Nokia 6

  • 10 January 2017
  • 35 odgovora
  • 6305 pregleda

Razina korisnika 5
Nokia se vraća! Recimo to tako. :)

HMD Global tvrtka je koju su osnovali i vode bivši Nokijini ljudi, a sama tvrtka nastala je otkupom dijela Microsoftovog proizvodnog pogona, dok proizvodnju uređaja vrši Foxconnova proizvodna grana FIH. HMD ima licencu da na uređaje stavi legendarno ime Nokia.

https://en.wikipedia.org/wiki/HMD_Global

Da ne duljim, HMD će proizvoditi i smartphone uređaje pod imenom Nokia, a prvi najavljeni je model 6.Specifikacije su sljedeće:
5,5" IPS-LCD zaslon, full HD
Snapdragon 430
4 GB RAM
64 GB + micro SD do 256 GB
16 mpix + 8 mpix
3000 mAh
+ ostale sitnice.

Kakvi su vam dojmovi? 6 će biti isključivo za kinesko tržište, cijene od (procjenjuje se) 250 dolara.

Osobno mislim da su pogodili omjer ponuđenog i cijene, jer 250 dolara je i više nego prihvatljiva cijena za ono što je uključeno u paket. Još ako naprave i high-end uređaj (Snapdragon 821 ili 835) i ponude ga globalno za cijenu do 500 dolara... zakuhat će se tržište, pogotovo ako 6 pokaže da je to uređaj sklopljen kao Nokie nekada. No da to bude nešto posebno, morat će to biti i na softverskom polju, tj. području korisničkog iskustva. Opet, s druge strane, čak i ako korisničko iskustvo bude generički Android, Nokia ima ime kojim može izgurati manje kineske proizvođače s tržišta, a kvalitetnim, agresivnim marketingom i uspjehom 6-ice (kvaliteta izrade, softver itd) bi mogli ugroziti čak i Sony i HTC koji iz godine u godinu proizvode osrednje uređaje, naplaćuju masovne novce za njih i onda se na kraju godine čude kako to gube stotine i stotine milijuna dolara prihoda.


Kada krene u prodaju, moderatori će morati Microsoft/Nokia podforum prepraviti u Microsoft/Windows Phone :P

e i da: inb4 hejtera koji će rasipat mudrosti tipa "nije to nokiJa kao nekad" ili "nije to kao nokiJe lumiJe" ili "majkrosoft lumiJe to su prave nokiJe"

Odgovora 35

Razina korisnika 5
Totalno razočaranje. Prosječan mobitel, ni po čemu izdvojen u moru ostalih sličnih androida, a što je najvažnije, po toj cijeni ima Kineza sa puno boljim specifikacijama.
Tu si apsolutno u pravu.

Ali nabroji mi koliko Kineza u tom cjenovnom rangu ima globalnu prodaju? I pritom ne mislim na kineske resellere kao što su Gearbest i slični gdje čekaš do mjesec dana na dostavu, nabiju ti carinu, itd.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Pa nije baš da u rangu od cca 1800 kn (250$) nema skroz pristojnih uređaja na domaćem tržištu, tako da ne vidim u tom pogledu neku prednost. Jedino eto, Nokia je Nokia... e sad oće li ime stvarno donijeti i određeni nivo kvalitete to ćemo tek vidjeti...
Razina korisnika 5
Sviđa mi se Nokia 6 , bilo bi mi drago da se Nokia probije kvalitetom i dizajnom u sam vrh ,( iako osobno nemam nikakve koristi od toga,) .. nostalgija valjda....
Razina korisnika 5
https://www.youtube.com/watch?v=oNEApyuRcb4

Zasad izgleda ok - čisti, stock Android 7.0, plus obećani updateovi i sigurnosne zakrpe.

*čeka odgovor wp ekipe*
Razina korisnika 5


Nije za osobe slabog srca. 😃
Razina korisnika 7
Bedž +3
Jadan mob i što mu učini... Kužim svrhu testiranja i da ga je dobio džabe, ali ipak... Have mercy
Razina korisnika 5
Iako kontroverzni, njegovi testovi imaju smisla, pokazuju ljudima što mogu očekivati od uređaja u najekstremnijim uvjetima.

Budući vlasnici Nokie 6 znaju da im se mob neće saviti u džepu uskih jeans hlača kada sjednu na špicu na kavu. 😃
Razina korisnika 5
I... HMD je kiksao žešće. Prije 5 mjeseci su najavili globalnu prodaju modela 3, 5 i 6, ali ih u pola svijeta još uvijek nema.

I sad je došlo do toga da, kada i ako uopće dođe na tržište, 6-ica će biti zastarjela i potpuno nekonkurentna.

https://www.youtube.com/watch?v=Qi50RP3EjwA

Nažalost, točno.


negdje sam vidio Nokiu 6 za 2149 kn. Za 2399 se može dobiti Honor 8 s 2 godine jamstva na lom ekrana...

Hoće li se klasificirati kao antikni uređaj?

Hoće li se klasificirati kao antikni uređaj?

 

Dodajte što je više moguće detalja, pružanjem detalja olakšat ćete drugima da ostave odgovo

Odgovori