Riješeno

Spajanje STB (Kaonmedia VM1200) preko WISP protokola

  • 9 January 2020
  • 4 odgovora
  • 1153 pregleda

Imam paket sa dva STB (Kaonmedia VM1200) uređaja. Na žalost, sekundarni uređaj ne mogu povezati LAN kabelom. Prije nego se bacim u dodatni trošak kupnje WiFi extendera (koji će možda raditi, možda ne), pokušao bih spojiti sekundarni STB putem WiFi rutera i WISP protokola.

Imam TP-LINK uređaj koji mi pruža WISP opciju i zapravo napravi WiFi bridge(?) na glavni WiFi router.

Veza na internet je isprobana i radi.  Mogu se spojiti i bežično (WiFi) i preko Ehternet kabela (isprobano sa laptopom). (Napomena: na TP-LINK-u je onesposobljen DHCP).

Naravno, za spajanje STB-a koristim LAN kabel.

U TP-LINK router sam Ethernet kabelom priključio sekundarni STB, ali to ipak ne radi.

STB uređaj prijavljuje da servis nije dostupan.

Da li je potrebno da negdje otvorim nekakav port?

 

 

icon

Najbolji odgovor od Pero357 15 March 2021, 09:10

Pogledaj original

Odgovora 4

Imam isti ovaj issue. Da li postoji solution za isti?

Razina korisnika 4
Bedž +3

Ako sam dobro shvatio opis ne postoji fix.

Taj TP link router nije niti spojen preko lan kabela na router koji ti je postavio A1, nego ostvaruje vezu s njim putem wirelessa, slično kao extender? Tu nemaš kako dalje nastaviti.

Pakete za iptv uslugu ne odašilju putem wirelessa, samo preko lan kabela.

Da bi imao ikakvu šansu za ovako nešto prvi element mora biti spojen na lan port njihovog routera, nakon toga se eventualno može pokušavati nešto dalje prebacivati wirelessom - ako odmah kreneš wirelessom od njihovog routera sigurno neće raditi.

Yep, makes sense! Thx for info!

Ako treba baš lan to lan, onda jedino (eventualno) pomaže “mreža preko struje” → https://pcchip.hr/hardver/periferija/strujno-umrezavanje-razvucite-mrezu-preko-struje-sa-powerline-adapterima/

Cca. 300 kn i preveliki “svrab”. :-(

Ili 2 A1 Routera… negdje sam vidio takvu instalaciju.

Razina korisnika 4
Bedž +3

2 A1 routera imaš samo na onoj varijanti kada ti spajaju preko koaksijalnog (antenskog) kabla, kako je spajano i za Bnet. Na drugim tehnologijama ne nude takvo nešto. Kako tu mora biti i spojen koaksijalni kabel na onaj digitalni prijemnik na tv nema velikih poteškoća da ti tamo stave razdjelnik 2:1 i spoje još taj jedan router (koji btw nema internet, služi samo za telku), ali neako mi se čini da je ovdje upit o drugačijoj pristupnoj tehnologiji, tipa parica ili optika.

Odgovori