Riješeno

Bonovi - Google play store i roaming

  • 18 Srpanj 2019
  • 11 odgovora
  • 3656 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 8 odgovora
Pozdrav

Za par mjeseci mi ističe pretplata i prešla bi na bonove. Koristila sam Mobilnu M tarifu i plaćam 10 Giga i 5000 min i poruka 159kn mjesečno jer je ta tarifa bila najisplativija s mobom koji sam tada kupovala. Međutim ne potrošim ni petinu tih minuta i u biti mi najviše treba internet. Ne bi kupovala novi mob jer je ovaj u super stanju i vidim da bi zadržala samo tu Mobilnu M tarifu morala bi plaćati još više, 179 kn/mj. Glupo mi je toliko plaćati nešto što ne iskoristim, prešla bi natrag na bonove konkretno na ovu Chill tarifu. Sad me zanima:

1.) Kad prelazim natrag na bonove da li mogu odmah birati na koju tarifu želim prijeći ili me oni bace na nešto drugo pa ja moram sama aktivirati Chill i da li se to plaća? Da li me prebace isti dan ili ću biti par dana bez usluge?

2.) Na pretplati sam dobivala mjesečne uplatnice u pdf-u na mail i A1 aplikaciju. Povremeno bi kupila neku aplikaciju ili igricu preko Google Store i odabrala plaćanje A1 računom i ta cifra bi mi se samo dodala na toj mjesečnoj uplatnici. Ako prijeđem na bonove više neću dobivati te redovne uplatnice logično nego ću kupovati bonove, da li i dalje postoji onda opcija plaćanja u Google Storu preko A1 i gdje će mi sjedati taj iznos?

3.) Često putujem, na mobilnoj M Tarifi sam imala jedan određen iznos Giga za roaming bez naknade kada sam u inozemstvu. Na ovoj Chill tarifi recimo piše samo da imaš 5 Giga prometa ali ne piše da li se mogu koristiti u nekoj drugoj zemlji?

4.) Piše da se ne plaća uspostava poziva, ali htjela bi samo potvrditi, da li to za SVE MREŽE I VRSTE POZIVA ili unutar A1? I što je sa pozivima u inozemstvu?

hvala unaprijed :)

Maja
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 18 Srpanj 2019, 20:02

Sve piše, odeš na a1 web i dolje desno "Uvjeti korištenja i cjenici" pa bonovi pa...

https://www.a1.hr/uvjeti-koristenja

1. Isti dan sa bonova na start tarifu (najskuplja i osnovna tarifa) i odmah prebaciš na koju želiš, napuniš bonova koliko trebaš prije.

2. Google play - kreditna, paypal budući više nisi preplatni račun

3. Ovisi koja je zemlja, unutar EU koristiš kao doma. BiH, Srbije i neEU skupooo...

4. Nema naknade za uspostavu poziva, nevezano koja mreža.

5. Ako sam nešto propustio, imaš link. 🙂
Pogledaj original

Odgovora 11

Razina korisnika 7
Bedž +3
Sve piše, odeš na a1 web i dolje desno "Uvjeti korištenja i cjenici" pa bonovi pa...

https://www.a1.hr/uvjeti-koristenja

1. Isti dan sa bonova na start tarifu (najskuplja i osnovna tarifa) i odmah prebaciš na koju želiš, napuniš bonova koliko trebaš prije.

