Riješeno

Visoka cijena dodatnog VIP TV prijemnika

  • 13 September 2018
  • 41 odgovor
  • 15088 pregleda

Razina korisnika 4
Gledam cijene dodatnih TV prijemnika po operaterima i VIP je daleko najskuplji,prvih 12 mjeseci je 30 kn,a poslije 12 mjeseci je 60 kn mjesečno što je pretjerano i u usporedbi sa drugim operaterima daleko najskuplje i neisplativo.60 kn mjesečno za dodatni TV stvarno nema smisla.Htvatski telekom tj . MaxTV daje dodatni prijemnik prvih 12 mjeseci za 20 kn mjesečno a drugih 12 mjeseci za 40 kn mjesečno. Total tv daje dodatni prijemnik za 25 kn mjesečno.Optima telekom daje za 37 kn mjesečno.B net je isto vipov pa je cijena ista prvih 12 mjeseci 30kn a drugih 12 mjeseci 60kn.Iskon daje za 29 kn mjesečno.Terrakom daje za 40 kn mjesečno.Evo TV daje za 34 kn mjesečno itd.Znači VIP je najskuplji 60 kn mjesečno pa jesu oni normalni,to trebaju staviti 30 kn mjesečno svih 24 mjeseca ugovora ili ako žele imati najbolju ponudu jer ima i jeftinijih od 30kn onda trebaju staviti 20 kn mjesečno,kakvih 60 kn mjesečno,hallloooo???
icon

Najbolji odgovor od A1_Petra 14 September 2018, 09:30

Pogledaj original

Odgovora 41

Razina korisnika 7
Bedž +3

@lilipa - to moraš vidjeti s njima, ako imaš sproveden kabel ne bi ti trebali naplatit. To što oni naplaćuju jednokratnu naknadu je isključivo materijal i njihov rad (bušenje zida, provođenje kabla do drugog tv-a). Tu naknadu mogu povećati ako treba više kabla, za do 15%. To su prije naplaćivali po 100 kuna kao “dodatni analogni priključak” ali nikakvu naknadu za tih analognih 40 kanala nisu naplaćivali (ukoliko je bila digitalna usluga uključena). Zaboravio sam napomenuti da CAM modul ide samo na kabelsku uslugu.

 

 

 

 

po ovome bilo tko može unajmiti CAM TV?

Zašto su onda meni u prodaji rekli da je to samo za postojeće analogne korisnike?

Ima li tko možda iz A1 da komentira prije nego idem zvati Prodaju?
 

Razina korisnika 2
Bedž +2

@lilipa pozdrav. Kolege na odjelu prodaje s kojima si kontaktirao imaju uvid u tvoje usluge te su ti ponudili promocije koje je dostupne za aktivaciju na tovjoj usluzi. Da je moguće ostvariti promociju koju navodiš kolege bi te o tome informirale, a i dobio bi obavijest na kućnu adresu o istome. 

@A1_Ana koliko vidim iz cjenika a i komentar @gogsy1975  mi kaže da je CAM TV ili dodatni prijamnik ista stvar s tehničke strane samo CAM TV nema interaktivne usluge.

Razina korisnika 2

Za dobiti CAM modul trebaš imati osnovnu digitalnu uslugu, znaći moraš imati već jedan digitalni prijemnik, a ovo bi ti bilo za drugi TV. Trebaš imati do tog TV provućen koaksijalni kabel iz njihovog razdjelnika i TV ti treba imati CI slot( danas skoro svi TV-i ga imaju, jedino ga nema ,ako je stari CRT). Cijena je 15 kn mjesećno, bez ugovorne obveze i bez jednokratne naknade. Modul dolazi poštom i sam ga instaliraš ( samo ga ubaciš u taj CI slot u TV-u). Dođu s njim i upute. Može se uzeti maksimalno dva CAM modula po priključku. Nazovi ovaj broj 0800 913 088. To je broj koji se vrtio na analognim kanalima prije gašenja. Tu ti znaju sve o CAM-u i uvijetima. Na SZK ih većina ne zna za to. Javi kako je prošlo. 

Dobio navedni broj gdje su mi potvrdili tehničku mogućnost  za modul, prebacili me na szk gdje su mi odobrili isti samo sto ide jednokratna naknada od 100 kn ali to i piše u cjeniku. Sad čekam teh službu da donesu.

