Riješeno

Prilagodba daljinskog upravljača

  • 10 October 2022
  • 7 odgovora
  • 323 pregleda

Korisnik sam A1 (prije B-net). Pratim TV na 2 različita Samsung prijemnika. Prijavio sam problem sa daljinskim upravljačem za digitalni prijemnik (noname indonezijski proizvod sa oznakom B-net).

Dobio sam od servisera novi, kineski daljinski, sa oznakom A1.

Ovaj radi dobro sve osim funkcije INPUT, pokušao sam izvršiti uparivanje sa prijemnikom slijedeći upute (AV sa 1 i tako dalje). Već prvi korak ne prolazi jer se nakon 3+ sekundi ne pali signalna žaruljica na daljinskom.

Molim savjet kako postići tu funkcionalnost, da ne moram koristiti izvorni daljinski od smart TV-a. Napominjem da je stari daljinski sa oznakom B-net imao aktivnu funkciju INPUT.

icon

Najbolji odgovor od A1_Hrvatska 20 October 2022, 13:09

Pogledaj original

Odgovora 7

Od nedavno koristim B.net Turbo TV s digitalnim prijamnikom KAON VM1200.Nikada prije nisam koristio digitalni TV prijamnik pa sam trebao neke upute za navigaciju kroz izbornike da saznam kako točno to funkcionira i što se sve može podesiti. Nisam htio eksperimentirati da nešto ne zeznem.Na netu sam našao korisnički priručnik za "Digitalni prijamnik za kabelsku televiziju KAON VM1200" gdje u poglavlju 3.3.2. "Korištenje daljinskog upravljača" piše samo:Navigacija u glavnom izborniku:

1. Pritisnite tipku Menu na daljinskom upravljaču kako biste otvorili glavni izbornik na zaslonu TV prijamnika.

2. Koristite navigacijske tipke za kretanje po izborniku.

3. Za odabir označene funkcije u izborniku koristite tipku OK.Nije navedeno koji izbornici postoje i kako se oni koriste za gledanje TV programa i podešavanje postavki.Nakon dužeg traženja po netu našao sam stranice https://www.youtube.com/user/VipCroatia/videos (i pitam se zašto na https://www.a1.hr/podrska nema linka prema tim stranicama).Tu sam konačno našao par videa o podešavanju i korištenju navedenog digitalnog prijamnika:https://www.youtube.com/watch?v=IPDG49HHzKM (Kako instalirati Vip internet i TV: spajanje prijemnika KAON VM 1200)

https://www.youtube.com/watch?v=pJIQwdMXYsM (Savjeti i podrška - Kreiranje favorit liste)

https://www.youtube.com/watch?v=cWo5UJ7yArQ (Savjeti i podrška - Pogledaj od početka)

https://www.youtube.com/watch?v=ggjxiP5RckM (Savjeti i podrška - Snimalica)Eto nadam se da će koristiti još nekome.

KAON VM 1200 je po meni uređaj koji ne valja ništa. Ustvari problem u softver izvedbi.

Nisam tražio upute. Sve sam radio apsolutno sam bez ikakve pomoći. I kreirao favorit listu omiljenih programa. Nakon toga lista je bila u redu par dana. Naravno nazvao je nekim imenom. Pojavio se problem. Da sam Kaon je pomiješao programe. Odnosno raspored nekih programa. Ne svih. I naravno ostao je popis mojih omiljenih favorit programa. Ali jednostavno nekim programima su zamijenjena mjesta. Ne znam zašto. On to uradi sam preko noći kad je ugašen. Inače ako ostavim dugo vremena upaljen uređaj on redovito blokira i ne radi daljinski i ne može se ugasiti. Nego isključiti adapter iz naponske mreže. I čekati ponovno podizanje sustava. Sve u svemu jako mi to ide na živce.

Zadnji puta kad sam kreirao moj popis omiljenih programa jer imam prošireni paket i došao do zadnjega pao mi je napon struje te je sve bilo potrebno raditi ispočetka. Inače na svim digitalnim uređajima od vremena DCM pa nadalje promjena kanala preko program  + ili program - tipki ne smije da ide brzo jer su blokirali jako brzo. Spor i ne odgovarajući softver je po meni najveći problem. Za radio kanale da ne govorim jer neki su tako loše kvalitete da je nemoguće slušati. Vjerojatno ste odabrali pogrešan stream. Ali to je neka druga tema.  I za kraj da napišem. kad mi je djelatnik došao instalirati Kaon rekao je da mi ne valja TV Philips.

