Riješeno

STB KAONMEDIA VM1200 (VIP)

  • 1 February 2019
  • 4 odgovora
  • 1951 pregled

Zanima me ima li moj STB (KAONMEDIA VM1200 (VIP)) opciju da nakon uključenja, putem scart kabela uključi odgovarajući ulaz na televizoru. stari STB je imao tu mogućnost. Ako opcija postoji, mogu li je sam aktivirati, ili to možete vi promjenom postavki. Telvizor je starije proizvodnje i nema HDMI ulaz!
Hvala i pozdrav. MD
icon

Najbolji odgovor od mdragasevic 2 February 2019, 09:27

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 4
Bedž +4
Eh, i ja imam takav tv. No za sada nisam otkrio nažalost način kako da automatski to napravi. Uvijek po starinski pritisak na av. Nadam se da netko ima rješenje jer i mene zanima iako mislim da nema
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ne, probao ovaj tren. Postoji "prepoznavanje" preko HDMI-CEC-a kad automatski prebaci na HDMI izvor na televeizoru. Preko scart-a samo ručno. 😉
Imam ja rješenje za povezivanje scart kabelom, samo ono traži preinaku kabela. Rješenje je da otvorite scart utikač na strani TV-a, skinete žicu s nožice 8 i na nju spojite pomoćni napon +12 V. s malog ispravljača. Minus 12 V spojite na masu. Kod uključenja TV-a on se automatski prebacuje na ovaj ulaz. Rješenje sm provjerio, ali pitanje sam postavio zbog toga što je elegantnije rješenje kada aparat ima ugrađen izvor 12 V, kao što su ga imali stariji aparati, videorekorderi a i stariji STB.
Nadam se da će ovo nekome pomoći. Ako nešto nije jasno rado ću odgovoriti

kad je tehničar spajao kod mene Kaon preko scart kabela rekao je da mi ne valja TV.

 

Pa sam mu donio 3 TV-a koja su CRT katodna i na niti jedan nije prebacio scart. Jer mu nisu spojeni svi pinovi. Pa sam donio 2 VCR i 2 DVD-a i spojio ispred tehničara na svaki TV preko scart i sve je autoamtski prebacio. Ne valja Kaon. Uglavnom na kraju sam programirao daljinski od Kaon za TV i sve radim preko Kaon daljisnkog upravljača. I spojio Kaon na TV i na VCR i imam analogni i digitalni signal na TV. Mogu snimati na stare VHS kasete što želim i sa čega želim i brisati i snimati dok god je dobra traka. Snimam jedno a gledam drugo. Ima se mogućnosti ako se ima znanja.

Odgovori