PITANJE

wifi pitanje

  • 23 October 2019
  • 10 odgovora
  • 1901 pregled

Gdje se kupuju kablovi za internet koji se spajaju u rooter.


Odgovora 10

Razina korisnika 4

Doslovce bilo gdje, ima u običnim trgovinama npr u intersparu, ima u i u bilo kojoj tech trgovininpr chipoteka, svijet medija da sad ne nabrajam.. samo u trgovini reci tražim lan mrežni kabel ako i sam ne nađe

Ma rekli su mi da mi se internet odspaja jer sam predaleko odcentrale a sta prije nisam bio?? Nema logike a kada zovem drugi dan kazu mi da je kabao ostecen stvarno grozno neznam u sta da vise vjerujem a kada bih htio da operater promjeni kablove naplacuju 200kn nije normalno.

Razina korisnika 4

Odi ti ljepo u spar i izmi kabel, koštaju maksimalno do 30kn, ovisi koliko ti m treba, pa probaj. Bolje definitvno to neg 200kn...

Razina korisnika 4

Peovjeri ima li kakvih fizičkih oštećenja na kabelu?

Zovi 0800091091 I biraj tehničku. podršku, te traži da iziđe tehničar i neka ti zamjene uređaj.

Razina korisnika 4

Vrijedi to @Zefo ali je pitanje žele li to oni napraviti. Ako uistinu treba tehnička oni to meni uvijek sami ponude, nikad je ne moram tražiti?

Razina korisnika 7
Bedž +3

Wifi u  naslovu - kablovi za internet koji se spajaju u router - predaleko od centrale - kabao oštećen - kabel 200 kuna. Nedovoljno objašnjeno u čemu je problem. ;)

 

Jel problem wifi? Pucanje internet veze na parici uopće? Kakve veze ima wifi sa kablom u routeru?

Razina korisnika 5

Da kolega @gogsy1975 ,  je postavio dobar upit … potrebito je više informacija o čemu  se radi da bi forumaši mogli pokušati ponuditi neko rješenje.

ovo što si napisao:  “ Ma rekli su mi da mi se internet odspaja jer sam predaleko odcentrale”  , bi značilo da si predaleko s uređajem od rutera ( jer je ruter za tebe kao korisnika centrala ).

 

Neka rješenja   - 1. oslabio ruter ili je u kvaru  , 2 . nešto ti ometa ruter ( možda neki novi uređaj u stanu a to može biti i mikrovalna ili neki drugi uređaj ili susjed u susjednom stanu sa svojim uređajem ),  3. nešto nije u redu s tvojim Laptopom ili mobitelom ili što li već koristiš ( za ovaj problem bi bilo lijepo znati , puca li veza WiFi-a i na ostalim uređajima ili samo na jednom )

 

Im toga podosta a sam kabel iz priključka za internet do rutera ,  je kvar koji se dešava rijetko ili gotovo nikada .. ali da moguće je i to .. loš spoj ili što li već.

 

evo ti i jedan link pa malo pogledaj što bi mogao biti uzrok problemu između ostalog.

Zašto vaša internetska veza nasumično prestaje raditi?

Razina korisnika 6
Bedž +6

Nevezano za samu temu, ali vezano za router-jeste li znali da router može potrošiti struje koliko i frižider?

 

https://www.jutarnji.hr/life/tehnologija/mali-aparat-koji-struju-trosi-kao-hladnjak-imaju-ga-mnoga-kucanstva-ali-malo-kome-bi-palo-na-pamet-da-crpi-bas-toliko-elektricne-energije/9520148/

Razina korisnika 4

@nickno baš sam vidio taj članak, haha.. kažu "isključite ga kad nije u upotrebi" a kod nas (vjerujem i kod mnogih drugih) je preko cijelog dana u uporabi, eventualno noću bi se moglo isključiti ali mi ruter poprilično nepristupačan...

Odgovori