Riješeno

VIP SAT na dva prijamnika.

  • 7 March 2017
  • 11 odgovora
  • 4002 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 2 odgovora
Pozdrav,

post je poduži, ali ako je netko imao sličnu stvar, da mi pomogne.
prije par dana sam uzeo VIP SAT s dva prijamnika, ugovor na dvije godine.
Pri kraju instalacije monter mi govori da satelitska ima na sebi jedan LNB s dva izlaza, za dva prijamnika. Neugodno sam se iznenadio, budući da svugdje reklamiraju FTA kanale s tri satelita. Monter tvrdi, za korisnike jednog prijamnika dolazi triple LNB, i da njima uredno rade sva tri satelita. A u mom slučaju da ide jedan LNB s dva izvoda. Te da je tehnički nemoguće to izvesti kod mene, da on to nikad nije radio, niti da ima oprema za to.
Par dana iza toga iz službe za korisnike dobijam informaciju da se to može napraviti, ali da trebam nadoplatiti 230 kn + PDV.
Više mi ništa nije jasno ...

Unaprijed hvala na pojašnjenju.
icon

Najbolji odgovor od A1_Berislav 14 March 2017, 13:18

Pogledaj original

Odgovora 11

Razina korisnika 6
Bedž +3
tehnicki je izvodivo (idu 3x Twin LNB i 2x Disecq sklopka 4/1), ali se mora nadoplatiti kako su ti rekli
Razina korisnika 5
Tehnički je izvedivo i postaviti drugu antenu.
Budući da se ista naplaćuje 1 kn a aktivacija 100 kn uz U.O.na dvije godine, traži da ti postave još jednu antenu ako ti to ne smeta.
Hvala na brzom odgovoru.
Da li sam to trebao nešto posebno naglasiti kad sam razgovarao s telefonskom prodajom? Ili je to moglo biti realizirano pri ugradnji? U svakom slučaju, monter me otpilio ili stvarno ne zna svoj posao ....
Razina korisnika 5
Gle u pravilu ti je dobro rekao.

Ali s obzirom da se doista lažno reklamiraju jer nigdje ne spominju da gubiš dva FTA satelita ako želiš dva receivera lijepo ih zamoli da ti stave dvije antene ili im se zahvali i vrati im opremu. Imaš rok 15 dana pravo na raskid od dana aktivacije usluge, odnosno njima teče vrijeme.
Bio sam poslao upit, naravno, odgovor je stigao dan nakon isteka 14 dana... i to kao da nisu pročitali što sam napisao, nego odgovor po špranci.... nema veze.
Da se netko odmah izjasnio da se to nadoplaćiva, ili dobiva free zbog dvogodišnjeg ugovora, štagod, ne bi bio problem. Nije mi do parsto kuna u životu. Ali da ja sad naknadno to nadoplaćujem, oprema + dolazak montera (ovaj što je bio niti ne zna posao, koga bi mi poslali....). Nije mi u krajnem slučaju ni do tih FTA programa, stvar je principa. Ako smo se lijepo dogovorili, ista usluga kao na jednom prijamniku, samo što uzimam dva, onda to hoću.

Nisam neki mulac i ne volim takve igre. Do sada sam bio s VIP-om i više nego zadovoljan, ali radi ovakvih stvari gube mene kao korisnika.
A taman bio u realizaciji HOMEBOX turbo usluge, koju sad otkazujem. Za mjesec dana sve tri pretplate prebacujem drugdje. Nije isključeno i da isplatim cijeli iznos za ovaj TV u komadu, samo da mi ga nose s očiju.
Razina korisnika 5
Nažalost uglavnom love u mutnom, pa tko se upeca, upeca.

Nemoj plaćati sve unaprijed već traži raskid ili da ti omoguće prijem svih kanala.

Zašto bi im platio unaprijed sve i priuštio im extra profit koji ne zaslužuju?
Razina korisnika 6
Bedž +3
@Gorlock
u potpunosti se slazem sa tobom, na ovaj problem pokusavam vec godinama ukazati ali uzaludno....
Ako korisnik potpisuje ugovor za dodatni prikljucak treba ga upozoriti da gubi dio kanala ili ima mogucnost nadoplate za jos 2 satelita
Znaci problem je u prodaji koja izgleda ne zna sta prodaje, a pojedinci koji zele raditi prodaju i upuceni su u sve tehnicke detalje, e takvima se ne dopusta da rade prodaju
Zanimljivo je da HT svoje djelatnike nagradi kad im nadu novog korisnika
Cak i da stave jos jednu antenu korisniku kao kompromis, a sta ce mu zena reci na to, one ne vole kabele po kuci 🙂
Razina korisnika 5
Neki znaju, neki ne znaju.

Prije bih rekao da ih Vip pritišće te da prodaja nekada i svjesno laže pa ako prođe, prođe....

A to da ima i dosta ne stručnih djelatnika to je istina, pa i u Vip centrima.

Interesantno je da neke nestručne osobe i prije 3-4 godine unazad i dalje rade u nekim Vip centrima i što je još luđe i dalje su nestručne
Bok @ Branko,

žao mi je što je došlo do nesporazuma pri ugovaranju satelitske usluge, ali ne vidim baš odmah prostora za teoriju globalne zavjere :D

Cjenik dodatnih priključaka je dostupan na www.vipnet.hr OVDJE

Izvadak cijena bez ugovorne obaveze:

Dodatni HD priključak 50,00 kn
Instalacija dodatnog priključka (jednokratno) 100,00 kn
Instalacija opreme za praćenje 3 satelita na dodatnom priključku (jednokratno) 230,00 kn
Instalacija opreme za praćenje 2 satelita na dodatnom priključku (jednokratno) 130,00 kn
Razina korisnika 5
Lijepo napisano.

Ne znam od kada je napisano jer ne pratim...ali se ne bih iznenadio i da je sad u zadnje vrijeme to netko napisao kao što je svojevremeno bilo sa 40 odnosno 39 kanala u osnovnom paketu.

No, nevezano za info na netu, bilo bi lijepo da to korisniku netko i kaže prilikom ugovaranja, jer korisnik ne mora nužno imati internet, pa samim tim nema niti informaciju.
Uostalom zašto ne bi montirali još jednu antenu uz u.o. na 24 mjeseca ako je to moguće. U nekim slučajevima je sigurno to bolja opcija gdje su mjesto od prvog i drugog receivera međusobno udaljena 15-20 metara. Na dužini kabla gubite na kvaliteti prijema signala, jednostavnije je staviti drugu antenu i korisniku isplativije.
Razina korisnika 6
Bedž +3
Mozda se netko zadnje vrijeme bunio da ne mogu prodavati maglu korisnicima pa su ipak napisali sve opcije montaza, a da kad prodaju uslugu cinjenica je da korisniku ne kazu sva tocno kako ide, ili zbog neznanja ili ... 🙂

Odgovori