Riješeno

Xiaomi Mi 10T Pro-uključivanje Premium sms-a?

  • 6 January 2021
  • 55 odgovora
  • 6271 pregled

Pozdrav,

Zna li netko kako uključiti Primanje premium sms-ova?

Pregledao sve opcije i nenađoh.

Hvala!

icon

Najbolji odgovor od zoranp 15 January 2021, 11:37

Pogledaj original

Odgovora 55

Razina korisnika 6
Bedž +6

Postavke>Aplikacije>tapneš tri točke gore desno da otvoriš meni, pa izabereš Poseban pristup i tamo ćeš naći i postavku za uključivanje Premium sms-a. Možeš namjestiti na "uvijek pitaj", "nikad",ili "stalno uključeno". Ja imam namješteno na "uvijek pitaj", jer sa "nikad" ne bih mogla slati ni primati poruke ni na 13232 od A1.

Tako je na s9+, a vjerujem da se android 9 ili 10 ne razlikuje puno i na ostalim mobitelima

 

Hvala. Ali nema takve opcije na ovome mobu, našao sam to i na netu. Pretražih sve opcije ali te nema. Ovako je kod mene i pregledam sve i nema.

 

A kada u postavkama upišem u tražilicu premium sms izbaci mi ovo, a nigdje opcije za uključi ili daj pristup…..

 

Razina korisnika 6
Bedž +6

A koju aplikaciju za poruke koristiš? Onu koja je došla s mobitelom ili neku treću? Mislim da Premium sms možeš koristiti samo sa originalnom aplikacijom za poruke.

Pogledaj onda u postavkama za poruke, možda tamo imaš neku opciju koju moraš uključiti.

 

Jesi uopće probao poslati neku poruku na te kratke brojeve, npr.provjera stanja megabajta  slanjem ? na 13232 ako si bonaš, za pretplatnike ne znam. Ako ti odmah javi da poruka nije isporučena, tada ti je sms premium isključen. 

Jesi prošvrljao xda forumom u vezi tvog mobitela, možda tamo nađeš rješenje za svoj problem

S mobitelom je došla aplikacija Poruke od googla a na njoj nema opcija sa premium , probao hrpu aplikacija za slanje sms-ova i nijedna nema postavke za uključivanje premium opcije. Znam da mi je isključen premium sms jer nedobivam obavijesti od banke a oni kažu da šalju i da neznaju u čemu je problem, napisaše mi ovo- “molimo Vas da u novom mobilnom uređaju u postavkama poruka provjerite da li je aktivirana VAS usluga ili na nekim uređajima se naziva sms usluge s dodatnom vrijednosti”. A ni to ne nađoh ni u jednoj aplikaciji za sms. Pročitah na jednome forumu da je izgleda greška u androidu 10. Sve što sam znao  sam pokušao i onda odlučih da probam ovdje.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Imaš li uopće postavljen sms centar od A1 (+385910401)? Malo mi je čudno da možeš naći premium sms na svom mobitelu i da ti piše da nije instalirana nijedna aplikacija.

Jesi probao sam sebi poslati sms?

 

A probaj i pod Postavke>Mobile Network, možda se tamo krije premium sms

Mobilne mreže- ima opcija automatski odaberi mrežu i tu je A1.

Probao poslati poruku i dobio sam je.

Zvao i A1  i oni mi rekoše da je kod njih omogučeno da primam  premium sms.

A za to sms centar neznam, valjda bi mi to rekli  iz A1  kada sam ih zvao tj. oni su mene zvali.

A i gdje da provjerim sms centar tj taj broj (+385910401) ?

Razina korisnika 6
Bedž +6

Ja koristim samsungovu app za poruke, ali imam i googleovu, pa sam je sad postavila kao zadanu i stvarno-ne može se provjeriti sms centar, već samo automatski odabrano,tj.Hrvatsku.

A u Poseban pristup nije se pojavila googleova aplikacija pod premium sms. Pada mi na pamet još nešto-Google ima aplikaciju Usluge operatera, mislim da se tako  zove, provjerim pa napišem. Možda trebaš skinuti tu aplikaciju da bi se pojavila opcija premium sms-a. Ili možda imaš u sistemskim aplikacijama mobile services, koliko sam vidjela tamo neki mobovi moraju aktivirati premium sms

Hvala na trudu, na mobu nemogu naći tu opciju mobile services, vjerojatno nema. Fora je što sam instalirao i probao hrpu aplikacija za slanje sms-a i nijedna nema opciju premium sms. Možda je stvarno greška u androidu 10.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Probaj onda skinuti tu googleovu app Usluge operatera, piše da je namijenjena  svima oji koriste Googleovu app za poruke, možda se pomoću nje onda stvore dodatni meniji

Nije greška u androidu 10, ja ga imam, već Google izgleda blokira pristup premium sms-u zbog njegovog iskorištavanja za spam.