Koristim stari TV Philips sa katodom. I spojen je preko scart kabela. Naravno svaki normalan i ispravan uređaj kad se spoji preko scart kabela odmah TV prebaci na scart ulaz. Jer je 20 žica u scart kabelu. 

Naravno Kao to ne radi. Zašto? jer nema spojene sve žice na scart priključku. Iako je meni djelatnik A1 odnosno serviser rekao da je greška u TV. Ali nije. Greška je u Kaon uređaju. Odnosno nema spojeno svih 20 žica na scart utikaču pa samim time ne može se nakon paljenja uređaja TV prebaciti na scart ulaz automatski jer naponski ili signalni napon koji ide kroz jednu žicu nije spojen. Ne može da ide kad nisu svi pinovi ili nogice zalemljene na scart priključku Kaon. Što je dokaz kad sam uklonio Kaon i spojio na isti scart kabel DVD player koji uredno radi ili VCR Aiva. Uglavnom zaključak je jasan. Djelatnik ili serviser A1 tada Bnet nije znao da Kaon nema spojene sve žice u scart priključku na samom uređaju i meni je dao lažnu informaciju da ne valja moj stari katodni TV Philips. 

Naravno još postoje osobe koje koriste katodne TV kao što sam ja. I na njih može A1 ili DVB-T  2 odnosno HD HEVC ili H.265 signal samo treba uređaj imati scart priključak. Ja sam Kaon spojio na VCR i na TV tako da mogu snimati na VHS kad poželim i gledati analogni signal u isto vrijeme. Ili obratno. Snimati analogni signal i gledati Kaon.

Eto tek da se zna. HDMI ne koristim jer ga nemam gdje spojiti.

U uputama piše istovremeno stisnuti AV i broj 3 (Sony tv), držati 3 sekunde, zatim se upali lampica, pa pritisni tipku za ubrzavanje unaprijed i zadnji korak stisnuti tipku tv. Nakon x pokušaja apsolutno se ništa ne događa. Zatim zovem podršku, izuzetno susretljiv mladić kaže sve isto samo prije gumba za ubrzavanje unaprijed prvo stisnuti tv, pa gumb za premotavanje unaprijed i tako još jednom. Isto se apsolutno ništa ne događa. Zna li netko kako upariti ili Sony nema mogućnost uparivanja? Unaprijed hvala! 

Razina korisnika 7
Bedž +3

Meni s istim daljinskim na jednom Samsungu radi sve a na starijem Samsungu samo neke funkcije tipa paljenje itd. Ako ti pali/gasi tv, onda je programiran za Samsung ali Input ne radi.

Bedž +1

Pozdrav,

 

Ukoliko koristite digitalni prijamnik Kaon 4020 molimo da slijedite uputu niže:

 

→ istovremeno, u trajanju od 3 sekunde, pritisni tipku AV i numeričku tipku 1

→ pritisni tipku TV i odmah nakon nje tipku za brzo premotavanje unaprijed

→ ponovi prethodnu opisanu radnju

→ kad se TV prijamnik ugasi pritisni tipku OK

 

za sva dodatna pitanja ili nejasnoće javite se službi za korisnike

 

lp

Ivan

Dobar jutro i veliki pozdrav svima u A1. Je li digitalni prijemnik kaon 4020 u 4k rezoluciji i mogu li se gledati kanali u toj frekvenciji i hoćete li ih uvoditi? Uveli ste optički internet od 1 gbit preko koaksijalnog kabela na mojoj lokaciji. Koju opremu treba imati da bi se dobila ta brzina? Ćao. Bog.

Razina korisnika 6
Bedž +6

"Je li digitalni prijemnik kaon 4020 u 4k rezoluciji i mogu li se gledati kanali u toj frekvenciji ".…-gugl kaže da su forumaši jednog drugog foruma zadovoljni sa 4k YouTubeom i to još prije dvije godine.

"Uveli ste optički internet od 1 gbit preko koaksijalnog kabela na mojoj lokaciji. Koju opremu treba imati da bi se dobila ta brzina?"...jedna od bitnih oprema je ugovor na tu brzinu, a opremu valjda dobiš od A1 kad potpišeš ugovor (ako je usluga dostupna na tvojoj adresi)

 

Odgovori