PITANJE

Rezanje konekcije

  • 11 June 2022
  • 9 odgovora
  • 179 pregleda

Od preuzimanja A1 nad VIP-om internet je katastrofa al u zadnjih dva tri mjeseca ste poceli bezobrazno rezat internet u ponoc pa ga nema po pol sata sat vremena pa usred dana na 5/10 minuta svaki sat dva nestane.Uopce me ne zanima brzina nit mi netreba jaca nego da pogledam film na netflixu ali ni to se vise ne moze iako placam 120mbps flat opciju sa televizijom al neka samo vi tako dajte odjavljujem i televiziju i internet i telefone koje sam imo na VIP nazalost od vaseg preuzimanja i na A1a nadam se da ce i drugi ljudi.


Odgovora 9

Razina korisnika 3
Bedž +3

Pa nije ni bilo preuzimanje, samo rebranding. Dakle nikakva kupovina/prodaja, samo promjena imena. A ako imaš pucanje veze preko LAN mreže bi možda trebao nazvati korisničku podršku, možda ti mogu to nekako srediti.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Kako reče @Pero357 , A1 (austrijski) i je osnivač Vipneta, tak da nikakvog preuzimanja nije bilo, samo rebranding.

Vipnet je bio kvalitetniji, slažem se. 

 

Razina korisnika 7
Bedž +1

zvao nekoliko puta; koristim usluge Vip-a ili ti A1 preko 10 godina I sam momak koji je dosao zaposlenik A1 kaze da i on ima problema sa rezanjem interneta oko ponoci pa nadalje; zanima me dal tako i firmama gasite internet i kolikih to problema stvara

Razina korisnika 7
Bedž +1

Sad dali je rezanje ili ne ali noću se isključuje pojedina frekvencija ili se smanji snaga odašiljanja radi uštede energije kao ima manje korisnika noću. Svi operateri to rade.

Razina korisnika 5
Bedž +2

Potvrđujem @daworin  odgovor, A1 skida više nego duplo propusnost baznih stanica po noći za druge neznam.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Da duploo, meni se brzina smanjila peterostruko iza ponoći, na fleterici, na mobu 🙄 Do sada nisam imala takve oscilacije u brzini, noću bih imala brzi internet kao i danju. 

 

Za usporedbu stavljam kolaž 5G i LTE brzina u Americi i Europi, screenshotano s jednog stranog foruma, ovo su sve brzine na mobitelima

 

Razina korisnika 7
Bedž +1

Amerika i EU zaostaju u DL i UL  naspram HR i 5G i 4G. Mena na drugom operateru danju 300+ a ujutro u pola 6 prebaci mi se na dalji toranj i brzine 40Mbps. A kad forsiram toranj na koji sam inače spojen B1 nema, a B3 i B20 smanjena snaga signal mi je -113 dBm a kad je normalno -78dBm tako da na ovom udaljenom tornju imam veće brzine nego na svom koma.

Razina korisnika 1
Bedž +3

@Maks1488 večer! 

Nije mi drago vidjeti da se susrećeš s učestalim prekidima veze prilikom korištenja naše usluge 😕 Javi mi se sa svojim podacima OVDJE , napravit ćemo svu potrebnu provjeru! 

Odgovori