Riješeno

Kaon vm1200 a1 firmware

  • 12 July 2022
  • 2 odgovora
  • 353 pregleda

Moji doma koriste a1 kabovsku tv (nekadašnji bnet i vip), ja sam i prije slabo gledao tv preko receivera (kaon vm1200 označen kao vip) pa je do sada stajao neupaljen kod mene u sobi a starci imaju smart tv sa cf karticom...nedavno sam nabavio lcd tv za igranje igrice a usput mi je palo na pamet upaliti tv receiver i vidjeti kakva je slika na hdmi ali tv ne mogu upaliti, resetirao sam ga i jednostavno ne nalazi programe, stane i ne nađe/učita programe...pretpostavljam da je ostao u vip modu i ne može se spojiti na a1...vidim da u menu ima opciju učitavanja firmwarea sa usb pa me zanima da li je moguće skinuti a1 firmware i uploadati ga i oživiti ga za gledanje a1 kanala koje imam? znam da je jednostavnije tražiti zamjenu ali meni je ovo kao geeku veći izazov :)

icon

Najbolji odgovor od A1_Anchi 17 July 2022, 15:49

Pogledaj original

Odgovora 2

Razina korisnika 4
Bedž +3

Znači upališ ga, vidiš onaj A1 logo i onda ti javlja nema signala (možda i spominje neki ID 120?)? I ako napraviš ponovnu pretragu kanala ili povratak na tvorničke postavke ti javi da nisu pronađeni programi?

Meni onda to prije zvuči da ti je do onog koaksijalnog (antenskog) kabla koji je spojen na Kaon1200. Preko njega bi morao pronalaziti live programe na HFC mreži (a očito si na njoj kada spominješ karticu u drugom tv-u). LAN mreža služi samo za one interaktivne usluge i epg, live programi idu preko koaksijalnog na HFC mreži.

Pokušaj si provjeriti je li ti taj koaksijalni kabel dotegnut na prijemniku i svim ranijim spojevima do kojih možeš doći, pa ponovi pretragu kanala/povratak na tvorničke postavke.

Ako sam dobro opisao situaciju, i ovo ne pomaže, nazovi tehnički za servis.

Bedž +3

@1boiledpotato bok, molim te javi nam se OVDJE s podacima o vlasniku kako bi proslijedili prijavu na nadležni odjel. :) 

Odgovori