Riješeno

vip sat signal

  • 31 March 2018
  • 12 odgovora
  • 3681 pregled

jel moguće da za svake pojave
kiše i vjetra nestaje signal na vipsat-u??
icon

Najbolji odgovor od A1_Iva 3 April 2018, 13:18

Pogledaj original

Odgovora 12

Razina korisnika 7
Bedž +3
Postoji već tema ali ukratko. Usmjerenje sat. antene nije dobro, rubno hvata signal. Spojevi kabla i LNB-a nisu dobri. LNB neispravan. Sve su to ukratko mogući problemi koji nastanu uslijed kiše, vjetra, nevremena a sve ovisi (većinom) o ovom prvom. Treba prijaviti kvar i probleme.
Razina korisnika 4
@steff poteškoće nam možeš prijaviti izravno pozivom Službi za korisnike na broj 0800 091 091 ili nama putem inboxa OVDJE pa pošaljemo Tehničkoj podršci na provjeru.
Evo već pola sata nema signala na VIP-u , a ostalim FTA programima ima.
To se dešava svaki put kad pada kiša.
Ovo je za pop... !
Razina korisnika 7
Bedž +3
@najdan - zovi SZK i opiši (prijavi kvar). Vjerojatno je usmjerenje antene u pitanju pa hvataš rubno signal. To što ti za vrijeme kiše hvata fta kanale, vjerojatno ne hvata sve nego samo one transpondere "jačeg" signala.

Alternativa je (ako si vičan i ako ti je antena dostupna) da pregledaš spoj kabla i LNB-a i kabla i receivera. Ištekaš kabl, ožiliš ponovo žicu i ponovo uštekaš. Namotaš izolir traku na spoj kabla i LNB-a, možda kiša ulazi u kabel. Dok to radiš, obavezno isključi receiver iz struje da izbjegneš iskrenje.
@najdan - zovi SZK i opiši (prijavi kvar). Vjerojatno je usmjerenje antene u pitanju pa hvataš rubno signal. To što ti za vrijeme kiše hvata fta kanale, vjerojatno ne hvata sve nego samo one transpondere "jačeg" signala.

Ali nije to ! Sve je u redu s kabelima i spojevima.Bit će da je VIP na transponderu sa najslabijim signalom !
Razina korisnika 3
Bedž +1
Eurosport 1 vjerojatno gledaš preko Astre na 19,2 stupnja dok je Vip na Eutelsatu 16 stupnjeva. Na žalost ta dva satelita se po snazi ne mogu uspoređivati tako da je za signal sa Astre potreban baš prolom oblaka da bi nestalo signala dok je za Vipov paket na Eutelsatu dovoljna i malo jača kiša.
Koliko para toliko i muzike. Zato je i vip odabrao ovaj slabiji satelit jer je za njih jeftiniji, a nas ionako tko šiša.
Eurosport 1 Deutschland gledam na Eutelsatu 16A (vidi foto)
a za ostalo imaš pravo.
Pada kiša :@:@:@
Pogodite što se događa ?
Evo odgovara:
Razina korisnika 7
Bedž +3
@najdan - jesi zvao SZK i prijavio kvar?

Mislim, čemu se patiš pisanjem ovdje "od kiše do kiše" kako ne radi. Plaćaš uslugu i imaš pravo na nju 24/7. Znam da ti instalater neće doći uslijed kiše ali neka ti proba poštelati usmjerenje, zamijeniti LNB, možda je tuner od rec-a problematičan. Dakako, transponderi su takvi kakvi jesu ali ne vjerujem da bi kiša baš totalka ubila signal. Ne znam kakva ti je kvaliteta signala na transponderima kad je vrijeme ok... 😉
@gogsy1975 Ti si njihov odvjetnik ili nešto drugo ? Zar samo Ti čitaš forum, a ja pišem od kiše do kiše ? Znam puno o satelitima i antenama jer sam skoro 15 godina radio kod prijetalja u servisu i znam što pišem.Tebi hvala na savjetima, a kiša nije "ubila" signal na svim transpoderima već samo VIP-om signal.A VIP-om signal koji gledama i plaćamo.Gogsy1975 još jedanput hvala i čujemo kad počne padat kiša. :D:8
Razina korisnika 7
Bedž +3
@najdan - ja sam ti onaj koji voli pomoć budući "forum nije službeni medij za reklamacije" ali mnogi to ne kuže (ne mislim konkretno na tebe) pa se (indolentnošću moderatora kojima je ovo zbog gore navedenog usputan posao) ovdje istresu (s razlogom, naravno). Da ne pomisliš krivo, nisam na VIP-ovoj platnoj listi niti imam išta džabe. 😃 Ufff, svoje godine u sat svijetu ne bih brojao kao niti godine od kada sam na terasu instalirao sistem satelitskih kojima nikakve vremenske neprilike nisu zasmetale (osim jakooo ekstremnih). :D

Za VIP signal ne mogu tvrditi jer ga nemam i nije mi napet, a kolege stručnjaci kao @Dona su digli ruke od foruma a mogli bi vjerujem isto potvrditi. Nema na čemu, u nadi da će VIP uložiti u kvalitetniji transponder možda čitajući napisano (kao i do slijedeće kiše), lijepo pozdravljam. 😃
Razina korisnika 2
Bedž +2
@najdan - Slobodno pošalji svoje podatke nama preko privatne poruke da prijavimo problem kolegama iz tehnike ako još nisi sam stigao prijaviti.

Odgovori