Riješeno

Novi router Technicolor CGA4236 (koaksijalni) - par pitanja

  • 22 September 2022
  • 8 odgovora
  • 607 pregleda

Pozdrav,

zanima me, ali nigdje ne piše da li je port LAN1 2.5G?

Ne znam da li se može utjecati na izmjenu u softveru u nekoj budućnosti, ali primjerice kartica “Connection - Devices” sadrži popis spojene opreme. Do nedavno sam imao na HT optici Speedport Smart 3 router koji je imao istu stvar “My devices” gdje si mogao u grafičkom ili “list” pregledu vidjeti sve uređaje poredane po određenoj konekciji (LAN1, 2, 3...Wifi 2.4, 5GHz...). Klikom na uređaj dobio bih sve podatke o npr. jačini signala, SN, brzine up i down, IP adresa, odabir tipa uređaja koji odmah dodjeli i ikonu (Smart robot, mobile phone, Android Tv, HiFi……..) te naravno i izmjenu naziva uređaja kako bi se lakše snalazio.

Na ovom uređaju ima opcije zamjene ikone prikaza (neke 3 ili 4) i od edita samo dodavanje komentara. Malo je kaotično kada ti je većina uređaja sa te liste prepoznata kao MAC adresa, osim par njih koji se vide na slici. A ova stvar je prvenstveno dobra jer u svakom trenu vidiš kakvo je stanje sa signalom u slučaju da te nešto zeza ili baciti oko kada ti nekom uređaju DHCP da adresu pa da vidiš koja je. Na Speedportu je to stvarno super odrađeno i sve na jednom mjestu.

E, a ta ista lista na Technicoloru nalazi se na početnoj stranici nakon što se logiraš u sučelje kao dio nekog sažetka i pošto svaki put osvježava device listu, zna trajati po 10ak sekundi dok sučelje ne postane uporabno za korištenje. Vrti i vrti...mislim da bi to trebalo maknuti sa početne stranice jer usporava rad sa routerom.

Tko zna, možda su neke stvari popravljene sa novim FW, pošto je ovaj 2021-11-29 . Ajmo A1ovci, dajte malo poradite na firmwareu :)

Inače router ko router je odličan, Wifi 6 radi ko blesav, na S20 dobijam konekciju 1.2Gb/s a Speedtest  se kreće oko 800Mbps.

 

 

 

 

 

icon

Najbolji odgovor od A1_Hrvatska 20 October 2022, 13:02

Pogledaj original

Odgovora 8

Razina korisnika 3
Bedž +3

Dobih odgovor da nije 2.5 Gbps LAN port - (trenutno nije neki smak svijeta kada ni ne nude još brzinu iznad 1Gbps).

Bedž +1

Pozdrav,

 

Nažalost LAN port nije podržan na 2.5G Gigabit Ethernet,

a što se tiče firmwarea svakako ćemo javiti kolegama na nadležni odjel 😉

 

 

Lp

Ivan

Pozdrav,

 

Nažalost LAN port nije podržan na 2.5G Gigabit Ethernet,

a što se tiče firmwarea svakako ćemo javiti kolegama na nadležni odjel 😉

 

 

Lp

Ivan

 

Bok. Da li moze jos jedan info za router CGA4236AON? Zanimaju me tehnički podaci za WiFi, koju MU-MIMO tehnologiju koristi 2x2, 4x4?

 

Hvala

Razina korisnika 3
Bedž +3

3x3 WiFi 6 (IEEE 802.11ax) 2.4 GHz access point

4x4  WiFi 6 (IEEE 802.11ax) 5 GHz access point

Razina korisnika 3
Bedž +3

Tu je i neka specka od proizvođača sa weba https://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/cable_modems/technicolor/EN_CGA4236.pdf  (onaj 2.5Gbps LAN port je optional, očito su uzeli verziju bez toga)

aha, to sam i ja vidio. Onda je valjda to to...Ako je 4x4 onda je zvijer od routera :) Jer uzeo bih onda Asus PCIe karticu sa 4x4 Wifi, sa kojom bih trebao dobiti full gigabit brzinu preko Wifi….Bar se nadam :-O

Razina korisnika 3
Bedž +3

Klasa optimist? :D  sretno

Optimist + 650kn kartica 😂

Odgovori