Riješeno

Novi STB uz Mozaik

  • 26 August 2020
  • 18 odgovora
  • 4875 pregleda

  • Aktivni forumaš početnik
  • 8 odgovora

Ovo je novi prijemnik koji bi trebao zamjeniti postojeći Kaon? O kojem prijemniku se radi, imamo li malo više informacija, podržava li 4K?

icon

Najbolji odgovor od A1_Stjepan 27 August 2020, 10:20

Pogledaj original

Odgovora 18

Razina korisnika 6
Bedž +4

Hoće li novo sučelje biti dostupno isključivo na novom stb? Hoće li i moj Albis u povijest?

Bedž

Pozdrav,

radi se o novijem modelu Kaon stb-a. Uređaj nazivno podržava 3840x2160 rezoluciju, ali treba uzeti u obzir nižu rezoluciju emitiranja programa.

Novo sučelje je trenutno dostupno samo na prikazanom novom modelu.

Točan model je Kaon KSTB4020.

Kako se može zamijeniti star Stb za ovaj novi? 

Kako se može zamijeniti star Stb za ovaj novi? 

Trebaš ugovorit novu tarifu, ak si pod ugovornom obvezom onda možeš tek 3 mjeseca prije isteka.

Razina korisnika 7
Bedž +3

@Vale24 - ili napraviš kratak spoj na postojećem pa ti zbog nemogučnosti pružanja TV usluge moraju zamijeniti s novim. 🤭

Kako se može zamijeniti star Stb za ovaj novi? 

Trebaš ugovorit novu tarifu, ak si pod ugovornom obvezom onda možeš tek 3 mjeseca prije isteka.

Hvala na odg. A ako sam potpisao novi ugovor prije par dana? 

Kako se može zamijeniti star Stb za ovaj novi? 

Trebaš ugovorit novu tarifu, ak si pod ugovornom obvezom onda možeš tek 3 mjeseca prije isteka.

Hvala na odg. A ako sam potpisao novi ugovor prije par dana? 

Ak ti se više isplati ovaj novi paket, raskini stari i ugovori novi, mislim da se može ako je sklopljen na daljinu. Ako je u poslovnici onda ne znam. Samo pripazi na popis programa koji je promijenjen i bira se izmedu 3 različita paketa https://www.a1.hr/privatni/televizija/popis-programa

Ja sam na polovici dvogodišnjeg trio ugovora i zatražio sam prelazak na Mozaik (primarno radi STB-a, trenutno imam “stari” Kaon).

Brzina veća, novi STB (donese ga naravno tehničar i pokupi stari), malo manja ukupna cijena, ali (najbitnije) ne moram prekidati ugovor niti mi se on produljuje za još dvije godine.

To sam baš specifično pitao kod ugovaranja (telefon), a da je to točno piše i u novom ugovoru koji su mi poslali: “Minimalno trajanje ugovora: 0”

Aha znači može se ako uzimaš po punoj ciieni paket vjv. Ako hoćeš neki dodatni popust onda moras potpisat na 2 godine vjv.

Razina korisnika 2
Bedž +2

@data202 pozdrav! Ako trenutno imaš ugovornu obvezu na fiksnoj usluzi koju koristiš, možeš zatražiti prelazak na nove tarife. Dovoljno je kontaktirati službu za kroisnike na 0800 091 091 :)

Razina korisnika 6
Bedž +4

Produžio sam ugovor za fiksnu uslugu preko postojeće tel. linije (aDSL), ali nakon dva tjedna još uvijek nisam dobio novi STB. Da li ga šaljete automatski ili ga trebam zatražiti preko SZK?

Razina korisnika 4
Bedž +3

Na dsl-u ne postavljaju još te nove prijemnike, i ako produljiš ugovor i ako ga i treba mijenjati zbog nekog kvara opet dobivaš onaj stari model.

Valjda će u nekom trenutku i za paricu početi koristiti novi model.

Ja već mjesec dana vodim bitku da dobijem taj stb nakon produljenja ugovora, ali bezuspješno, jer sam malo prije produljenja dobio stari kaon s bnetovom naljepnicom ispod a1 naljepnice kao zamjenu za stari albis koji je umirao.

Razina korisnika 6
Bedž +4

Da li ste šta promjenilo u međuvremenu? Da li je sada moguće dobiti novi prijemnik na DSL priključku?

Razina korisnika 2
Bedž +3

@relativity pozdrav, molim te pošalji nam podatke o vlasniku usluge  OVDJE kako bi provjerili sve mogućnost. Manuela

Novi STB Kaon koji sam dobio nakon potpisivanja ugovora na dvije godine ima nedostatke: Zamrzne se ili jednostavno slušam neku radio stanicu i pojavi se sivi ekran i daljinski ne reagira te da moram isključiti iz struje. Isto tako nekada napiše da nema internet veze mada je internet veza u redu. Provjerim kabele i sve u redu. Isključim sve kabele i sutra opet spojim sve radi super. Kad upalim DVD Quadro uređaj nastanu problemi. Pa maknem DVD Quadro i spojim VCR Aiwa i opet problemi. Sukob kodova.  Na kraju ostane LCD stara Toshiba i opet problemi. Sukob kodova. Pitanje za nekoga pametnoga da li je moguče i na koji način snimati na VHS kasetu sa STB Kaon uređaja ? Spojio sam STB Kaon na  VCR i na TV. Jer ima dva izlaza. Prvi HDMI u TV a mini AV u VCR. Slika super. Sve do trenutka kad upalim REC na daljinskom onda počinje biti crvena i tamna. Ima li rješenja? Jedina dobra stvar je YouTube mogućnost. Daljinski je plitak i nekvalitetan. Zašto se kod radio stanica stavlja jedna te ista slika. Odnosno upisan je direktni stream a ne web player kako bi korisnici imali mogućnost vidjeti kao na HRT web plejeru za radio stanice? Zašto su odabrane upravo ove radio stanice? S obzirom da postoji mnogo radio stanica iz Hrvatske koje imaju stream? Zašto tako malo radio stanica iz Dubrovačke županije ? I tako dalje pitanja je jako mnogo.

Razina korisnika 1

Najveći minus je da nema više onog simpatičnog preglednog slikovitog prikaza emisija koje slijede na izabranom kanalu u donjoj traci 

Odgovori