Riješeno

Mobitel na poklon.

  • 28 February 2024
  • 4 odgovora
  • 141 pregled

Pozdrav.

Ovako, djevojka je zbog produljenja ugovora uzela novi mobitel i za taj mobitel tarifu savrsena.

Mobitel je meni dala,i sad mene zanima..posto ona vec mjesecno placa ratu za mobitel i tu tarifu,sto ja trebam napraviti kako bi nesmetano mogao koristiti tarifu koju ona placa ? Nije mi problem,kupiti novi broj,ali koliko vidim na kioscima prodaju a1 sim kartice s brojem na bonove,pa me zanima kako to funkcionira ? Hvala.

icon

Najbolji odgovor od A1_Tatjana 28 February 2024, 14:30

Pogledaj original

Odgovora 4

Ako oces koristit tarifu koju ona plaća. Onda moraš koristit tu karticu u mobitelu na kojoj je broj koji se plaća . Ako uzmeš na tisku novi broj za njega koristiš bonove i ne možeš ga koristit za tarifu koja ona plaća. Nego mi morao broj prebacit s bonova na pretplatu i onda plaćat za njega tarifu drugu. 

Stvar je u tome,sto u tom mobitelu nema nikakve kartice,niti je ta tarifa vezana za njezin broj. Ona ima svoj uredaj i tarifu za njezin uredaj. Ovo sto je meni dala,je novi uredaj na kojem je ta tarifa ali nemamo broja za njega 😂 ali ako prebacim novi broj u pretplatnicki onda bi morao placati drugu tarifu,taj dio mi nema smisla kad ona vec placa tarifu za taj novi mobitel a to nitko jos ne koristi,nema mi smisla ili sam jednostavno blesav. U a1 podrsci, pola ih ne zna konkretno reci a pola mi njih govori da samo stavim novu karticu u njega i da ce se tarifa sama aktivirat 🤷🏽‍♂️ lud,zbunjen, normalan. Ali hvala ti na odgovoru 💪🏾

Bedž

@Pasko_patak Ako je djevojka kupila uređaj uz produljenje ugovora po svom broju onda je taj uređaj došao bez kartice jer se kartica sa brojem po kojem je ona radila produljenje uz odabranu tarifu, nalazi u njenom uređaju i ona ga koristi. Samim time, ti ne možeš koristiti taj broj i tarifu. 
Na kiosku možeš kupiti A1 prepaid broj - broj na bonove (nakon kupovine broja potrebno je izvršiti nadoplatu bonom i aktivirati neku od naših prepaid tarifa koje možeš vidjeti na linku: https://www.a1.hr/privatni/mobiteli/a1-na-bonove.) Taj broj kasnije možeš prebaciti na pretplatu ili pak možeš odmah aktivirati novu pretplatu. 

Kakva je to cura koja ti  ne plaća i tarifu? To meni nema  smisla...imam  ideju,,,neka ti  da svoj broj i neka  uzme  na kiosku  tomato karticu kad već  štedi  na  tebi.

Zaprati me za još savjeta,,,strašan si mi,,,sigurno  si  generacija Z.

Odgovori