Riješeno

Kaon 4020 nema prikaza na TV

  • 28 June 2023
  • 8 odgovora
  • 280 pregleda

Molim pomoc,

prije nego krenem mogu li dobiti nazad Kaon 1200 jel od prvog dana nikakvih problema.

U glavnom 4020 nakon sto ga upalim, na stranu sto mi sada treba 3 koraka vise za sve u odnosu na 1200, pocnem gledati na TV i nakon sto promijenim ulaz na TV, npr sa HDMI1na HDMI 2 i ponovo vratim na HDMI1 nema vise slike vec je samo snijeg. Moram ugasiti i ponovo upaliti 4020 da bi dobio sliku. Plavi ekran koji mi zna stajati necu niti spominjati.

Imate li riješenje za ovaj problem pri prebacivanju kanala.

Thx

 

 

icon

Najbolji odgovor od A1_Karlo 10 July 2023, 21:56

Pogledaj original

Odgovora 8

Razina korisnika 6
Bedž +6

Hm? To ti više ima veze s televizorom ili možda kabelima nego sa kaonom. Meni kad je riknul daljinski od Philips tv-a, procedura za paljenje tv-a mi se malo zakomplicirala, a malo sam lijena za kupit neki univerzalni daljinski 😂. Kod mene ti je procedura ovakova- upalim tv pomoću gumba na samom tv-u. Iznad njega je odmah i gumb za biranje ulaza u tv, pa prvo imam dva plava ekrana od analognih kanala na samom tv-u,a plavi su naravno jer nema više analognog signala, i moram stiskati gumb 4-5 puta dok ne dobim hdmi1 gdje je umetnut kabel od A1 digitalca. Tek nakon toga upalim A1 digitalni i onda vidim program.

A zašto uopće prebacuješ sa hdmi1 na hdmi2 i nazad? Samo na jednom ulazu možeš imati signal, na drugom će ti biti snijeg ili crni ekran kao meni 🤔

Thx, ali ne, nema veze sa televizorom jer kako sam napisao svi prosli uređaji, a promijenio sam ih podosta od staro gTT, su uredno radili do prije par dana kada sam umjesto Kaona 1200 kojeg sam imao godinama i koji je radio super dobio ove nove 4020. Na jednom HDMI je android box, na drugom HDMIjuxbox, na trecem ovaj KAON. Kada prebacim na jedan od ova dva i vratim se nazad na KAONA pogodi sto se dogodi :-) snijeg tako da nije do TV vec do ovog KAONA. Pa ne prbacujem sa jednog ulaza na druge iz dosade :-)

 

Da se nadovezem oko paljenja. Do sada sam stisnuo daljinski za paljenjenje TV, on je sam upalio 1200 i postavio program na kojem sam stao. Kada sam izgasio 1 klikom sve se izgasilo..

Pogodite kako je sada, naravno nema šanse da upalim 4020 preko CECa, prvo TV, pa Kaon posebno, pa kliknem ok da pokrene TV sa početnog ekrana. Znaci umjesto jednog klika sada su 3. J….no korisnicko iskustvo

Razina korisnika 6
Bedž +6

Zašt nemreš upaliti 4020 prek cec-a, piše da se može, a ima i upute na A1, a ima i tema ovdje na forumu

https://forum.a1.hr/televizija-72/stb-kaon-kstb4020-koristenje-samo-jednog-daljinskog-za-tv-i-stb-8972

I ja bih to volio znati zasto nece. Da odmah odgovorim. Nije ni do HDMI kabla.

Samo da dodam koristio sam tipku od daljinskog original TV za paljenje na proslom Kaonu i sve je radilo super. Znaci TV je palio Kaona. Daljinski od Kaona nisam ni dirao jer ostale tipke isprogramirao ma drugom... 

Razina korisnika 7
Bedž +3

Koji TV imaš? Meni Kaon i Samsung radi savršeno, s daljinskim od tv-a sve mogu, s daljinskim od Kaona mogu paliti i gasiti tv, mijenjati ulaze. Ništa nisam programirao, tv prepoznao ulaz i Kaona kao settopbox A1.

Probao iskopčat sve ulaze i ponovo ukopčat, dodat jedan po jedan? Možda Kaona u drugi HDM-i? Daljinski od Kaona resetirat ako je isti tv u pitanju.

 

Što se izbornika tiče, tako je kako je. Mene isto nervira mala slika koju treba povećati, prebacivanje roditeljske zaštite i tako to..

Panasonic.

Znaci sve godine sa svim modelima radilo super. Novi 4020 banana. Trazio da mi vrate 1200. Kaze Nemere.

Kaze teh sluzba da je do novog firmwera treba downgrade. I to je garantiraju. 

Razina korisnika 2
Bedž +2

Pozdrav @markoni, ako do sada nisi uspio riješiti problem, javi nam se porukom ovdje pa ćemo provjeriti s kolegama može li se što dodatno učiniti. 

Odgovori