Naknada za budale

  • 4 Siječanj 2020
  • 30 odgovora
  • 1543 pregleda


Prikaži prvu objavu

Odgovora 30

Zato što se tvoji komentari temelje na pogrešnom zaključku da je roaming ukinut, a to nije istina, on postoji i dalje, a samo je roaming u Europi reguliran na način da se može koristiti po domaćim cijenama kratkoročno. Ne vrijedi za brodove, ne vrijedi za avione. Vrijedi samo za zemaljske mobilne mreže i to

KRATKOROČNO. To što si ti sebi krivo iskalkulirao ili zamišljao što je u stvari roaming po domaćoj cijeni nije krivnja ni A1 niti bilo kog drugog.

A A1 je tu jasan- za njega je sve preko 62 od 123 dana u EU pretežito/prekomjerno korištenje roaminga PO DOMAĆOJ CIJENI. Ti to možeš prihvatiti ili odabrati nekog drugog. Ti si cijeli ovaj thread započeo s pitanjem "jel vi to meni naplaćujete boravak u EU?"

Potpuni nonsens. 

 

skaces sebi u usta svakim novim postom….sama kazes i spominjes dane provedene u eu ;62 dana pa 123 dana pa narednih 15 dana itd itd pa pretezito koristenje u eu i sto je to nego placanje boravka u eu ???? e onda ako nije to ima i ona cuvena prekomjerno pa sto te prije dohvati…… ima i ona MOZE (ali ne mora) ali oni naravno i to koriste obilato koriste pod patronatom eu,hakoma i ostalih lopovskih kratica.koliko poznas materiju u koju se stalno petljas pokazuje i podatak koji si navela za koga vrijedi i za koga ne vrijedi roaming i evo da te naucim vrijedi i za brodove jer se sa brodova spajam na zemaljsku mrezu direktno isto kao ti sa kauca iz svog doma.

 

Razina korisnika 5
Bedž +5

Gle, pitala sam na onom drugom postu da li je netko od vas pomoraca uopće nazvao A1 nakon primitka sms upozorenja o početku naplate i pitao što točno znači ovo :

""Ako korisnik po isteku 123 dana, odnosno narednih 15 dana, za razgovore u EU/EEA roamingu ima primijenjen poseban roaming cjenik ili roaming opciju koja se primjenjuje u EU/EEA roamingu, dodatna roaming naknada se neće naplatiti. Promet koji korisnik napravi u EU/EEA roamingu, a koji se naplaćuje u okviru alternativnih roaming cjenika ili roaming opcija, u izračunima pretežnog prometa u EU/EEA roamingu neće biti računat kao EU/EEA promet."

 

Meni ovo izgleda da je moguć dogovor oko cijene roaminga, i da možete proći bez naknade. 

 

Što se brodova tiče, ja ne vidim da se tretira isto kao i roaming po domaćim cijenama, uostalom na A1 stranicama lijepo piše roaming-ostalo...e sad, ti najbolje znaš kak i na čiju mrežu se spajaš na brodu, da li su to ove mreže koje je A1 naveo ili neke druge

https://www.a1.hr/privatni/inozemstvo/ostalo

sto se tice brodova spajam se sa mobitelom na mreze eu normalno kao i ti kad odes recimo u sloveniju,meni nitko nije ponudio dogovor oko cijene roaminga a i to je upitno sto je isplativije platiti cijenu roaminga ili pustiti da te harače sa naknadom.ja inace boravim u eu (poslom) po 4 mjeseca i koliko vidim ovdje se spominje da oni obracunavaju u roku ne manjem od 4 mjeseca ,posto ja nisam imao ta famozna 123 dana vec 100 dana u eu ne znam na osnovu cega oni meni obracunavaju naknadu.sken njihova odgovora na njihovu zalbu kao i dokaz o boravku u eu (od-do) poslan hakomu na uvid,ali to je isti nazivnik tako da ne ocekujem nista.

Razina korisnika 5
Bedž +5

Tebi bi najbolje bilo prijeći na Tele2, kako je jedan forumaš i predložio, izgleda da oni ne naplaćuju tu naknadu. 

znaci tele2 moze ali ne naplacuje tu lihvarsku naknadu ? neka nas a1 raste nije problem u 100 kuna ,to je mala cijena za umilne glasice szk kada prodaju maglu a iz slusalice im ispadaju kune.

Odgovori