PITANJE

Kako na UBEE promijeniti sigurnost iz wpa u wpa3 za wi-fi pristup

  • 23 March 2024
  • 4 odgovora
  • 93 pregleda

Razina korisnika 6
Bedž +6

Uopće ne vidim nikakve postavke ovog Ubeea, samo glupe opće informacije o routeru i ništa više. Routeru se također uopće ne može pristupiti putem https, a za prvi pristup sam kreirala kor.ime i password.hm, da li sam morala unijeti user user, pa bih onda imala pristup routeru, jer sve kaj vidim je ovo i nigdje nema postavki

 


Odgovora 4

Razina korisnika 6
Bedž +6

Dakle, može li mi A1 odgovoriti zašto me natjerao da uzmem MegaNET+TV, a onda mi neda da poboljšam sigurnost svoje wi-fi mreže jer ne mogu ući u postavke samog routera i promijeniti slabu wpa zaštitu u nešto jaču?

Ostao mi je UBEE, dobila kaon 4020, sve uredno radi,jedino me smeta ta slaba zaštita. Evo gledam lampice na Ubeeu, uredno trepere one za wi-fi...a nitko spojen. Kod prvog spajanja mobitela na wi-fi, automatski se spojil na 5GHz i bilo je tako 7 sati. Sad nema šanse da se spojim na 5GHz, već samo na 2,4GHz. I kak se vi svi žalite na loš wi-fi signal? Uredno ga lovim kroz 3 zida, po cijelom katu, znači-ako ga ja lovim, love ga i svi na mom katu, a možda i oni ispod-iznad, a kako ima slabu zaštitu (koju ne mogu promijeniti) može mi upasti svatko u par minuta, ako baš želi.

E da, par puta sam resetirala Ubee na tvorničke postavke. Ubee 10 minuta "mrtav" dok ne pokupi postavke sa mreže, a za to vrijeme tv uredno radi. Bez interneta. Znači-čista je laž da vi ne možete pružiti uslugu samo TV-a, onakvu kakvu sam i imala do sada-prastari bnet paket kojeg ukidate 01.09.2024.

Razina korisnika 7
Bedž +3

Pređeš na ht, oni nemaju forum pa ih ne možeš maltrati paranojom kao ovdje. Opusti se, uzmi tableticu, nitko se ne želi nakačiti baš na tvoj wifi kraj toliko wifi-a i tarifa sa flatom.

A glede teme, trenutno su radovi. Probaj se preko mojA1 logirati u digitalnog tehničara (vjerujem da imaš username i pass od A1) i tamo otiđi na podešavanje bežićne mreže pa vidi jel ti nudi.

Usluga tv-a bez routera radi neko vrijeme. Meni je radio upaljen HBO bez routera dok su mi spajali novi router. Taj odmak je normalan, nestala slika nakon nekog vremena. Ako si bila na dvb-t programu, za njega ne trebaš router jer signal ide.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Zašt bih prešla na ht kad mi je ova opcija najjeftinija,tj.dobila sam MegaNET+TV za 24€ na dvije godine i nema jeftinijeg paketa od toga 🤭.

Ne, ne mogu ni tako u postavke routera, samo vidim konfiguraciju Ubee wi-fi modema i samo mogu resetirati lozinku i password za wi-fi. To je sve kaj mogu napraviti- resetirati ubee i mijenjati lozinku za wi-fi mrežu. A1 namjerno daje nezaštićene routere,kojima se ne mogu mijenjati postavke. A signal vidljiv 100 metara uokolo.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Ah, Chrome i njegov eksperimentalni dark mode content 🤭. Pa lijepo nisam vidjela bijela slova na bijeloj podlozi jer sam u dark modeu, pfff. Pa sam naslijepo tapkala i došla do postavki gateweya, cijelo vrijeme su bile tu. Isto kao i logout kojeg sam zaokružila na ovom ss

 

Ukratko, uspjela sam odvojiti 2,4 i 5GHz mreže, ovu 5GHz sam sakrila i samo je ja vidim i spojila sam svoje ultre na 5GHz. Ubee nažalost nema wpa3, ali sam bar promijenila u AES.

Nakon kaj sam se naigrala sa postavkama routera, išla sam se igrati sa speedtestom. S21 Ultra bolja od S24 Ultre 😬🤔

 

Odgovori