Riješeno

Povrat terminalne opreme

  • 3 February 2017
  • 12 odgovora
  • 13140 pregleda

Sklopljen ugovor za VIP DUO paket je istekao 11.6.2016. i do danas sam nastavila koristiti istu uslugu znači 7 mjeseca plus. Da li je terminalna oprema iznajmljena pa je moram vratiti ili nakon tolikog perioda nije?
icon

Najbolji odgovor od A1_Katarina 3 February 2017, 17:28

Pogledaj original

Odgovora 12

Razina korisnika 4
Ako slobodno pitam, jesi li zatražila neku promjenu na tom Vip Duo paketu?
Bok, Dubravka,

oprema je iznajmljena sve do trenutka dok ne podneseš zahtjev za raskid ugovora, nakon raskida mi prikupljamo opremu.

Ako imaš dodatnih pitanja, slobodno nam se javiš 😃
Zanima me kada ce VIP pokupiti hombox posto je kod mene vec 3 mjeseca a ugovor raskinut pre isteka probnog perioda od 14 dana
@MIROJAZO Isti slučaj kod mene, prošlo je mjesec i pol dana, a na moj upit gdje je zapelo sam dobio ovakav odgovor:
"Nalog je poslan našoj dostavnoj službi, no nažalost prikup nije obavljen s njihove strane.
Molimo Vas da postupite po sljedećoj uputi:
Plaćanje nevraćene opreme možete izbjeći povratom iste poštom na adresu: Agramservis d.o.o., Kanalski put 1, 10000 Zagreb, s napomenom: „Povrat Vip opreme – na trošak primatelja“.
Nakon slanja paketa, molimo Vas da nam pošaljete sliku potvrde o slanju putem ovog e-maila.
U slučaju dodatnih upita uvijek smo Vam na raspolaganju."

Kako ste vi to riješili?
Razina korisnika 7
Bedž +3
Obavezno čuvajte potvrde o slanju i pošaljite preporučeno s povratnicom jer definitivno možete očekivati kroz neko vrijeme pa i mjesecima, godinu kasnije uplatnicu za tu istu opremu.
Vipnet izbjegava obvezu iz ugovora gdje kažu da će prikupiti opremu. Kad ih kontaktiram telefonom ili chatom, odgovor je da šalju ponovni zahtjev i požurnicu dostavnoj službi, a putem maila odgovaraju da pošaljem uređaj na adresu Agramservisa...
Najžalosnije od svega je što su me u međuvremenu već dva puta zvali i nude mi istovjetnu uslugu! Kad im objasnim koliko je situacija žalosna, čudom se čude otkud mi uređaj i kako to da nitko ne dolazi po njega i da oni to uopće nemaju u sistemu!
Pitam se koliko tih VIPnet firmi ima i komuniciraju li međusobno i u čemu je problem!?
Nemam namjeru slati uređaj i riskirati da ga ne zaprime ili da ga zaprime oštećenog, pa da moram snositi troškove koji nisu mali.
A, ako je praksa kršiti ugovor, onda bi tome trebalo stati na kraj.
Ima li netko još iskustava, konkretno jesu li uopće kome došli na adresu i preuzeli uređaj?
Razina korisnika 7
Bedž +3
Samo na ovom forumu sigurno desetak 😃 Moraš ih zivkat i bit uporan, ali najjednostavnije ti je da pošalješ agramu preporučeno s povratnicom i miran. Ako ti se ne da plaćat dostavu, onda svaki dan na telefon, već će neki kombi naletit i do tebe.
PPoštovani, mogu li osobno vratit opremu na adresu koju navodim na paket. Usput mi je, a i želio bi to sve ubrzati. Hvala.
Bok toom01, opremu možeš poslati na MM Argam servis d.o.o., Kanalski put 1, 10 000 Zagreb (HP na trošak primatelja). Potvrdu o povratku opreme nam dostavi mailom na Službu za korisnike. 🙂
Da, definitivno cuvajte potvrde o slanju jer ce vam gadovi svejedno poslati opomenu da niste vratili opremu i traziti ogromnu lovu za opremu na koja vrijedi $20.
Jeste li primjetili kako mozete uvesti nekome telefon i internet bez da su vas igdje vidjeli na bilo cije ime ali kada hocete raskinuti ugovor onda moras otici negdje u njihov ured da bi dobio nekakav broj koji im onda morate telefonski reci???
Gamad, radje bih bio bez interneta cijeli zivot nego opet kupio njihovu "uslugu", koja usput receno ni ne radi kako treba!!!!!!!!!
Kad sam prvi put prije mnogo godina sklopio ugovor sa B-netom tada su mi van pretplatnog paketa uvjetovali da MORAM KUPITI router koji je bio u kompletu integriran sa modemom (za konvertiranje digitalnog signala preko coax kabela u LAN mrežu).
KUPNJU su nudili u dvije varijante jednokratnim plaćanjem od 800kn ili na rate tako da me kroz godinu dana dođe tipa 1200kn.
Odabrao sam jeftiniju opciju i platio jednokratno 800kn.
Nakon 6 mjeseci korištenja usluge na blef mi još jdenom pošalju račun da platim 800kn jednokratno ili 1200kn na rate... na svu sreću supruga mi pronašla račun pa sa uspio dokazati da sam ga već jednom platio.
I sad nakon pustih godina korištenja usluge dođe dan da ja raskinem ugovr sa A1 ...
pogodite šta se po tom desilo...
Zahtjev da im vratim njihov TV prijemnik (koji je uistinu njihov) i router koji sam im već jednom platio (a umalo i drugi put).
Sad zahvaljujuć mom prkosu još traje period u kojem im nisam vratio ništa od navedene opreme jer smatram da me prave budalom.
Ekipa iz A1 se snašla i opet mi poslala račun na 800kn za router plus sličan iznos za svoj TV prijemnink.
Da se razumimo ruter je govno karakteristika i kvalitete, a inače sam fan Mikrotikove mrežne opreme i nikad u svom životu ga neću koristit nizašto al blago rečeno, brate mili nemojte me jebat...
Razina korisnika 7
Bedž +3
@Akranjac - i ja sam tako prošao, Bnet je imao takvu praksu naplate najma ili otkupa "najma" ali oprema je i dalje njihovo vlasništvo. Otplatio jednokratno i naravno da sam nakon "prelaska" sa Bnet na tadašnji vipnet vratio isti, otplaćen jednokratno. Fora je u tome da nisi otplatio router nego najam istog, štogod to značilo jer je oprema njihovo vlasništvo. Nije praksa kao prije kod t-coma gdje su routeri i maxtv prijemnici odmah nakon prekida bili na njuški. Ovo što "probaju" ponovo naplatit je greška automatike, takvih slučajeva ima i nisu izolirani ali svakako se treba žaliti.

Odgovori