Riješeno

Homebox problem

  • 18 April 2017
  • 21 odgovor
  • 11230 pregleda

  • Forum rekreativac
  • 7 odgovora
Pozdrav...homebox imam vec godinu dana,posto se bavim gamingom(igranjem igrica) PING mi je bitan i do zadnjih mjesecc dana je bio solidan 45-50..U zadnje vrijeme mi je ping oko 90 pa me zanima zna li ko u cemu je problem????
icon

Najbolji odgovor od A1_Marko 19 April 2017, 22:00

Pogledaj original

Odgovora 21

Ping je osnovno vezan sa kvalitetom signala !! Provjeri kakav ti je signal i dali se pomaknula antena ili možda radiš sa unutarnjom antenom - onda moraš micati cijeli HB. L P
Pozdrav,mozete li mozda malo bolje objasniti to sa antenom zato sto nigdje ne sadrzim antenu koja je vezana za homebox ako ako nije problem?)
Mislim ako mozete pojasniti ovo HB.LP i ovo sa antenom
Zato s
Pozdrav @Kico,

ajde prvo probaj napraviti ping test prema Vipnetovom DNS-u (212.91.97.3) sa isključenim svim programima koji rade promet na internetu, čisto u svrhu usporedbe ima li odstupanja pinga prema tom DNSu i gaming serveru.
Pozdrav Vip,

Do sada sam imao download speed cak i do 4MB/s, a danas mi ne prelazi 200kb/s pa cak ide i do 1kb/s....
Ne mogu trenutno nista napraviti na internetu.
Moze li pomoc ?
Pozdrav @GAGO1998!

Molimo malo više informacija, radi li se Homebox liniji ili ADSLu? Iz navedenog nam je teško bilo što utvrditi. Predlažemo da nazoveš Službu za korisnike radi detaljne provjere.
Homebox/Officebox ZTE MF283+
Ukoliko restart Homeboxa ne pomogne, predlažemo da nazoveš Službu za korisnike radi provjere.

Danijel
pošto nemaš nikakvu vanjsku antenu ,onda imaš samo unutarnju koja je na svim uređajima slabija od vanjske. Napravi ping test sa komandom: search ili run cmd : ping 212.91.97.3 ili možda 192.168.1.1 pa da vidimo kakva je veza između HB i tvog PC, kako predlaže i Marko. HB je homebox , L P je lijep pozdrav.
Evo
Po tome testu pise mi da je prosjecan ping 45 sto mi je oke.a kad nesto igram uvjek bude preko 90 do 120 ..pomislio sam da je do gaming servera ali ali nije samo na jednom taki ping..tocnije u svakoj online igrici je velik pa neznam u cemu je problem????
može biti i do opterečenja veze ili zagušenja prometa kada igraš igre.
Zagušenja prometa????
@Kico

Teško da možemo utvrditi 'što se valja' iza tog gaming servera.
Po pingu prema Vipnetovom ili nekom bližem DNS serveru možeš utvrditi je li problem vezan za tvoju vezu Homeboxa prema mreži ili je nešto drugo.
Druga a ne manje bitna stvar je da se na mobilnoj mreži nažalost ne može očekivati stabilnost u brzini i latenciji kao i kod fiksne mreže.
Probaj pustiti ping sa jedno 200-300 paketa prema Vipnet DNSu i pa provjeri ima li odstupanja i da li inače u tom vremenskom periodu imaš problema sa pingom prema gaming serveru.
Kako mislite spustiti pomocu paketa????
apsolutno se slažem sa Markom , posebno pod točkom 2.
Kako mislite smanjiti pomocu paketa????
nemisli se na spuštanje ili smanjivanje , nego na puštanje 200 -300 paketa u ping testu. opčenito: PING je takav kakav je i nemožeš ga puno popraviti tj. kakvu kvalitetu veze imaš sa poslužiteljem - to tako mora biti.
Pa da.al ali sta mislite pod tim pustanjem paketa????
malo sam googlo i evo link , pročitaj , nije na hrvatskom : http://wireless.uzice.net/uputstva/ping-tracert/ i ja sam pingao i evo rezultat .
Razina korisnika 4
Probaj poslati "n" paketa (tu sam ti stavio 250) s ovom dolje komandom pa ćeš vidjeti jel se gube negdje packeti.....kako ti je @Vip_Marko predložio 200-300

ping -n 250 212.91.97.3

Odgovori