Riješeno

Ukraden uređaj - prijevremeni raskid ugovora

  • 12 December 2016
  • 7 odgovora
  • 3980 pregleda

Pozdrav!
Ukraden mi je mobitel (Samsung Galaxy S7 edge) kupljen u VIPu na pretplatu (poslovni korisnik).
Zanima me, koje opcije imam vezano za prijevremeni raskid ugovora...Postoji li mogućnost samo otplate uređaja i sklapanje novog ugovora ili je potrebno isplatiti uređaj+tarifu do kraja ugovorne obveze?
S obzirom na to koliko sam problema prošla (i još prolazim) vezano za izdavanje nove kartice sa istim brojem (jer vaši djelatnici komuniciraju kako to nije moguće), ozbiljno razmišljam o prelasku iz VIPa ka nekom drugom operateru sa dva pretplatnička broja i VIP fiksnim duo paketom.

Unaprijed hvala na odgovoru.
icon

Najbolji odgovor od relativity 12 December 2016, 20:36

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 6
Bedž +4
Jesi li prijavila krađu policiji budući da se radi ipak o skupom uređaju? Što se tiče prijevremenog raskida ugovora korisnik je obvezan platiti sve preostale mjesecne naknade do kraja ugovorne obveze ili naknadu za ostvarene popuste na proizvode i usluge u ovisnosti šta je za korisnika povoljnije.
Broj je moguće zadržati bez problema, samo se zatraži zamjena sim kartice.
Jesam, jesam, čim sam primijetila nestanak.
'naknada za ostvarene popuste na proizvode i usluge' - znači li to da mogu birati hoću li isplatiti uređaj plus popust na mjesečnu naknadu koju sam ostvarila tijekom 9 mjeseci od početka ugovorne obveze ili otplatiti 15 preostalih rata tarife?
Znam da je moguće zadržati broj, već sam jednom to napravila, ne vidim u čemu je sad problem.

p.s.puno hvala na odgovoru
Razina korisnika 5
Teoretski ne možeš birati, nego ti naplate onu varijantu koja je povoljnija za tebe, to je propisano od strane Hakom-a. Kad im pošalješ zahtjev za izračun vidjet ćeš kolko bi morala platiti.
Puno hvala na Vašim odgovorima.
Imam još jedno pitanje, trebam li čekati da policija preko VIPa pokuša locirati uređaj ili mogu osobno u VIPu pokušati? Locira li VIP uređaje putem IMEA?
Razina korisnika 6
Bedž +4
Vipnet neće locirati uređaj bez naloga nadležnih tijela (sud i policija). Ne preostaje ti drugo nego čekati rezultate policijske potrage, a to nekada zna potrajati jako dugo, a često se uređaj nikada niti ne pronađe. Inače svaki uređaj ima svoj IMEI kod tako da se isti može locirati neovisno o tome od kojeg operatera se sim kartica nalazi unutra. Zapravo nije uopće niti bitno da je sim kartica unutra već samo da je uređaj uključen. Policija će potragu vjerojatno vršiti u suradnji sa sva tri mobilna operatera.
Razina korisnika 4
Relativity, svaka čast, sve si dobro objasnio!
Freindly tip, nije zgorega povremeno nazvati policiju i provjeriti jesu li, možda, našli mobitel :D
Meni se dogodilo da su mi, ooops, "zaboravili javiti da je nađen" 😃 😃 😃

Odgovori