5G i 4G+ routeriPrikaži prvu objavu

Odgovora 1215

A evo neznam, vidio sam po netu da postoji opcija za povecat snagu al meni u postavkama nema te opcije.

Razina korisnika 7
Bedž +4

clipdawg05 Da i to se događa misliš ne može biti do kabla ali može ,a nisi ni spomenuo da imaš već provučen lan kabel ovako je izgledalo da spajaš sa običnim lan kablom. Tako da nisi trebao kupovati router i B818 bi ti bio dobar.

Pozdrav daworin, preselio sam u kucu iz stana i sa optike dosao na homebox koji sam slozio citajuci forum, znaci ruter je huawei b535 235a + p60 iskre, zivim u Sisku ali je na mom području malo problem sa signalom, preko mobitela hvatam i do 150 ujutro/ ruter 60, problem je taj sta oko 8 sati navecer brzina pada na 15-30, kako to poboljsati? 

 

Napominjem antene, stoje nasumicno okrenute, danas cu probat usmjerit prema tornju vidljivog sa slike

Hvala unaprijed

 

@Dejo001 daješ malo kontra pitanje, kažeš homebox što nudi samo A1 a pokazuješ slike koji pokazuju da si spojen na Telemach mrežu i Telemach tornjeve, pa jesi li na kraju na A1 mreži ili Telemach mreži? :)

Antene precizno uperiti ravno u toranj, ne smiju biti nasumično okrenute (i naravno, pazi jel A1 ili Telemach toranj, ovisno čija je SIM kartica u routeru).
Razmak između antena na 34 cm da primarno pojačavaju B3 i onda javi brzine

Huawei B535 je router koji može najviše dvije agregacije (2CA) a mobovi mogu i do 5 agregacija (5CA) pa će ti uglavnom mob imati veće brzine nego router jer može sa tornja agregirati još bandova/ćelija. No svejedno, ti sa tim routerom ako dobro postaviš antene bi trebao dobiti 150+ Mbps u downloadu.

Imaš već na forumu skriptu za taj router di možeš vidjeti na koji eNB je spojen i ručno zadavati mu agregacije da se igraš malo (tjednima) dok ne ubodeš setup koji će ti davati najbolje brzine :)

Ruter je kupljen u slobodnoj prodaji i trenutno mi daje najbolje rezultate sa telemachom, iako sam testirao i tcom, tako da nikakav a1 nije u igri, danas cu usmjerit antene pa javim

Evo poboljšanja nakon usmjerenja antena, cekam večer da vidim kakvo će biti stanje, jer je tad veliki pad brzine, za sad je ok iako bih ja htjeo još 😁, da li bi dobio šta sa boljim ruterom? 

 

Brzina 60-100 trenutno

Razina korisnika 7
Bedž +4

Dejo001   Po signalima puno si dobio na SINR i povećale su ti se brzine i mislim da ti ispod toga neće padati kad su najveće gužve. Naravno sa boljim routerom dolaze i veće brzine😀. Ajde uslikaj antene da vidim kako si ih postavio.

 

Pozdrav, brzina od 19-22h pada na 40-60 +- s tim da rade dva tva i klinac je igrao na mobu igrice, ujtro ide 120+, navecer dodje valjda do opterecenja stanice ali i ako ovako ostane mi je prihvatljivo

 

Razina korisnika 2
Bedž +2

Pozdrav @daworin i @Dejo001, s obzirom na to da je ovo A1 forum, zamolio bih vas da daljnju komunikaciju na ovu temu nastavite u privatnim porukama. Na forum mogu doći i korisnici drugih mreža, međutim isti je namijenjen za teme o A1 uslugama te pružanje podrške A1 korisnicima.

Razina korisnika 7
Bedž +4

A1_Karlo  Da nastavimo privatnim porukama? Ajde  pokušaj poslati sliku u privatnim porukama. Da ovo je A1 forum i ne vidim gdje je tu problem i što sam krivo napisao da je to postalo problem. 

A1_Karlo ja ne radim tako preko PP kao Vi u A1 DA odete u PP i poslije se pojavi samo da je post riješen ,a dali je ili nije tko to zna….. 

A1_Karlo citiraj moj sporan tekst ili ga obriši ako te toliko smeta!

I trebao bi malo mapirati na toj lokaciji sa cellmapper app da se osvježe tornjevi  i frekvencije na njima. Mapiraš onog operatera čiji ti je sim u mobu može i dual sim dva različita operatera.

Pozdrav,

Prvo hvala na svim informacijama koje sam od vas u ovoj temi naučio.

Zanima me kako ovo napraviti? Pokrenem CellMapper i šta onda? Trebam upaliti record? I kako poslije imam pregled šta sam snimio?