Piše da je instalirana ali je nenađem na mobu.

Razina korisnika 6
Bedž +6

E sad stvarno više ne znam kaj bih ti napisala, izgleda da je do miui-a,tj.xaomia, a kako se Google i kinezi baš ne vole zadnju godinu...

Razina korisnika 6
Bedž +6

Google bi MORAO negdje imati upute kako koristiti njegove aplikacije, pisanje Googleu je uzaludan posao-ne odgovara nikome tko besplatno koristi njegove usluge

Nenudi mi na  trgovini play-u da je otvorim ima samo opcija deinstaliraj a nemogu je deinstalirati jer je dio sustava. Nevolim ni ja google bolje da sam uzeo huawei. Hvala ti , probat ću još čeprkati da probam nekako pokrenuti tu aplikaciju jer sam vidio na slici da bi trebala imati opciju napredno.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Huh, Googleova objašnjenja su tak "jednostavna" da boli glava 🤣.

Da li Google pod premium sms misli primanje interaktivnih poruka od tvrtki ja ne znam, ali ako je to to-onda trebaš uključiti chat opciju 🙄..samo nisam sigurna da A1 podržava chat

Vidio sam da ima ta opcija, ali definitivno je do smeća googla, čim neda da otvorim aplikaciju i uključim opciju. Mogu li ja koristiti tu samsungovu app za poruke  ima li ona opciju za premium sms?

Kako obrisati sve aplikacije od smeća zvanog google? S obzirom da su dio sustava.

Razina korisnika 6
Bedž +6

A probaj ako je vidiš u Google Trgovini, meni se u Posebnom pristupu samo samsungova aplikacija i vidi za premium sms. Doduše, ne znam da li se pojavljuju i messangeri tipa facebook ili viber jer ih nemam, pa ti ne mogu sa sigurnošću tvrditi da samo stock aplikacije vrijede za premium sms, ali po slikama na netu izgleda da podržavaju.

Ako ne možeš uključiti chat opciju u porukama, to ti nije do Googlea, već do A1, a tako i piše na google support stranicama-operater je taj koji pruža opcije chata. 

Nema na google trgovini, izbaci mi hrpu za slanje sms-a ali nema od samsunga.

Tko mi je kriv kada sa Huaweia pređoh na xiaomi ( nisam znao da su morali uzeti od smeća googlea za pozive i poruke, prije su imali svoje), tamo je sve radilo.

Hvala ti.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Najjednostavnije ti je skinuti aplikaciju od banke...A A1 pitaj kako da sa svojim mobitelom platiš parking, pa vidi kaj će ti odgovoriti

A1 sam i danas kontaktirao i rekli su da je kod njih sve u redu. Morao bih kontaktirati xiaomi a oni vjerojatno ni neznaju što je to.

Nađoh ako je to to.

https://samsung-messages.en.uptodown.com/android/download

Razina korisnika 6
Bedž +6

Možda postoje na netu upute o korištenju tvog mobitela, sa detaljnim opisom svih usluga i aplikacija? Ona knjižica koju smo nekad dobivali uz nove mobitele,a sad je to sve u pdfovima po netu. Ili u tvom mobu možda, ja imam korisnički priručnik na mobu i spoji me na samsungovu stranicu pa mogu tsmo pogledati ako mi nešto nije skroz jasno

I to sam pregledao,  upute o mobu ali nigdje ništa o premium sms-ovima. Probat ću sada ovo instalirati od samsunga. Neželi pokrenuti aplikaciju. Osuđen sam na smeće zvano google.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Je, to je to, ako vjeruješ toj stranici, onda probaj skinuti. Po meni je apkmirror sigurniji 

Razina korisnika 6
Bedž +6

Sretno onda, ja bih ipak prvo probala skinuti viber ili whatsap iz trgovine, pa vidjeti da li se pojavljuju u posebnom pristupu, a skidanje sa interneta uvijek nosi neki rizik. Za svaki slučaj napravi backup, u slučaju da pođe nešto krivo, pa moraš resetirati mob 🥶.

 

Odgovori