TV sučelje - unapređenja

  • 3 Rujan 2019
  • 3 odgovora
  • 259 pregleda

Kako na podforumu digitalne TV nisam našao slične teme otvaram temu s idejom da se u njoj predlažu poboljšanja TV sučelja: izgled, funkcionalnost, ...

Evo prvog prijedloga: Poboljšanje načina Prikaži od početka nastavljanjem prikazivanja sljedećeg TV sadržaja.

Sadašnje stanje: Prilikom odabira prošlog TV sadržaja za prikaz od početka TV izlazi u Live prikaz po završetku prikaza sadržaja. Nažalost, često je slučaj, a posebno na domaćim programima, da TV emisija nije završila u predviđeno vrijeme (program kasni). Posljedica je da se TV emisija ne može pogledati do kraja jer se TV vraća u Live prikaz nakon što završi predviđeno trajanje odabranog TV sadržaja. Rješenje je da se ponovo vraćamo unazad i biramo TV sadržaj koji je neposredno nakon TV sadržaja koji smo gledali. Dodatno, moramo premotati dio koji smo gledali. Ova procedura je zamorna.

Ideja: Nakon završetka prikazivanja odabranog TV sadržaja omogućeno je da se automatiski započne prikazivanje sljedećeg. Izlazak u Live je tek pritiskom STOP tipke.
Na ovaj način:
1. Vidjet ćemo emisiju do kraja
2. Ukoliko se prikazuje nekoliko epizoda omiljene serije jedna za drugom, moći ćemo gledati bez prekida (ne moramo odlaziti u prošlost i odabirati Pogledaj od početka za svaku epizodu posebno).
3. Djeci je moguće vratiti TV sadržaj i omogućiti im da gledaju blok TV emisija u komadu na njihovom omiljenom dječjem probramu (a ne da se mora vraćati i odabirati TV sadržaj po TV sadržaj).

Stoga molim implementaciju predložene funkcionalnosti. Posebno zbog argumenta broj 3. i mira u kući :))

I naravno, postavka može biti opcionalna. Pa se može omogućiti u Postavkama opciju naziva primjerice "Gledaj sljedeći sadržaj" uključiti ili isključiti. Ako se opcija isključi prikaz TV sadržaja će biti kao i do sad (vraćamo se u Live odmah nakon što završi prikaz odabranog TV sadržaja).

Odgovora 3

Razina korisnika 1
@orohtek hvala ti na konstruktivnom prijedlogu i ideji za rješenje 🙂 Kolege koji su zaduženi za TV sučelje ću obavijestiti o tvom prijedlogu i poslat ću im link na objavu ako isplovi još neka super ideja za unaprjeđenje usluge 🙂 Ovaj topic ćemo svakako pratiti i nadam se da će biti puno prijedloga! 🙂 Mogućnosti implementacije će naravno provjeriti kolege iz tehnike 🙂
Uh, ja sam se oduvijek nadao upravo ovome. Odlično ako ste to uzeli u obzir. Ja bih još volio da kad se premotava na x64 ne izbaci u live iz čista mira
Prijedlog:
"Nastavak gledanja gdje smo stali"

Sadašnje stanje:
Ukoliko smo odabrali neki prošli sadržaj i prekinuli ga gledati, pri ponovnom odabiru sadržaja moramo odabrati "Pogledaj od početka". I onda kreće premotavanje. Kod filmova to može biti i dugotrajno. Na brzini 64x često i preskočimo točno mjesto dokle smo stigli, pa vraćaj nazad, pa opet naprijed, pa smanjuj brzinu...

Ideja:
Na skočnom izborniku dodati osim Sadržaj, Pogledaj, Pogledaj od početka... i izbor "Nastavi gledati". Odabirom "Nastavi gledati" nastavljamo od trenutka kad smo zadnji puta prestali gledati sadržaj.
Ovo bi moglo vrijediti i za Snimalicu. Pa bi tako i za sadržaje u snimalici mogli odabrati "Nastavi gledati".

Odgovori