naknade za roaming

  • 12 Prosinac 2019
  • 2 odgovora
  • 81 pregled

  • Probio led s 1 postom
  • 1 odgovor

Stigle su mi 2 sms poruke gdje pise da ukoliko sam vise od 4 mjeseca izvan zemlje u ovom slucaju italiji da ce mi se naknadno racunati troslovi roaminga . Dali netko zna nesto vise o tome obzirom da ni jedna zapadna evropska zemlja to ne radi ? Dali i drugi Hrvatski operateri naplacuju isto naknade za roaming ?

Unaprijed zajvaljujme Bencic Dean


Odgovora 2

Razina korisnika 3

Pozdrav Bendzo,

Sukladno roaming regulaciji, primjena domaćih cijena u EU/EEA roamingu namijenjena je za povremena putovanja te nije namijenjena za dugotrajniji boravak i pretežnu potrošnju u EU/EEA roamingu.

Iako mogućnost uvođenja dodatne roaming naknade, uslijed trajnijeg boravka i ostvarivanja pretežnog prometa u inozemstvu, postoji još od 15.6.2017.godine, do sada takvu naknadu nismo naplaćivili u nadi da takav promet neće biti značajan. Kroz zadnje 2 godine utvrđeno je da promet značajno raste, što uzrokuje značajne troškove prema stranim roaming partnerima.

Svaki operater u Hrvatskoj ima istu mogućnost dodatne naknade. 

Dobar dan Darka

Ova tzv Roaming  regulacija nije bila prisutna kada se pojavio Roaming u citavoj Evropi i ne svi operatori je koriste. U svakom slucju prilikom placanja prve naknade extra biti cu prisiljen promjeniti operatera . Ja sam pretezno u Italiji i iako koristim jako malo HR karticu ne zelim osim fiksnih troskova palacati i extra troskove obzirom da u Italiji ako zovem Hrvartske brojeve sa talijanskom sim karticom me kosta manje ili cak nista.

Zalosno je to sto se prilikom ugovaranja koristenja kartice dogovaraju jedni uvjeti a nakon toga namecuju se novi uvjeti.

LP

Bencic Dean

Odgovori