2. Google play - kreditna, paypal budući više nisi preplatni račun

3. Ovisi koja je zemlja, unutar EU koristiš kao doma. BiH, Srbije i neEU skupooo...

4. Nema naknade za uspostavu poziva, nevezano koja mreža.

5. Ako sam nešto propustio, imaš link. 🙂
Razina korisnika 5
Bedž +1
Samo da ispravim točku 2.
I dalje možeš plaćati SIM karticom, tj.Google Play će teretiti tvoj prepaid račun, to mozes odabrati u postavkama Google Playa,tj.načinima plaćanja. Ali, na taj način ne možeš platiti recimo Google Play Glazbu, za to moraš imati neku kreditnu karticu
I dobivat ces potvrde i od A1 i na gmail, a i u Google Playu mozes provjeriti sto si kupila i na sto si pretplaćena, kao i u samom Google accountu negdje, ne sjecam se bas tocno di
@MMaya U romingu imaš ograničenje na količinu internet protoka, nebitno koliko GB imaš u tarifi. Radi se o tzv. "pravedna uporaba u EU/EEA raomingu". Mislim da je za korisnike bonova ograničenje 4GB. Raspitaj se na 0800 091 091 da ne bi bilo dodatnih troškova.
Hvala @gogsy1975 i @nickno Nemam trenutno kreditnu, pa time ni paypal pa me to zanimalo. I hvala za sve ostale informacije 🙂
@webdan hvala na toj informaciji pitat ću!!
Razina korisnika 4
@webdan hvala na toj informaciji pitat ću!!
Ne znaju oni točno, meni je za to pitanje svaki agent drugo rekao, isto vrijedi za poslovnicu. Neki kažu nema, neki ima i ne znaju točno, neki da je 3gb.

Poanta: ne pouzdaj se u chat, SZK, ni poslovnicu😂
Razina korisnika 7
Bedž +3
Postoji u uvjetima korištenja (gornji link) ali nije točno definirano. Otprilike kaže:

"Ako se utvrdi da je pojedini korisnik u prethodnom promatranom razdoblju, koje nije kraće od 4 mjeseca,
pretežito koristio pojedinu uslugu u EU/EEA roamingu i uglavnom bio prijavljen u roamingu u mrežama
drugih operatora u EU/EEA, A1 može korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje
upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe regulirane roaming usluge u EU/EEA. Ako nakon 15
dana od poslane obavijesti korisnik u promatranom razdoblju i dalje zadrži pretežito korištenje te usluge u
roamingu u EU/EEA, pri čemu je i dalje uglavnom prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u
EU/EEA, A1 može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje te
usluge."
Razina korisnika 4
Naravno da nitko od agenata nije mogao pokazati tu službenu dokumentaciju ili je citirati. Hvala @gogsy1975
@gogsy1975 i ja sam to vidjela i čitala o tom EU/EEA, ali mi i dalje nije baš jasno koje je u biti to ograničenje! U ovom članku spominju da se broj novaca na računu (u eurima) dijeli sa 4 i da ti je to dozvoljen broj giga u roamingu. Npr. ako imam 200kn računu kad ulazim u roaming, to je oko 26€, dakle oko 5-6 giga bi trebala imati bez naknade. Jesam ja to dobro shvatila?

Ja sam mislila da se radi o fiksnom mjesečnom limitu nekom. Uglavnom kako god, nije mi to toliko bitno, mislim da nitko tko roaming koristi na nekakvim povremenim poslovnim putovanjima ili godišnjim odmorima u tjedan, dva ne može neke sulude cifre potrošiti. Trošim doma maksimalno 4Gige za cijeli mjesec ali sam na mobilnim podacima 0/24 i svašta gledam na netu.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Seruckaju ajme, śto je i dokaz da se ovdje još nitko od modova nije očitovao. Ne znam koliko često i dugo misliš boraviti vani ali savjet je da ne staviš previše love na prepaid račun, a ako ti baś i stigne poruka da si oštetila a1 za 3 ili 4 gige, spusti se do najbliže trgovine i kupi njihovu simicu za net (ili neku turističku, za povremeno) a ovu karticu lupi u neki dumb phone (ili možda ako imaš dual sim smartphone) samo da te netko može dozvati. 😉
Ma baš, treba to magisterij iz kvantne mehanike da bi shvatio taj članak 😂😂😂 Zamisli neku stariju osobu koja ide to čitati. Ma ne boravim dugo kad putujem van, po dva tjedna u prosjeku. Mislim da u tom razdoblju ionako s nekim normalnim surfanjem ne mogu ni prijeći nikakav limit. Nije da ću gledati vani filmove na netu. Samo me interesiralo kako ovo funkcionira ali zakomplicirali su bez veze...

Odgovori