Riješeno

Kako iskoristiti novce sa racuna?

  • 21 November 2023
  • 7 odgovora
  • 331 pregled

  • Forum rekreativac početnik
  • 3 odgovora

Ovako da skratim svoje pitanje
Imam broj na bonove

i na racunu imam skoro 300kn
Da li postoji neki nacin da se potrose ti novci na nesto?
Ili da se iskoriste za neku online kupovinu?

Na zalost ne moze se potrosit na kladionici, niti kupinom A-bona
Googlajuci nisam dosao do nikakvih odgovora

Osim da se moze platit parking, voznja auticima, igraonica za djecu, platit ratu za zdravstveno itd sto ne koristim

 

Postoji i nesto sto se zove Iskupt Elektronskog novca

sada ne znam kako to da obavim jer googlajuci u mojoj A1 poslovinici (Kutina)
Ta radnja nije moguca, samo u nekim odabranim gradovima i A1 poslovnicama

je moguce izvrsiti iskup elektronogskog novca

Ako netko zna kako i na sta iskoristiti taj novac na racunu bilo bi super


 

icon

Najbolji odgovor od A1_IvanaM 22 November 2023, 18:43

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 6
Bedž +6

Da, postoji iskup elektronskog novca, ali da bi se novac na kartici smatrao elektronskim (jer bonovi to nisu) moraš platiti jednu od onih m usluga- meni su u poslovnici sredili uplatu od 5 kn na neku autopraonicu negdje Bogu iza nogu, onda ti oni postave zabranu na te m usluge, uzmu ti IBAN od tekućeg računa i za jedno tjedan dana dobiš uplatu na račun. E da, ja sam tražila iskup elektronskog novca zbog gašenja broja, kartica mi više nije bila potrebna, imala sam oko 100 kn na računu.

Koliko je meni poznato, novac sa bona možeš iskoristiti jedino u Google Playu. Eto-pretplata na YouTube, recimo. Ili kupiš neku aplikaciju. Ili kroz aplikacije mikrotransakcije.

Ili kupiš A1 TV uslugu, jedan od 3 osnovna paketa, 14€ mjesečno, pa gledaš TV A1 i na telki, ako imaš smart tv 

Ili ako imaš PS, kupiš vaučere za njega. U Moj A1 aplikaciji imaš popis usluga koje možeš kupiti.

Bilo bi bolje kad bi A1 poradio na tome da se novci sa racuna mogu iskoristit na vise nacina placanja preko interneta, vise stranica, bilo online kupovina ili kladionice itd

Mislim ipak zivimo u 21 stoljecu i dalje nije moguce placati mobitelom na taj nacin da nam skine novce sa racuna, placanje sms-om ili slicno

Instalirao sam i onu njihovu A1 aplikaciju koja je beskorisna

Ili barem da uvedu da se u svakome gradu moze izvršit iskup elektronskog novca, ovako ne preostaje nista korisno na sto bi se novac mogao utrositi, da novci ne propadnu  prebacio bi se kod drugog teleoperatera koji imaju bolje ponude i vecu iskoristivost  racuna, ako nista drugo barem laksu transakciju novca sa racuna na racun

Razina korisnika 4
Bedž +3

Pozdrav @Marko23, iskup elektroničkog novca je povrat novca s mobilnog broja na bonove na tekući računa (IBAN). Elektronički novac (e-novac) je novac s kojim se plaća korištenje usluga mAutopraonice i mKovanice. Za podnošenje zahtjeva uvjeti su:
- registrirani broj na bonove
- punoljetna osoba
- predočiti osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi važeći identifikacijski dokument
- predočiti SIM karticu i PUK broj
Istina, nemamo u Kutini poslovnicu koja bi mogla odraditi ovaj  zahtjev. Javiš nam se sa svojim brojem mobitela OVDJE pa da pokušamo pronaći rješenje za tvoj slučaj? Uz dostavljeni broj možeš navesti i što bi htio od A1 da se učini po pitanju stanja na računu. Po zaprimljenoj poruci ubrzo se javimo s više info. 

Imam pitanje, da li preko google Pay-a se moze placati tako da se skinu novci sa prepaid racuna?
Pa na taj nacin potrositi novce

Razina korisnika 2
Bedž +3

@Marko23 pozdrav, Google Play kupovinu je moguće napraviti putem A1 računa na bonove. Cijenu aplikacije i sadržaja određuje pružatelj usluge dok A1 naplaćuje kupovinu na temelju dobivene cijene s Google Play trgovine. Za korištenje usluge se ne plaća nikakva naknada. Uslugom se mogu izvršiti jednokratne transakcije tj. kupnje i pretplate na aplikacije. Iznos za kupnju će biti naplaćen na računu korisnicima usluge na bonove odnosno iskazani na mjesečnom računu za korisnike pretplate.

Ne, ja sam mislio na Google PAY, sto se kod nas u hrvatskoj po novom  zove Google Wallet
Procitao sam na redditu da se moze koristit tako da se potrose novci sa racuna na taj nacin placanja preko POS uređaja itd
Ali ne znam kako da namjestim u aplikaciji da skida novce sa racuna

Razina korisnika 2
Bedž +3

@Marko23 pozdrav, isprike kako sam previdio da se radi o Google Pay usluzi. U pravilu, kod pregleda Google transakcija na usluzi Google Wallet možeš provjeriti sve kupnje koje si imao na Google Play Trgovini. Unutar A1 ponude usluga nemamo dodatne informacije za korištenje Google Pay usluge. Jesi li možda napravio provjere s Google podrškom vezano za informacije te korištenje Google Wallet usluge i podešavanje postavaka unutar aplikacije?

Odgovori