavao negdje, ali starim.... 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Na 200m od tornja dosta su loši signali RSRP na 200m od tornja bi ti morao biti oko -60 ,a tebi je -94 tako da ili si između ćelija pa je loš signal ili nije taj toranj tu di je i A1. Na 16 strani ove teme imaš link za Chrome skriptu sa kojom možeš mijenjati frekvencije i zadavati agregacije i video uputa je.

Razina korisnika 3

Probao sam skriptu, iz nekog razloga ne radi, tj. ono kao sučelje radi, ali podataka nema. Odoh sad malo prošetati da vidim toranj. Koristim u mobitelu Tomato karticu, pa nemogu sad "snimati"! 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Ok. Evo probaj sa ovom skriptom samo staru oznaku koju si kreirao izbriši.

Razina korisnika 3

@daworin …..radi HVALA!Obišao sve oko sebe,nigdje nemogu uočiti neki novi toranj!Zvao HT…..ništa!Pričao sa njihovim serviserom….ništa!Kao da tražim državnu tajnu,a ne lokaciju tornja!

 

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Ma stavi sim od ht u mob i idi do a1 tornja i da vidimo onda signale jer sa tomato možeš samo mapirati a1

Razina korisnika 7
Bedž +4

Ovdje trebaš provjeriti mislim da je na ovoj lokaciji  150699

Razina korisnika 3

@daworin To je onaj koji sam prije stavio sliku,pa je ispalo da Tele2 ima tamo toranj koji je mapiran!Danas vidim da imaju na dvije strane,e sad dali je to jedan,ili od dva operatera!Budem sa HT karticom obišao,pa javim!P.S-baš malo čitam o ovom tvom ZTE-u na strani 20!Kad sam uzimao Huawei,prodavač je nudio i taj ZTE za 50 eura manje,cca 150…….,nisam ga ni pogledao🤣…..,šteta!

 

 

 

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Nema veze na jednom tornju mogu biti sva tri operatera.

Razina korisnika 3

@daworin….ovo mi je trenutno najbolji rezultat testa,i veza je veliku večinu slučajeva između 250-300 u Uploadu.Ali sam primjetio da mi nekad nestane ikona 5G,ili nekada čak samo nestane 4G ikona…….,i onda brzine se prepolove!Preko mobilne aplikacije sam skužio da se tada spoji na drugi toranj.Netko iz HT-a mi je čak rekao da to oni automatski odrade,ovisno o opterečenju tornjeva!Tako da bih volio imati opciju Lockanja tornja!Volio bih da u nekoj nadogradnji softvera dođe i ta opcija!Čim uhvatim vremena,ubacim ili čak nabavim drugu karticu od HT-a,pa malo duže posnimam sa CellMapperom ovaj dio grada!

 

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Da moguće da se prebaci na drugi toranj ali baš ne vjerujem  u to što ti je netko iz HT rekao da se prebaci zbog opterećenja prije bi bilo zbog približne jačine signala dva tornja. Cell lock na Huawei sa nadogradnjom nećeš dočekati nažalost. Imam viška par routera među njima je i MC801a koji ima cell lock i može 4CA na 1,3,20 frekvencijama 1+3+3+20 znači preko 400DL kod tebe.

Odgovori