Riješeno

Face ID prijava u Moj A1 aplikaciju ne radi

  • 4 July 2019
  • 12 odgovora
  • 3676 pregleda

Razina korisnika 6
Bedž +6
Pozdrav,

vidim da vam je jedna od novosti Moj A1 aplikacije prijava u istu preko faceID opcije (ili otiska prsta), no ona iz nekog razloga ne radi ako niste spojeni na A1 mrežu. Naime aplikacija svaki put iz nova traži username i password iako sam ga 500 puta već unio ranije i kliknuo na pop-up obavijest da se slažem da zapamti moje podatke za prijavu. Isti problem se javljao i na staroj aplikaciji i svaki put sam iznova morao upisivati podatke kad bi se ulogiravao preko HT mreže, no sad je posebno glupo kad to radi jer prvo mi očita faceID a onda još traži da unesem username i password po 500ti put.
icon

Najbolji odgovor od nickno 4 July 2019, 18:34

Pogledaj original

Odgovora 12

Razina korisnika 6
Bedž +6
Kak to misliš ulogiravao se preko HT mreže? Ja sam mislila da lozinku i password moraš upisati samo kad se spajaš preko wi-fi ?🤔 a u samoj aplikaciji piše da "zapamti moje podatke" koristiš na vlastitu odgovornost.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Imam dual sim i nekad sam na netu preko a1 a nekad preko HT. Preko a1 ulazi odmah bez ukucavanja username/password, preko HT to traži. Iako sam bilijun puta kliknuo da zapamti lozinku on ne pamti. Sad preko faceID-a je posebno glupa situacija jer prvo trazi faceID a onda dodje do djela za ulogiravanje i trazi password. ???
Razina korisnika 6
Bedž +6
Zar A1 aplikacija ne radi samo na A1 mreži ili wi-fi? Mislim da se ne mozes prijaviti putem HT sim kartice, zato te i ne zapamti?!? Ali da si na wi-fi, upamtilo bi,pretpostavljam. Nisam nikad probala.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Pa lijepo u Google Playu piše da aplikaciju mogu koristiti isključivo A1 korisnici, pa mi nije jasno kak se ti uspiješ ulogirati sa HT sim karticom. A korisničko ime i password treba kad se ulogiraš putem wi-fi
Razina korisnika 6
Bedž +6
Radi normalno preko HT-a samo se svaki put moram ulogiravat iako odaberem da zapamti podatke. To treba popraviti, tako je već mjesecima i nitko ne reagira..

To što piše da mogu koristiti samo A1 korisnici misli se na informacije koje ti pruža aplikacija kroz A1 uslugu a ne na obično ulogiravanje ...
Razina korisnika 6
Bedž +6
Pristup podacima omogućen je direktno ukoliko se koristi A1 podatkovna mreža (autologin), odnosno putem korisničkog imena i lozinke, koji se koriste za autentikaciju za desktop verziju istoimene usluge, ukoliko se koristi WiFi mreža.


Evo, ovo je meni prilično jasno- na MOBITELU se možeš prijaviti ILI A1 sim karticom ILI putem WiFi mreže, ne vidim nikakvu opciju da se A1 aplikaciji može pristupiti putem bilo koje mobilne mreže,tj.meni je logično da aplikaciju mogu koristiti isključivo A1 korisnici, tj.oni sa A1 sim karticom.
Razina korisnika 7
Bedž +3
@nickno - radi, sa bilo koje mreže. Ne vidim razlog zašto ja sa druge mreže ne bih mogao vidjeti recimo podatke o potrošnji mojih roditelja na drugoj mreži. Isto tako mojhrvatski telekom app ili tomato sa a1 mreže.

Bilo koja mobilna mreža ili wifi - traži username i password. "Zapamti me opcija radi OK"
A1 mobilna - autologin bez ičega

HT mreža sa otiskom prsta baca na upisivanje podataka.
Wifi sa otiskom prsta baca na upisivanje podataka.

Wifi sa upisanim i "Zapamti me" podacima prolazi.
Wifi sa otiskom i "Zapamti me" podacima NE PROLAZI.

