Riješeno

Brzina interneta preko wifija

  • 1 October 2017
  • 7 odgovora
  • 5857 pregleda

Bok svima!
Na b netu sam i imam ugovorenu brzinu od 120 mbit/s. Medutim, tu brzinu imam samo preko kabela, dok bezicno imam samo 20 mbit/s. Je li technicolor tc7200 uopce u stanju isporuciti tu brzinu bezicnim putem? Mogu li to rijesiti tako da kupim drugi router i da ga spojim sa glavnim? Mozda moram samo promijeniti neke postavke?
Hvala unaprijed!
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 2 October 2017, 21:31

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 7
Bedž +3
Relevantna je brzina na kablu. Ako si u zgradi i oko tebe je dosta wi-fia, udji u postavke routera pa na wirelles postavke i tamo ručno promijeni kanal (preporučam zadnji), mislim da je 13. Ako imaš android mob, skini app wifi analyzer, poveži ga bežično na wifi i vidiš na kojem si kanalu i koliko ti je zagušenje na istom.
To sam vec pokusao ali su debili zakljucali tu postavku -.-
Razina korisnika 7
Bedž +3
Hmm, ja na VIPu ali otključano. Ušao u postavke samo sa passom: admin?
Da stavim na 2.4 ghz ili 5 ghz?
Razina korisnika 7
Bedž +3
2.4

To sam i stavio.. brzina je i dalje samo 20 mbit/s, ali nema veze, bitno da preko kabela ide 120.. ali sada imam drugi problem.. u stanu imam 2 laptopa i 2 mobitela.. i svi vide moju wifi mrezu osim jednog laptopa. Radi se o hp probook 455 g1. Vidi sve ostale mreze samo ne moju. To se dogodilo otkad sam promijenio ime mreze i lozinku. Reinstalirao sam wifi driver, resetirao laptop, resetirao router ali i dalje nista. Na laptopu je instaliran windows 10. Je li netko imao slican problem?
evo uspio sam, morao sam vratiti na channel 1... laptop je ocito pokvaren pa ne vidi mreze koje nisu na channel 1 :@:@

Odgovori