Također ako može info kako izabrati operatera da gledam samo njihove tornjeve gdje se nalaze.

Hvala puno!

Davor

Razina korisnika 7
Bedž +4

Ovdje imaš upute za cellmapper app   Kad gledaš cellmapper kartu preko chroma ili bilo kojeg preglednika operatera mijenjaš gore lijevo klik menu pa klik provider i klik na prozor provider i u padajućem izborniku pronađeš operatera čije tornjeve želiš da se pokazuju na cellmapper karti.

 

 

Hvala na uputama. A može se izabrati samo preko kompa. U app nisam našao.

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Može i u app-u klikneš gore na traži i otvori ti se novi prozor i dalje je isto kao i u pregledniku.

Može i u app-u klikneš gore na traži i otvori ti se novi prozor i dalje je isto kao i u pregledniku.

Nikad ne bih našao. Hvala!

 

Ne znam da li si vidio PP. Nekako mi se u pretincu mješaju poruke sa teme i privatne pa nisam siguran. Hvala!

Pozdrav kako da ga natjeram da se spaja stalno na B1-2100mhz a ne na b7? 

Pozdrav kako da ga natjeram da se spaja stalno na B1-2100mhz a ne na b7? 

I kažeš da si pročitao cijelu temu? :D

Imaš browser skriptu, imaš HuaCTRL app di možeš mijenjati bandove i agregacije

https://drive.google.com/file/d/1RlfNCP9z_Qvz0kx4wlxJxMu9GMQCPDVd/view

S kojim ruterom bi ja dobio jos vecu stabilnost i brzine, napominjem imam antene iskra p60, sad vidim da ovi noviji ruteri koriste ts9, dal se sta gubi na konverziji ts9 na sma?

Desava mi se recimo da kad testiram brzinu i kad on povuce koliko moze slika na tvu pocne smanjivat kvalitetu,ovako dok rade tv i surfanje je vise manje ok, iako jos nisam proveo kablove pa je sve na wifi jos

Dal uzet zte 888 pro, dal on ima ulaze za antenu, ili je to bacanje novaca?

Na telemachu mi javlja ponekad 5g signal na mom podrucju, al 60 70 posto vremena je 4g+

Mislim da navecer se dosta zagusi nasa ta stanica di se spajamo, pa me zanima dal bi bolji ruter tu sta pomogao

Samo da se i javno zahvalim Daworinu na pomoći oko neta.

Uz njegovu pomoć sa jadnih 2/3 Mbps uspio sam dobiti prihvatljivih 15/20 Mbps na mojoj lokaciji.

Puno ti hvala! 🍻🍻

Pozdrav

koji je bolji Huawei b818 ili Zte mf289f?

Ovako, imam staru Flatbox pretplatu, ali od preseljenja (relativno centralna lokacija u Zagrebu) mi internet puca. Razlog zašto mislim da bi mi novi router pomogao, je da na istom mjestu A1 mobilna mreža normalno funkcionira. Ali Flatbox pukne, pa ga nema par minuta, pa se opet poveže.

Kad zovem A1, oni mi kažu da možda pomogne ako kupim router s višim CAT brojem. Oni imaju ZTE MF297D CAT12, košta 139EUR sami aparat (bez pretplate). Ali vele mi da nema povrata ako i s novim routerom bude isti problem (prekidanje mreže). Pa mi je skup eksperiment kupiti na blef, ako mi to ne riješi situaciju.

Da li ima tu iskustva sličnih, bi li novi router pomogao, i da li je ovaj koji nudi A1 dobro rješenje?

Dakle, prvenstveni problem je što veza nije pouzdana, gubi se signal svako malo, iako mobitel na istoj poziciji hvata A1 signal.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Za početak stavi sim iz routera u mob (ako imaš neki koji ne koristiš i da je barem cat6) napravi hotspot i testiraj neko vrijeme. Ako ti veza neće pucati znači da je problem u routeru. Koji router sada imaš?

Hvala na prijedlogu! To s mobitelom mi je malo teže, jer treba čekati ipak dok dođe do prekida. Nije da stalno mreža pada pa da mogu kroz kratko vrijeme donijeti zaključak. Ali posudila sam od kolegice Huawei b818 dok ga ona sad ne koristi u viksi.

 

Samo uključivanjem routera i stavljanjem SIM kartice (bez da se razumijem u postavke), za sada nisam imala prekide veze (iako još treba pričekati za prosuditi). Ali je brzina i dalje poprilično jadna, ako ne i gora nego prije.

Dosadašnji router je onaj koji je došao u paketu s Flatboxom, ZTE MF286R.
 

Odgovori