Zaključak: otisak prsta na drugoj mreži ili na wifi-u baca na upisivanje podataka iako je "zapamti" uključen.
Razina korisnika 6
Bedž +6
@gogsy1975 , evo što piše u uvjetima za korištenje A1 aplikacije:

1.14. Usluga omogućava pamćenje pristupnih podataka za pristup Usluzi putem Wi-Fi mreže. Uključenje „Zapamti podatke za prijavu" korisnik radi na vlastitu odgovornost. Obaveza je svakog korisnika u slučaju otuđenja ili gubitka uređaja, te u slučaju promjene vlasnika uređaja ili trajnog nekorištenja, promijeniti pristupnu lozinku, odnosno isključiti pamćenje pristupnih podataka ili vratiti uređaj na tvorničke postavke (reset). Odjava u aplikaciji (log out), isključuje opciju „Zapamti podatke za prijavu".

1.15. Radi zaštite neovlaštenog ulaska u aplikaciju, korisnik može uključiti zaštitu otiskom prsta (finger print). Ukoliko je uz otisak prsta uključena i opcija „Zapamti podatke za prijavu", tada korisnik na Wi-Fi mreži pristupa aplikaciji samo otiskom prsta, jednako kao i na A1 podatkovnoj mreži.

Možete vi proizvoljno dodavati što ste UMISLILI da je moguće, ali ovdje lijepo piše da "Zapamti podatke za prijavu" RADI ISKLJUČIVO NA WIFI MREŽI.
Prema tome, možda se i može pristupiti putem HT ili Tele2, ali aplikacija ne pamti podatke, vjerojatno iz sigurnosnih razloga samog androida.
Razina korisnika 5
A ne znam zašto .... ali kod mene ,Wifi sa otiskom i "Zapamti me" podacima radi bez problema
E sad ne znam ima li ikakve veze ... ali kod mene su data podaci uvijek upaljeni ( naravno kad je dostupan wifi prebaci se na wifi )
Ako je bitan podatak još .... isključena mi je ona opcija da kad je loš signal mobitel prepozna to stanje i prebaci se na bolju mrežu , dakle data podatke ili wifi.

Sve gore navedeno opet dovodi do zaključka da aplikacija A1 radi s wifi s otiskom prsta-

Zašto je kod Vas drugačije nije mi jasno .... valjda nam netko pojasni
Razina korisnika 7
Bedž +3
@nickno - samo sam htio reći da se može pristupiti sa bilo koje mreže na a1 app ali nakon otiska prsta traži upisivanje iako je "zapamti" uključeno dok sa wifi i a1 mreže je sa uključenim "zapamti" dovoljan otisak prsta.

Vjerojatno na drugoj mreži zbog sigurnosnih razloga traži ponovo upis iako je "zapamti" što je u ovom slučaju glupost jer kako radi otisak i zapamti preko wifi ako je kućni wifi recimo od ht-a? hmm...
Razina korisnika 6
Bedž +6
Pa valjda je ipak neka razlika u IP adresama na Wi-Fiju ili direkt preko mobilnih mreža, kaj misliš?
Al ste me dali u razmišljanje kaj sam ja uradila sa Samsung Passom i ondak sam ustanovila da sam SVE svoje lozinke uploadala na Samsung Cloud i evo već sat vremena mijenjam sve lozinke uključujući i ovu 🤣, prije toga sam naravno prekinula sinkronizaciju Samsung Passa sa Cloudom. Jer, Samsung Pass lokalno sprema lozinke, osim ako kao ja netko ne učini glupost i spremi ih u oblak.
Razina korisnika 6
Bedž +6

Napokon radi app kako treba na iOS-u nakon današnjeg update-a, aleluja!

 

Znači ako se na početku odabere da ti zapamti login lodatke idući put kad ulaziš u app kad ti očita faceID ulaziš izravno u njega bez potrebe da se ulogiravaš opet, sa bilo koje ne-a1 mobilne ili wifi mreže. Napokon!

 

 

Odgovori