Riješeno

Problem sa pojačivačem signala

  • 3 Prosinac 2017
  • 10 odgovora
  • 6854 pregleda

Pozdrav!

Imam dosta slab internet, ne stigne mi do sobe (kaže VIP tehničar zbog zidova), pa mi je preporučen pojačivač signala pa sam isti kupila u VIPu. Međutim, svako malo kao da pojačivač prestane raditi i piše mi da ‘Nema internetske mreže’ i proradi tek kad ga ištekam iz struje i ponovno uštekam, ali kad to radite par puta na dan, bude malo frustrirajuće. Možete mi pomoći? U čemu je problem?

Hvala unaprijed ?
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 5 Prosinac 2017, 17:09

Slažem se, probaj resetirati extender na tvorničke za početak. Tu mi nešto smrdi (možebitno) na auto odabir kanala, kao da se switcha wifi kanal na extenderu (ili routeru) a neki mobiteli i windowsi ne vide "više" kanale. Pa onda random kad ga uštekaš proradi...
Pogledaj original

Odgovora 10

Razina korisnika 5
Kakav je to pojačivač u pitanju? Wi-Fi extender ili nešto drugo?

Točan model bi puno pomogao.
D-Link N300 Wi-Fi Range Extender DAP-1330
Zna li netko u čemu je problem?
Razina korisnika 7
Bedž +3
Kada piše "nema internetske veze", to piše na kojem uređaju? Ako je laptop, probala se spojiti s mobitelom na wi-fi extender ili neće na niti jednom uređaju na net preko wi-fi extendera?

Da li u tom trenutku na wi-fi extenderu svijetle zelene lampice signala (simbol da je povezan na router)?
Na svim uređajima...mobitel, laptop, tablet. Kad radi, radi na svim uređajima. Kad ne radi, ne radi na niti jednom ? Normalno svijetle sve lampice zelene, kao da je sve OK, čak pokazuje da je signal na najjače, sve tri lampice svijetle.
Razina korisnika 7
Bedž +3
A prestaje radit nakon otprilike koliko vremena? To kada ne koristiš niti jedan od uređaja na netu? Ili uvijek koristiš neki od uređaja i ideš s njim na net preko wi-fi extendera?
Nisam sigurna nakon koliko vremena prestane raditi, jer nisam doma cijeli dan, nego npr. ujutro radi, kad se vratim s posla, ne radi, moram ga ištekati i uštekati iz struje. Vikendom ga moram ponekad i dva puta tako ištekavati (u dnevnom sam spojena na router, u spavaćoj na extender i kad dođem iz dnevnog u sobu, najčešće više extender ne radi).
Jedino je tablet cijelo vrijeme na njega spojen, ali nismo baš često na tabletu, tako da bih rekla da extender prestane raditi kad nismo spojeni na njega.
Razina korisnika 5
I svi su uređaji spojeni na extender?

Treba probati reset extendera na tvorničke postavke i ponovno ga konfigurirati.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Slažem se, probaj resetirati extender na tvorničke za početak. Tu mi nešto smrdi (možebitno) na auto odabir kanala, kao da se switcha wifi kanal na extenderu (ili routeru) a neki mobiteli i windowsi ne vide "više" kanale. Pa onda random kad ga uštekaš proradi...
I ja imam isti problem s oba pojačivača. Asus moram resetirati jednom dnevno, a Tplink 3-4 puta dnevno. Pokušao sam spajati i direktno ethernet kablom s rutera, ali događa se isto. Ne pada mi ništa drugo na pamet nego da provider mijenja IP adresu ruteru i onda pojačivač gubi pristup internetu a lampice na njemu prikazuju da je spojen. Noviji uređaji nprilikom spajanja prikazuju grešku "IP configuration error". Pretpostavljam da je više razloga za korištenje dinamičke ip adrese, jedna od njih je da su dovitljivi hrvati jeftinom vezom postavljali servere za razno razne aktivnosti (većinom ilegalne), a i nama amaterima dinamički IP onemogućava dijeljenje interneta, recimo između dva susjeda, ili korištenje nadzornih sustava i kamera, već iz razloga pouzdanosti moramo dodatno platiti gsm kartice za recimo kameru koja snima ulaz u kuću, stubište i sl... sve je to radi profita. Problema nisam imao kada sam na kompjuteru koji je spojen direktno ba ruter njih dvoje spojio s fiksnom ip adresom i onda preko kompjutera na wifi karticu sherao takav internet. Sve druge kombinacije u kojoj uredjaj mora dobiti ip adresu od rutera očito nije stabilno i veza se gubi čim ruter dobije novu IP adresu od internet provajdera. Tako ja to vidim i razumijem. Koje je rješenje? Povezati ruter i pojačivač sa statičkim IP adresama i shareati takav internet, ali je to naravno malo kompliciranije i traži kvalitetniji pojačivač...

Odgovori