Razina korisnika 2

Nema ti što tehnička služba donositi CAM modul. Oni donose, instaliraju i naplačuju 100 kn., samo dodatni STB Kaon.CAM modul dolazi poštom. Ja već jednog imam, a sutra mi dolazi drugi, prema tome znam o čemu pričam. Ako ti želiš dodatni STB, radi snimalice i ostalh interaktivnih usluga, onda ok, ali za CAM je ovako kako ti kažem. Uostalom , evo ti c/p koji sam ja dobio službeno na upit o CAM-u:

‘’ Bok , provjerili smo u sustavu, vidim da se na osnovnoj usluzi već koristi STB prijamnik. Digitalizacija će biti napravljena s rješenjem koje je smišljeno specifično za ovu situaciju, a to je: Dodatni digitalni priključak – CAM modul. Modul (cca veličine kreditne kartice) koji se umetne u televizor na kojem je već spojen kabel. Putem CAM modula koristi se digitalna TV usluga, no nisu dostupne interaktivne usluge. Za CAM modul ne izlazi instalater već se uređaj šalje dostavom, uz uređaj dolazi priručnik’’

I CAM naručuješ na taj broj koji sam ti dao. Koju uslugu imaš  sada? Pogledaj malo ovaj forum. Tu nas ima više od početka koji smo do sada već i dobili CAM modul:

https://satelitskiforum.com/sf/index.php?page=Thread&threadID=15272

Po cjeniku je naknada 100Kn. Što se tehničke službe tiće kad sam dobio 0800 913 088   su rekli da ide poštom a kad su me prebacili na  szk,tamo mi je rečeno da dolaze tehničari (pitao da mi potvrdi). Ali sam 100% siguran da to dolazi poštom jer mi je poznanik nedavno dobio, samo se nadam da  szk nije zbrljala pa da stigne STB.

 

Razina korisnika 2

Već sam ti stavio ovu sliku

https://postimg.cc/DSBNrm2f

Na žalost, to ti je sigurno dogovoren KAON. Rekao sam ti da na SZK obićno ni ne znaju što je CAM modul i odmah dogovore Kaona. Ne bi bio prvi kojem se to desilo, Opet ponavljam, na onaj broj 0800 913088 se dogovara sve u vezi CAM-a. Nema potrebe za dodatnim zvanjem SZK. Osobno sam dva tako dogovorio ( odvojeno), a  imaš na onom forumu i iskustva drugih. Svi smo dobili iste uvjete.15 kn/mj., bez naknade za aktivaciju. Ja sam čak i dobio prvi račun sa CAM-om gdje piše da je aktivacija 100 kn,  ali i da je popust 100 kn. STB ti neće stići prije nego te zovu da dogovor termin dolaska. Onda reci da si tražio CAM, da ne želiš STB i da sve to storniraju.

Na 0800 913088 sam zamolio da stave bilješku tako da ovima dalje netrebam objašnjavat. Zovem sutra 913 pa pitam, valjda oni vide.Ali siguran sam da je rekla da je 15kn mjesećno

Razina korisnika 2

U ovoj akciji, radi gašenja analognog signala, su davali i STB za 15 kn mjesečno. Tako je bilo i prošle godine u Šibeniku, gdje su prvo ugasili analogni signal. Imaš i u ova dva foruma dosta o tome. Samo su malo veći. Pogledaj zadnjih 10-tak stranica

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697

http://www.forum.hr/showthread.php?t=196131

 

Ako te zanima još nešto pitaj.

Razina korisnika 2

 lilipa, ovako bi ti to trebalo doći

https://postimg.cc/TLzWfKkR

https://postimg.cc/y303d750

Bedž +1

@lilipa CAM TV prijemnik odnosno kartica za TV uvedena je u ponudu u sklopu Digitalizacije 2020, a iznosi 15,00 kn mjesečno. CAM TV ne podržava interaktivne usluge i funkcionalnosti ter se ne može uzeti kao osnovni uređaj, isključivo kao dodatni, a dostupan je isključivo putem kabelske infrastrukture. Kao i kod dodatnog TV priključka, plaća se jednokratna naknada za instalaciju usluge u iznosu 100,00 kn. Za korištenje moraš imati TV koji u sebi ima DVB-C tuner i CI ili CI+ ulaz na TVu.

Razina korisnika 2

@A1_Mirna Vi kao da ne čitate svoj vlastiti cijenik :rage: . Provjerite prije nego što postate tako nešto.

https://imgbox.com/3fuUL2c4

Uzeo sa 2 CAM modula i nije mi naplačena nikakva naknada, kao što piše u cijeniku ( 159 stranica) i kao što se vidi na slici.

Sad sam to vidio u cjeniku. :thinking:  

@stipest  što se onda podrazumijeva pod “dodatni analogni TV”:
 

 

Razina korisnika 2

CAM modul sigurno.

Odgovori