Riješeno

Novi A1 router SDMC NE6037 problematika

  • 20 September 2023
  • 4 odgovora
  • 1314 pregleda

Pred cca mjesec dana dizana mi je brzina sa 200/20 na 300/30 i rekoše u A1 kako ide zamjena routera - uzeli Ubee-a a postavili mrcinu SDMC NE6037.

Od prvog dana upotrebe sam poprilično nesretan njime. Navesti ću iste razloge svoje mizerije koje sam naveo danas i A1 tehničkoj podršci.

1.Port forwarding - tu je bila muka isusova to podesiti, ne u smislu opcija jer je doslovno 5 sekundi potrebno za one-liner, nego je ruter trebalo 10x rebootati što soft što hard da PF proradi. I sad recimo radi normalno dan-dva pa par sati ne, pa opet malo radi pa opet ne… CGNAT disejblan. 13 godina imam isti port koji forwardam i istu IP adresu, 3 različita ISPa i 5 rutera sam izmjenio, na A1 coaxu od početka 2017 i nikad problema do sad, do ovog no-name dreka.

2.Noname brand - nigdje ni traga ni glasa nekom manualu u PDFu, nekoj dokumentaciji. Stranica proizvođača je jeftin kineski prodajni sajt “pišite nam i kolko vam treba komada dajte upit”. Nešto malo specifikacija i bok. Jedine upute su 2 salvete u kutiji, jedna na hr, druga na eng kak spojit i upalit router. Na forumima ne postoji, apsolutno nikakvih korisnih podataka nema.

3.Ne priča sa WiFi routerom D-Link DIR-809 koji je u repeater modu. Ubee i Technicolor 7200.20 su najnormalnije s njim bežično komunicirali. Testiran je na isti način kod susjeda sa ovim novim Technicolorom CGA4236 i ovaj D-Link repeater radi sa oba moda 2.4 i 5GHz bez pol muke, a sa mojim NE6037 ni da bi iako vidi SSIDove, password je OK ali no internet. Palio gasio firewall na njemu ali nula bodova.

 

SZK tehnička mi danas kaže kako se rješavaju Fritzeva 6660 jer su kao stara tehnologija kao i CGA4236 TC, a da je NE6037 budućnost,.da sam ga zato i dobio te da je bolji i noviji od navedenih.

Ne želim zaglaviti idućih 14 mjeseci do isteka ugovora na ovom noname bugovitom nedokumentiranom dreku od uređaja.

Lijepo molim A1 za zamjenu uređaja za Fritz 6660 jer vidim da ga svi hvale, ako ih još imate pa makar i polovnog, a ove NE6037 vratite dobavljaču jer su vas grdo preveslali.

 

Unaprijed zahvaljujem.

icon

Najbolji odgovor od fer_štapen 25 September 2023, 23:05

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 6
Bedž +6

"SZK tehnička mi danas kaže kako se rješavaju Fritzeva 6660 jer su kao stara tehnologija kao i CGA4236 TC," 🤣🤣🤣🤣🤣

 

Nebuš dobil fritza, on je za nove GigaNET (2 Gbps) pretplatnike. Ali zašto su ti uzeli ubeea? 🤔

Nebuš dobil ni tehnicolor, on je za postojeće 1Gbps pretplatnike. Ali zašto su ti uzeli ubeea? 🤪

Ne znam zašto su mi uzeli Ubee-a-. Rekli su da su morali. I pričali smo tada o TC-u i nadao sam se da će doći isti jer sam ga vidio kod susjeda pred 4 mjeseca kad ga je dobio za  200/20 brzinu, a kod mene se tehničar pojavio sa tom mrcinom koja je velika ko UPS. Rekao je i on “novi i bolji”. Što se tiče sučelja, ono je moderno, brzo i odlično izgleda, brže nego TC CGA4236, ali velim, dokumentacija nula bodova, ne razgovara sa repeaterom i PF štuca - sve što Ubee nije radio.
Ubee-a sam imao preko 3 godine i ne znam jesam 3x sve skupa išao u njegove postavke, doslovno prvi dan je bilo set and forget. Ovog no-namera sam napamet već naučio gdje mu je što… baš loše.

I što, to je to, TC daju za 1Gbps, Fritza za 2Gbps, a meni ostaje ovaj no-namer da ga i dalje beta-testiram i šaljem feedback A1 tehničkoj službi kako se ruter ponaša i kako radi? To sam baš cijeli život htio :)

Nebuš dobil fritza, on je za nove GigaNET (2 Gbps) pretplatnike.

 

Dobil sam Fritza. Ruter je odličan jedino mu je FiFi malo slabiji od ovog kinezera SDMC NE6037. Malo slabije pokriva stan, ali niš čudno budući je 2x2 a SDMC je 4x4, ali nije kritično.

To su možda mislili u SZK kad su rekli da je 6660 stariji, jer mu je FiFi 2x2, dok je TC-u i NE6037 4x4 i imaju jači signal. Ali koliko sam uspoređivao dokumentaciju, sučelja i općenito zadovoljstvo korisnika, bit će da je Fricko u prednosti, bez obzira kaj ga se možda rješavaju.

Port forward radi iz prve i ne štuca, sučelje brzo i pregledno, odlično dokumentiran, 1x 2,5G port + 4x 1G porta što je 1 port više nego na NE6037. U svakom slučaju, za sada sretan i zadovoljan sa odrađenim. Svaka čast i slava A1 SZK ekipi, tehničkoj podršci i tehničarima koji su me strpljivo saslušali, detaljno pročitali ovaj post te odreagirali na divan način :)

Problem riješen. LP

Razina korisnika 6
Bedž +6

A baš čudno da su ti dali fritza, ali nisi dobil mesha za FIFI, inače bi ti FIFI bil odličan, a nisi ga dobil jer je on za FIFI na 2Gbps 😛. FIFI🤣🐕🐩

Odgovori