PITANJE

SMS poslao na fiksni broj


  • Probio led s 1 postom
  • 11 odgovora
Poslao sam sms na fiksni pa mi je skinuto 15 kuna.
Kako to izbjeći? Ako imam upisan i fiksni broj i mobitel, hoće li poruka ići samo na mobitel?
Ili će me pitati da odaberem. Kako spriječiti da ne ode na fiksni ako imam upisan samo fiksni?

Odgovora 10

Razina korisnika 5
Bedž +1
Pitat će te da odabereš broj.
Spriječiti možeš tako da prvo odabereš (ili upišeš) broj na koji misliš slati poruku, pa tek onda napišeš poruku, mobitel sam od sebe ne šalje i ne odlučuje gdje ide poruka, osim ako se nije uvukao kakav malware u mob, ali onda i ne znaš da šalje, samo vidiš da ti nestaju novci sa računa.
Čisto sumnjam da ti je poruka poslana na fiksni broj uzela 15 kuna, današnje tarife u sebi sadrže određen broj besplatnih poruka/poziva, a naplaćuju se poruke prema posebnim brojevima tipa sms parking,nagradnjače raznih sponzora, 061,062 brojevima, popis je negdje na A1 stranicama.
Zašto mi ne vjeruješ? Evo slike.
To se često događa kada poruku šalješ velikoj grupi ljudi pa ne provjeravaš je li upisan fiksni ili mobitel.
Imam ja u tarifi slobodno 900 poruka ili minuta ali ne uzima od toga nego od casha!
Razina korisnika 5
Bedž +1
Ja sam iz tvog prvog upisa zaključila da ti je jedan sms pojeo 15 kuna, a ti si poslao brdo sms-ova po cijeni 0,39 kuna, što je cijena poruke normalna za cijene izvan tarife. E sad, ja nisam nikad slala poruke na fiksni broj, pa ne znam da li poruke prema fiksnim brojevima uopće ulaze u kvotu besplatnih, po tvom primjeru, očito ne ulaze.
Stvori grupe, pa izuzmi sve sa fiksnim brojevima, ako šalješ na brdo brojeva odjednom, tu ti A1 ni bilo tko drugi ne može pomoći, sve je tvoj odabir, a za svoj nedostatak vremena provjere ne može ti netko drugi biti kriv 😎
Razina korisnika 5
Bedž +1
Ooo, kak ti brzo pišeš sms-ove, Google bi rekao da si bot 😀 Najbolje da naziveš A1 SZK, pa da oni provjere
Razina korisnika 2
@ZET obrisao sam sliku s tvog posta, brojevi ne smiju nikako stajati u javnosti zbog štićenja privatnosti i raznih ostalih sigurnosnih razloga.

Što se tiče same teme topica, na sustavnoj razini nemamo mogućnost zabrane slanja SMS poruka prema fiksnim brojevima, za taj dio bi trebao sam pripaziti prilikom slanja grupnih SMS poruka.
nickno, stavio sam sliku pa ste mogli vidjeti da mi je u par sekundi skinuo 39 puta po 0,39 kn, ukupno 15,21 kn, sve za jednu poruku na isti, fiksni broj. Istovremeno je ista poruka slana na još nekoliko brojeva mobitela i to mi jasno, nije naplaćeno.
Radi se o, kako kaže admin, sustavnoj razini, kada nehotično pogriješite a oni iskoriste priliku i oderu te! Baš bijedno, kao ne može se to riješiti! Naplatili su nešto vrlo skupo a što znaju da niti ne mogu obaviti, poslati poruku na fiksni broj. Najgore što te o tome niti ne obavijeste, jer sam za par sati imao produljenje tarife i da nisam imao dovoljno novaca, izgubio bih neke stvari.
Sve je to sitna lova pa se zbog toga ne treba uzbuđivati ali samo pokazuje bijedu poslovodstva a1.
Razina korisnika 5
Bedž +1
Je, vidjela sam, ali razumijem i A1. Ako postoje telefoni koji mogu primiti sms poruke, onda bi bilo glupo zabraniti slanje poruka na fiksne brojeve. Sad, da li uopće postoji takva usluga, ne znam.
Najbolje ti je naći vremena pa srediti imenik, sortiraš brojeve po grupama, pa ti se više neće dogoditi da pošalješ fiksnom broju. Ako imaš fakat puno brojeva, to može biti tlaka, ali kad jednom to riješiš, bit će ti poslije lakše. Barem danas nije problem stvoriti kakve god grupe na mobitelu 🙂
Razina korisnika 4
SMS na fiksni broj ti ne ulazi u besplatne poruke nego plaćaš po važećem cjeniku. A 39 poruka poslanih na jedan fiksni br ili je tvoja greška ili ti se mob zblesirao.
Razina korisnika 5
Bedž +1
Teško da čovjek može u dvije sekunde poslati 39 poruka na 1 broj, a ne znam ni kak se mob može tak zblesirat da djeluje ko bot 🤔...mada, broj koji je OP postao tu meni baš ne sliči običnom privatnom broju iz Zagreba, prije će to biti broj od neke firme, to najbolje sam OP zna

Odgovori