Naljepnica

Forum smjernice - "Kućni red"

 • 12 December 2016
 • 0 odgovora
 • 10328 pregleda

Razina korisnika 4
Ovdje možete pročitati „KUĆNA PRAVILA“ A1 Foruma, što je cool na forumu, a što baš i nije. Ova pravila su kraća verzija i smjernice iz "Uvjeta korištenja A1 Foruma".

Važno nam je održavanje pozitivnog i sigurnog okruženja pa vas molimo da se pridržavate navedenih pravila.

A1 Forum je zajednica, mjesto za raspravu i komunikaciju između članova gdje jedni drugima pomažu i uvažavaju tuđa mišljenja.

Članovi A1 Foruma nisu samo A1 korisnici nego i tehnološki entuzijasti, npr. zaljubljenici u određeni model telefona koji svakodnevno prate tehnološke trendove i imaju iskustva i znanja koje mogu prenijeti drugome ili odgovoriti na neko pitanje koje je drugi član postavio.

Dajmo svima priliku da pitaju / odgovaraju, a ove smjernice pomažu kako bi se diskusija vodila u pozitivnom ozračju.


ODRŽAVAJTE FORUM UGODNIMBudite ljubazni


Forum je dostupan svima. Budite otvoreni za nova mišljenja i odnosite se prema drugima onako kako biste željeli da se drugi odnose prema vama.

Budite uslužni


Vaša pomoć i razumijevanje nekome mogu biti dragocjeni. Korisnik kojem pomognete mogao bi jednom pomoći i vama.

Budite zahvalni


Pokažite da cijenite pomoć članova foruma i kliknite 'Sviđa mi se' ispod objave nekog forumaša čija vam se objava sviđa

Lijep način iskazivanja vaše zahvalnosti i poštivanja je može biti i putem davanja bodova autorima odgovora ili članaka, tj. osobi koja vam je pomogla.

Konstruktivna kritika


Konstruktivna kritika je vrlo poželjna.

Uvijek smo otvoreni za prijedloge putem kojih nam pomažete da postanemo još bolji.

Ako niste zadovoljni, napišite nam, pojasnite zašto. Ako imate prijedloge kako dodatno unaprijediti naše usluge, podijelite ih s nama.


Zabavljajte se


Želimo da „A1 Forum“ bude zabavno mjesto.

Dakle, ne zaboravite se zabavljati.


DJELUJTE KAO PRIMJER OSTALIM ČLANOVIMA FORUMAPostavljajte pitanja


Ne ustručavajte se postaviti pitanja jer ona doprinose zajednici jednako kao i odgovori na njih.

Pretražujte forum


Služite se funkcijom pretraživanja na vrhu stranice, prije no što nešto napišete. Na taj način pomoći ćete izbjegavanjem dupliciranja pitanja.

Bez oglašavanja:


Nemojte koristiti ovu zajednicu za promicanje vlastitih internetskih stranica, kompanije, usluge ili proizvoda, ili onih koji pripadaju trećoj strani.
Na forumu nećemo tolerirati nikakvu vrstu neželjenih poruka (SPAM), „trollanje“ (provociranja drugih forumaša…).


SADRŽAJ NA FORUMU


 • postavljate samo materijal koji imate pravo objaviti.
 • dodajte izvore informacija drugih strana.
 • A1 Hrvatska nije odgovoran za bilo kakav sadržaj koji su postavili korisnici ove zajednice (povredu autorskih prava, nezakonit sadržaj, poticanje na nezakonito postupanje, poveznice prema nezakonitim mrežnim stranicama kao što je omogućavanje dijeljenja datoteka itd.).
 • Budite svjesni da postavljeni materijal i komentari u ovoj zajednici nužno ne odražavaju mišljenje A1 Hrvatska ili njezinih zaposlenika te poslovnih partnera.


VAŠ KORISNIČKI RAČUN • Jedan račun: molimo vas da otvorite samo jedan korisnički račun
 • Avatari/Korisničko ime: ne upotrebljavajte avatare ili korisnička imena koji bi se mogli smatrati neprikladnima, neuljudnima, grubima ili uvredljivima
 • Odgovornost: Odgovorni ste za sve aktivnosti na svojem korisničkom računu „A1 Forum“ zajednice.


