Riješeno

uparivanje samsung tv sa daljinskim od A1

  • 30 July 2021
  • 3 odgovora
  • 6011 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 1 odgovor

Da li je netko uspio upariti samsung tv sa a1 daljinskim, pokušao sam kako je navedeno na stranici A1 ali nisam uspio ( AV+1 pa brzo premotavanje i TV)?

icon

Najbolji odgovor od Pero357 8 August 2021, 08:37

Pogledaj original

Odgovora 3

Razina korisnika 4
Bedž +3

A ovisi koji model je stb-a i daljinskog postavljen kod tebe.

Ako je onaj kaon1200 imaš uputu na jednoj od prijašnjih tema: https://forum.a1.hr/mobilni-uredaji-69/uparivanje-sony-daljinskog-upravljaca-s-b-netom-2559

Ako je ovaj kaon4020 s drugačijim sučeljem, onda imaš tu u nekakvom njihovom pdf-u njihova uputstva: https://ssc.a1.hr/documents/10307706/1402132580/A1_TV_Korisnicki_PriruCnik_NovaTvUsluga.pdf

Dio koji tražiš je na samom kraju, str. 38 od 40.

 

Imaš i na https://www.a1.hr/privatni/televizija/cesta-pitanja pod pitanjem “Kako mogu daljinski upravljač novog A1 digitalnog prijamnika povezati s televizorom?” identičnu uputu:

“Ovu i ostale 'Kako mogu' upute potraži na samom TV sučelju pod prečacem 'Pomoć'.

Daljinski upravljač je moguće povezati na način da se istovremeno pritisne tipka AV i numerička tipka koja označava marku televizora u trajanju od 3 sekunde (1-Samsung, 2-LG, 3-Sony, 4-Philips, 5-Panasonic, 6-Loewe, 7-Grundig, 8-Sharp, 9-TLC, 0-Hisense). Na daljinskom upravljaču će se upaliti crvena lampica koja označava početak protokola za povezivanje. Kao sljedeći korak potrebno je pritisnuti tipku za brzo premotavanje unaprijed (>>) i potom tipku TV.

U slučaju uspješnog povezivanja televizor će se ugasiti. Po uspješnom povezivanju TV tipka daljinskog upravljača digitalnog prijamnika će uključivati/isključivati televizor, a AV tipkom se može inicirati pregled i biranje Audio-Video izlaza (Audio-Video izlaz A1 TV usluge je HDMI).”

 

Ako ti prolazi, odlično. Ako ne, mislim da ni ne možeš napraviti nešto puno više - sigurno nisu testirali na svakom modelu od navedenih proizvođača, može biti da imaš neki model na kojem navedeno ni neće raditi.

Hvala ti na odgovoru! Sve sam to probao ali bez uspjeha.

Ja sam nedavno kupio novi televizor i ne mogu spojiti daljinski upravljač. U službi za korisnike mi vele da se to događa na starijim modelima televizora. 

Iskreno, bio bi sretniji da me ignoriraju, nego da mi takvu glupost govore. 

Odgovori