Riješeno

A1 postupno ukida analognu TV

  • 7 Veljača 2020
  • 5 odgovora
  • 5238 pregleda

Razina korisnika 4

Vidio sam u računu 01/2020 za Bnet da će A1 u 2020. potpuno analognu tv zamijeniti digitalnom tv. Ja još uvijek imam jedan tv koji je analogni pa me zanima znači li onda stvarno da taj prijem programa više neće raditi u 2021? Samo povremeno gledam taj televizor i ne plaća mi se dodatno 50kn/mj za njega. Hoće li biti neki drugi, jeftiniji način?

 

Citat iz računa: Digitalna televizija Uvođenjem digitalnih tehnologija poboljšavamo stabilnost interneta, omogućujemo veće brzine i novi atraktivni sadržaj.
Stoga ćemo tijekom 2020. godine na kabelskoj mreži analognu TV tehnologiju u potpunosti zamijeniti digitalnom, čime će prednosti digitalne
televizije biti omogućene svim korisnicima TV usluge. Promjenu tehnologije provodit ćemo postepeno, počevši od sredine ožujka 2020. pa do
kraja 2020. godine kako bi svi korisnici analogne televizije što jednostavnije prešli na digitalnu televiziju. Pravodobno ćemo vas obavijestiti o
dinamici zamjene i točnim uputama za zamjenu.

icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 7 Veljača 2020, 16:06

Tako je, kad ukinu ako želiš pratiti isto kao na glavnom priključku, plaćaš dodatni receiver od A1. Ako ne, na taj drugi (ako nemaš u tv-u) jedan dvbt2 receiver pa ovih naših 14 zemaljskih i free mađare i srbe, ako ti kućna ili antena od zgrade hvata. ;)

Pogledaj original

Odgovora 5

Razina korisnika 7
Bedž +3

Tako je, kad ukinu ako želiš pratiti isto kao na glavnom priključku, plaćaš dodatni receiver od A1. Ako ne, na taj drugi (ako nemaš u tv-u) jedan dvbt2 receiver pa ovih naših 14 zemaljskih i free mađare i srbe, ako ti kućna ili antena od zgrade hvata. ;)

Razina korisnika 4

Naravno, sve će A1 učiniti da je njima i korist. Sad imam kabel spojen u ruter i direktno u taj tv, ima 40ak programa, a kako bi onda s dvb t2 receiverom imao samo 14? Antenu ne koristim niti ne znam kako to ide...

Razina korisnika 7
Bedž +3

Imaš A1 analognu tv, sa 40 programa. Kad ugase analognu, moraš uzeti A1 digitalnu tv (naravno, i platiti više) jer u osnovnom paketu ima 100-tinjak kanala naspram sadašnjih analognih 40 koje imaš.

 

Ako se odjaviš s A1, onda preko obične sobne antene i receivera kojeg kupiš recimo u emmezeti pratiš naše zemaljske programe (14 komada) + ako uhvatiš mađare i srbe (meni hvata antena na zgradi). A ako imaš noviji tv koji ima u sebi dvbt2 tuner, ubodeš u njega sobnu antenu ili ako imaš utičnicu u zidu za antenu od zgrade. Ali onda otkažeš A1.

Ide sredina 3. mjeseca, na forumima kolaju tračevi, a nigdje službenih informacija od A1, kako će i na koji način ići gašenje/prebacivanje? Hoće li ostaviti FTA DVB-C ili DVB-T možda osnovne kanale dostupne preko antene? Poznavajući kako su općenito neorganizirani vjerojatno još ni oni ne znaju :joy: .

Tocno ovo i mene interesira, kad ugase analogiju hoće li ostaviti ovih sad 9 digitalnih  TV programe koje sad mozemo gledati na drugom, trecem TV-u preko  DVB-C tunera ili ovih sadasnjih 4 TV kanala (HRT1, 2, Nova TV i RTL) koje mozemo  gledati preko DVB-T tunera.

Stvarno uzas od neinformacija od strane A1.:confused:

Odgovori