Riješeno

Vip TV Za Van i novi EU zakon (kojeg VIP krši)

  • 3 April 2018
  • 10 odgovora
  • 2591 pregled

Razina korisnika 6
Bedž +6
Od 1.4. na prostoru Europske Unije na snazi je novi EU zakon o sprečavanju geoblockinga za sav paid content unutar 28 država članica. To znači da sva muzika, filmovi, tv sadržaj i sl. koji je kupljen u jednoj državi članici - mora biti dostupan i u bilo kojoj drugoj. Pod taj zakon spada i streaming TV kanala, tj. VIP-ovi servisi - VIP TV Za Van i VIP Now. Svi koji ih koriste u Hrvatskoj, moraju ih moći koristiti i u biloj kojoj drugoj EU državi. No kako vidim VIP spava zimski san pa VIP TV Za Van je još uvijek blokiran u Austriji. Zašto je tome tako i kada ćete to srediti? Sa druge strane, drugi operateri u Hrvatskoj (T-Com sa MAX TV To Go i sl) su uredno još prošli tjedan maknuli geoblocking sa tih servisa i oni su dostupni unutar EU.

Više o zakonu na stranicama Europske komisije:
https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/factsheet-portability-online-content-services
icon

Najbolji odgovor od A1_Matej 3 April 2018, 20:21

Pogledaj original

Odgovora 10

Razina korisnika 2
Bedž +3
Pozdrav,

od 1.4. omogućeno je gledanje OTT sadržaja u zemljama EU i EEA. U periodu od 01.-03.04. postojala je tehnička poteškoća oko reproduciranja sadržaja u navedenim zemljama, te se ispričavamo radi toga.
Zahvaljujemo ti na razumijevanju i vjerujemo da ćeš od sutra moći uživati u svim TV sadržajima.

U slučaju da ćeš i sutra imati poteškoće javi nam se te ćemo napraviti daljnje provjere.

Matej
Razina korisnika 6
Bedž +6
Još uvijek ništa Matej?
Bedž +1
Bok @acer112,

usluga Vip Now je dostupna svima i u zemljama EU i EEA.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Nemam Vip Now, imam Vip Tv za van.
Razina korisnika 4
Vip neće maknuti Geoblocking za Vip Tv za van,stvari su puno kompliciranije nego kod app-a VipNOW.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Neka onda prebace sve kanale sa Vip Tv za van na Vip Now, daju ga besplatno na mobilnim/fiksnim tarifama (po principu kako trenutno funkcionira Tv za van na određenim tarifama) i ukinu ga. Ionako je blesavo imati dvije tako slične usluge. Ovako izravno krše zakon.
Razina korisnika 4
U Vip tv za Van ima programa sa kojima je pravni problem.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Koji su to točno programi? Kako cijeli Max Tv To Go (koji ima više kanala od Vip Tv za van) nije imao nikakvih problema i usluga uredno radi van Hrvatske? Od 1.4 na stotine ovakvih streaming servisa radi po cijeloj Europi uključujući veliki SkyGO, bez ikakvih problem. Ne vjerujem da je Vip tu imao problema po pitanju autorskih prava, ovo je čisti "plug&play" zakon koji ne zahtijeva reviziju autorskih prava sa svakim nositeljem prava jer se ne širi tržište poslovanja a glavni dio zakona je na višoj (EU) razini već sređen. Sigurno je neki tehnički problem i nadam se da će brzo to riješit.
Razina korisnika 4
Onog dana kada se riješi,javi,pa ću im čestitati!
Razina korisnika 6
Bedž +6
Sad sam zvao SZK i oni su svi do jednog uvjereni da to radi, dakle vozanje od mobilnog odjela preko fiksnog do tehničkog. Kao imali su tehničkih poteškoća do 4.4. no od tada sve uredno radi.

Ono što je zanimljivo da od 4.4. ja zaista nisam ni vidio više onu obavijest da usluga nije dostupna van HR (što je prije bacalo) već sada baca da je došlo do poteškoća i da zovem SZK. Jedini način kako sam uspio natjerati app da proradi je da sam upalio hrvatski VPN - upalio aplikaciju koja tada normalno radi i onda u pola streaminga iz gornjeg izbornika samo isključio VPN i to je to - dalje radi normalno na stranoj mreži, možeš prebacivat po svim kanalima. No čim ga ugasiš i probaš upaliti preko stranog IP-a on izbaci da imaju poteškoće.

Probat ću drugi put preko drugih uređaja.

Odgovori