Riješeno

STB Kaon 4020 i technicolor cga4236

  • 11 September 2023
  • 5 odgovora
  • 281 pregled

Pozdrav,

 

imam problem da kad mi je smart TV spojen na router putem kabela tada se Kaon 4020 ne želi spojiti na internet i stalno traži mrežu. 

Ako se spojim sa TV-om putem wifi-ja onda sve radi ali radije bih bio spojen putem kabela kao i do sada zbog ravnomjernije brzine.

 

Da li ste upoznati sa tim problemom i da li radite na riješenju?

 

Hvala 

icon

Najbolji odgovor od A1_Josip2 19 September 2023, 17:23

Pogledaj original

Odgovora 5

Zaboravio sam dodati kako nisam jedini sa tim problemom.

 

Dok sam koristio Ubee router i Kaon 1020 nije bilo takvih problema na istom televizoru.

Razina korisnika 2
Bedž +2

Pozdrav @Zgubidan, možeš se javiti našoj tehničkoj podršci na broj 0800 091 091 0-24h pa će kolege provjeriti o čemu se radi. 

Nema potrebe kontaktirati tehničku podršku pošto je poznaniku zbog tog problema izlazio tehničar doma i tada mu je rečeno još prije 7 mjeseci da je to bug da se radi na tome i da je privremeno riješenje spajanje tv-a putem wifija.

 

Pošto tek od nedavno imam istu opremu kao on i isti problem htio sam samo vidjeti da li znate u kojoj je to fazi i hoće li to skoro

Pozdrav @Zgubidan , za sada još uvijek nemamo informaciju kada bi navedeni bug trebao biti riješen. Zaobilazno rješenje bi bilo da oba uređaja isključiš iz struje te iz modema iskopčaš sve LAN kablove. Prvo uključiš modem te nakon toga uključiš stb i spojiš LAN na modem. Kada se stb učita i proradi tv usluga , spoji svoj televizor s LAN-om na modem. Na ovaj način bi trebala oba uređaja (tvoj tv i stb) dobiti pristup mreži.

Hvala Josipe na odgovoru…

zanimalo me da li se radi na problemu i ima li na vidiku neko trajno rješenje.

 

Inače, trenutno se problem može riješiti i u manje koraka...dovoljno je izvaditi samo lan kabel od tv-a i ponovno pokrenuti modem...kada se sve podigne uključujući i STB treba vratiti lan kabel od tv-a u modem i to je to..

 

Nije potrebno vaditi sve lan kablove iz modema niti iskapčati sve uređaje iz struje

Odgovori