Riješeno

IPHON 14 PLUS VODOOTPORAN

  • 10 November 2023
  • 6 odgovora
  • 152 pregleda

Postovani,kupio sam navedeni mobitel na 2 godine uz produzenje ugovora,radio sam na poslu u kabanici i mobitel mi se smocio,sva voda je usla u telefon a mobitel je navodno vodootporan.voda je usla u kameru i ne zeli se upaliti.sta da radim

icon

Najbolji odgovor od acer112 11 November 2023, 00:07

Pogledaj original

Odgovora 6

Razina korisnika 6
Bedž +6

iPhone 14 je water-resistant a ne waterproof, znači nije u potpunosti vodootporan na vodu. U garanciji stoji da bilo kakav kvar prouzročen vodom neće biti pokriven.. 

Razina korisnika 6
Bedž +6

Eh, to kaj ima IP68 certifikat ne znači da mob može 8 sati plivat u vodi, već Apple i svi drugi garantiraju sa tim certifikatom da mobu neće biti ništa DO 30 minuta u vodi (slatkoj) do dubine 6 metara. Jedan moj kolega je svog Samsunga fino opral vodom i deterđentom za suđe kad ga je fest zamastil, pral ga je dobrih 5 minuta i niš mu nije bilo, tako da da-certifikat IP68 vrijedi,ali ne smije se baš pretjerivati.

Kažu da riža izvlači vodu iz moba, probaj ga umuljati u posudu sa rižom. Ako ne pomogne, jedino ti servis preostaje, a da li ćeš platiti ili ne, ovisi koliko si ti dugo radil, ali očito si delal duže od pol sata

Razina korisnika 7
Bedž +4

enes eno

    IP67 ili IP68 certifikacija  

 

  • 7 nivo: Telefon mora izdržati 30 minuta na dubini od jednog metra u vodi, a da ništa ne uđe unutra.
  • 8 nivo: U ovom slučaju mora držati u vodi na dubini od 1,5 metra najmanje 30 minuta. To je minimum, iako se proizvođači često razlikuju u tome koliko dugo može biti pod vodom.

Na tebi je samo da dokažeš da nisi prešao limit IP68 certifikata sa mobitelom. I probaj reklamirati ništa te ne košta. Ne trebaš ni spominjati vodu samo reci da ne radi.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Ne trebaš ni spominjati vodu samo reci da ne radi.

 

Da, ovo bi i ja napravio. Iako će skužit sigurno da je do vode no veće su šanse da prođe pod garanciju i poprave ga nego ukoliko budeš išao sa “vodootpornom pričom” i prepričavao što si radio. 

mobitel nije bio u kabanici nego u odjelu ispod kabanice,znaci nije bio izlozen direktno vodi nego povremeno i naravno nisam radio 8 sati na vodi nego 1-2h max,a sta da radim sudeci po komentarima ne preostaje mi nista drugo nego na servis i platit popravak ako ne bude preskup jer i ja iskreno sumnjam da ce mariti za moju pricu 

Razina korisnika 6
Bedž +6

Odnesi ga što prije u servis, a do ponedjeljka probaj ga nekak osušiti što više, imaš upute i na apple support. Ne pokušavaj ga upaliti, neka ostane isključen. I naravno, na servisu nemoj reći da je bio u doticaju sa vodom, kako su ti kolege forumaši već savjetovali. Možda upali, a možda i ne. 

Odgovori