PRIVATNOST


Materijal koji postavite u forumu bit će javan i dostupan svima na internetu.

Nemojte dijeliti privatne informacije poput:
 • Adrese elektroničke pošte
 • Broja telefona
 • Privatne adrese
 • Podataka o kreditnim karticama
 • Tuđih osobnih podataka
 • skenirane dokumente (npr. kopije osobnih iskaznica, račune...)

1. Uvijek smo otvoreni za prihvaćanje kritika A1 usluga, proizvoda ili performansi mreže, ali nećemo objavljivati ili tolerirati konstantno pogrešno tumačenje istih (A1 usluga, proizvoda ili performansi mreže) kao niti vrijeđanje članova forum zajednice, osoblja održavanja Forum stranice (moderatora, administratora) ili A1 Hrvatska osoblja.

2. Razumijemo da ljudi često znaju burno reagirati na neke teme ili na pitanja u zajednici, jer pisanu riječ netko može drugačije shvatiti.

Kada pišete neki post/komentar uzmite u obzir kako navedeni post/komentar može imati utjecaja na druge (najbolje je da pišete na onaj način i u onome tonu kojeg bi i sami voljeli pročitati kada postavite neko pitanje).
Budite pristojni prema drugima i uvažite njihova mišljenja.

3. Moderatori zadržavaju pravo urediti razgovore koji se mogu pretvoriti u tzv. „Flaming“ ili „Flame-Wars“ (termin koji se upotrebljava kada dvoje, troje ili više članova koriste post ili komentare za vrijeđanje drugog člana).

Znamo da nekada strastvena rasprava može dovesti do „flaminga“ ali vas molimo da se suzdržite te budete pristojni prema drugima.

4. Moderatorska odluka je konačna. Postovi koji krše Uvjete korištenja A1 foruma ili odrednice ovog dokumenta, biti će obrisani a korisnik će na temelju kršenja istoga biti pravilno i transparentno upozoren ili „baniran“.

5. U slučaju da imate neko individualnu poteškoću, pritužbu na koje Vam ne može odgovoriti zajednica ili moderator (npr. pritužba na iznos računa, greška s mobitelom i sl.) moderator može javno ili putem privatne poruke objaviti uputu kako i gdje ćete dobiti najbrži odgovor kako ne bi ostavljali osobne podatke na forumu.

6. Također, moderatori neće odgovarati na privatne poruke koje mu pristignu putem sandučića, a koja se odnose na pitanja gdje je potrebna dodatna provjera osobnih podataka (npr. pretplatnički brojevi, provjere računa, tehničke prijave kvarova linija...).

Moderatori će vam dati javnu preporuku gdje potražiti odgovor na takva pitanja.

7. Razgovor i znanje pripadaju svima.

Želimo da ovo bude sigurno mjesto za inteligentne i korisne rasprave, te očekujemo da će te nam pomoći, na način da nas obavijeste o potencijalnim neprimjerenim postovima tj.sadržaju korištenjem opcije 'Prijavi neprikladan sadržaj'.

„A1 forum“ tim može odlučiti ukloniti, preurediti, premjestiti i zaključati ili obrisati svaku poruku kojom se krše navedene smjernice ili poruke za koje se ocijeni da su neprikladne ili unose razdor u zajednicu. Pridržavamo pravo zabraniti pristup korisnicima koji krše te smjernice prema našoj isključivoj procjeni.

Zbog činjenice da uvijek rastemo i mijenjamo se, A1 Hrvatska zadržava pravo otkazati, mijenjati ili promijeniti ove forum smjernice u bilo koje vrijeme.

Povremeno provjerite nadopune smjernica ili pročitajte cjelovite "Uvjete korištenja A1 foruma".

Zahvaljujemo na pridržavanju naših smjernica.

Želimo vam dobru zabavu i kvalitetnu diskusiju 🙂, a sada krenite na svoj "Prvi post" i predstavite se forumašima.

Komentiranje je onemogućeno za ovu temu.