Riješeno

TP-LINK AV200 spajanje putem struje

  • 14 August 2017
  • 7 odgovora
  • 1175 pregleda

Počeli smo koristiti vaše usluge prije 6 dana, trio paket. internet je za sve ukučane, znači da bi bilo dobro da je signalom pokrivena cijela kuća. Kod nas je stanje takvo da je jejedino u prostoriji gdje je ruter signal dobar, u svim drugim prostorijama signala skoro i da nema a kada ima puca svakih 10 sekundi. jači nam je signal od interneta od 9 susjeda nego naš. U svemu tome koristim tp-link povezivanje preko struje koje nažalost nikako osposobiti. uspijem se spojiti ali mi piše "neprepoznata mreža". napominjem da sam u postavkama tp linka upisao pravilnu lozinku 10 puta. do sada smo bili na amisu, imali smo signal u cijeloj kući i tp link nam je uredno radio preko struje. da li netko ima kakav savjet kako osposobiti tp link da radi ispravno?
icon

Najbolji odgovor od A1_Marko 15 August 2017, 18:02

Pogledaj original

Odgovora 7

zaboravio sam napomenuti da se radi o optici
Bok @katarina.dragicevic

Molim te malo više informacija.
Konkretno "uspijem se spojiti ali mi piše "neprepoznata mreža""... Na što i čime se uspiješ spojiti, i gdje se javlja poruka "neprepoznata mreža"?
Koji router sada trenutno koristiš?
koristim router Huawei HG8245. tp link služi za spajanje kompa sa routerom preko električne mreže. sasotji se od dvije baze gdje sam prvu priključio mrežnim kabelom i uključio u utičnicu za struju blizu routera. drugu bazu sam uključio u utičnicu u drugoj prostoriji gdje mi se nalazi komp, i isto tako mrežnim kabelom povezao sa kompom. tada se na kompu pojavi onaj znak da je mreža priključena (kao monitor) ali se na njemu nalazi žuti trokut sa uskličnikom i piše neprepoznata mreža. napominjem da sam lozinku točno upisao.i da mi je do sada to radilo bez problema na amisovoj mreži
OK. znači računalo javlja da se nije dobro spojilo sa TP-LINK AV200.
Kako ne znamo na koji način radi TP-LINK AV200 moram te pitati je li možda u samom tom uređaju definirana IP adresa ili range IP adrese pod kojim treba raditi. Naime HG8245 radi na adresi 192.168.100.1 , pa ako TP-LINK možda radi u nekom drugom subnetu (npr: 192.168.1.x) onda se moguće neće moći ispravno spojiti na router.
Možda da pokušaš vidjeti u postavkama routera vidi li se ispravno spojen TP-LINK (vidljiva njegova MAC adresa u uređajima spojenih LANom).
Provjeri da ti je TP-LINK LAN kabelom spojen u LAN1 ili LAN2 utor na Huawei HG8245.
Nije mi još jasno o kojoj se lozinci radi, ako su svi uređaji spojeni LANom. Tada nikakva lozinka ne bi trebala biti potrebna.
Za lozinku i sam sada vidim, ona je potrebna samo zato jer isti taj tplink služi kao i bežična mreža. spajao sam ga i u lan1 i u lan2, ista stvar i u jednom i drugom. e sada vjerojatno bi moglo biti ovo što ste rekli oko ip adrese, a to je već malo teži slučaj za mene. sa engleskim sam slab a inače se bojim dirati u neke postavke da ne bi sve zablokiralo. ako ima negdje gdje bih to mogao vidjeti kako upariti, nekakva uputstva, bio bi jako zahvalan da me uputite.
http://prntscr.com/g8i99k

ovo je nekakav status tp - linka
Ako IP adresa sa printscreena prikazuje adresu LAN-a, a router je na adresi 192.168.100.1 onda je možda to uzrok problema. Teško je komentirati bilo što jer nismo upoznati sa uređajem.
Kako ne znamo jesu li kakve postavke unošene nekada u D-LINK, možda ne bi bilo loše vratiti ga na tvorničke postavke i pokušati tada.
Pokušaj vidjeti na http://www.dlink.com/hr/hr/contact-d-link podatke za kontakt D-linka u Hrvatskoj. Vjerojatno oni imaju neke upute.

Odgovori