Riješeno

Trajni nalozi

  • 9 October 2018
  • 17 odgovora
  • 2849 pregleda

Račune (imam ih 3-4 na A1) plaćam trajnim nalozima. Od prije par mjeseci, naplaćuje mi se i naknada za transakciju (Zg Banka), što prije nije bio slučaj. To mi je dodatni trošak 6-8 kn mjesečno. U banci su me uputili na A1, kažu da nije do njih.

Molim objašnjenje otkud ta promjena?
icon

Najbolji odgovor od A1_Darka 10 October 2018, 13:49

Pogledaj original

Odgovora 17

Razina korisnika 7
Bedž +3
Meni isto skidaju za 2 računa, stavka SEPA izravno terećenje i naknade po 3 kuna za svaki. RBA je u pitanju.
Razina korisnika 3
Bedž +3
Bok Ante Perkovic,

Uvođenjem nove platne usluge SEPA izravno terećene banke su odlučile naplaćivati transakciju provođenja naloga za izravno terećenje. Znači, to je naknada banke koja će biti uplaćena na račun banke.
Bok Ante Perkovic,

Uvođenjem nove platne usluge SEPA izravno terećene banke su odlučile naplaćivati transakciju provođenja naloga za izravno terećenje.Hvala na odgovoru!
Ima li načina da uštedim na ovim naknadama? Ja plaćam rečune za sebe i 2 člana obitelji, B.Net za doma i internet na vikendici. Ima li načina da se sve to skupa naplati odjednom?
Razina korisnika 3
Bedž +3
Ante Perkovic,

račun bez naknade možeš platiti preko Moj A1 usluge ili u A1 centrima (popis se nalazi na stranici https://bit.ly/2O087P2).
Ante Perkovic,

račun bez naknade možeš platiti preko Moj A1 usluge ili u A1 centrima (popis se nalazi na stranici https://bit.ly/2O087P2). Savjetujem i plaćanje izravnim trećenjem, pogotovo s obzirom na to da si naveo da imaš veći broj usluga koje ti plaćaš.


Možete pojasniti razliku između "izravno terećenje" koje preporučujete i "SEPA izravno terećene" spomenuto ranije.

Ako sam ja dobro razumio, mogao bi otkazati ove SEPA naloge i umjesto toga jednom mjesečno, kad A1 kreira račune, uz pomoć Moj A1 aplikacije na mobitelu poplaćati sve račune bez ikakvih naknada?
Razina korisnika 3
Bedž +3
Oprosti Ante Perkovic, ispravila sam s obzirom na to da si naveo da tvoja banka naplaćuje naknadu. Najbolja opcija je u tom slučaju Moj A1.
Razina korisnika 7
Bedž +3
@A1_Darka - jesi sigurna? Meni su na račun od 576.90 i drugi račun od 160.00 kuna koliko plaćam trajnim nalogom skinute 2 puta po 3 kune (6 kuna ukupno) a pod "primatelj" piše VIPnet, Vrtni put!

Ne mogu SS-at screen zbog security mobilnog bankarstva aplikacije ali mogu uslikat ako treba. Naknada dakle ide A1???

Da se nadovežem, sve režije plaćam internet bankarstvom i imam paket IB-a u kojem ne plaćam naknade po plaćenim računima, niti transakcije na račune u druge banke!
Razina korisnika 3
Bedž +3
gogsy1975,

razumijem. Uslikaj i pošalji nam sliku mailom, na temelju toga ćemo napraviti dodatnu provjeru s nadležnim odjelima.
Razina korisnika 7
Bedž +3
@A1_Darka - nemam namjeru se ciganit i žalit za cijenu kave, čekati službeni odgovor 15 dana na mail ali činjenica je da A1 skida lovu s računa na dan dospijeća uz naknadu za svaki račun po 3 kune. Radije ću skinuti trajni nalog pa sam plaćati, ne trebam čak niti na dan dospijeća nego ću namjerno malo okasniti, do ruba opomene. Evo attach ovdje, ako netko uopće želi provjeriti. 3 kune po 3 kune od svakoga i nakupi se. Nema nikakvih privatnih podataka, ss sa kompa.

Razina korisnika 3
Bedž +3
Gogsy1975,

iskoristit ću attach, hvala ti. Javit ću ti se nakon provjere.
Razina korisnika 3
Bedž +3
Pozdrav,

nastavno na naše pitanje naplate naknade za izravno terećenje. Napravila sam dodatnu provjeru s nadležnim odjelom, potvrđeno je kako naknadu naplaćuju banke. gogsy1975, u transakcijama bi trebao vidjeti na koji IBAN je uplaćena naknada.
Razina korisnika 7
Bedž +3
@A1_Darka - Ne vidim IBAN ali potražio sam odgovor u RBA. RBA naplaćuje "Izvršavanje naloga SEPA izravnog terećenja u korist transakcijskih računa izvan Banke" 0,25%, min. 3,00 HRK a maks. 50,00 HRK. Bit će da A1 transakcijski račun nije u RBA banci a nije niti u ZAB-i pošto i @Ante Perkovic naplaćuju isto. To je svakako neprofesionalno jer recimo kad plaćam ht račun, on me automatski preusmjeri na drugi broj računa u mojoj banci kako bi transakcija bila izvršena bez naknade.

A ništa, gasim trajne naloge pa neka A1 malo čeka pare kad plaćanje na dan dospijeća nije znao cijeniti nego financirati banku naknadama iz mog džepa.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Vipnet računi su bili u Zabi, tj. u jednom trenutku je ponudilo to preusmjeravanje prije više mjeseci. Možda A1 to još nije preimenovao.
Razina korisnika 7
Bedž +3
@Sunasce - vidiš u uvodnom post-u da se i kolegi koji ima račun u ZABA-i naplaćuje. Onda to nije ZABA-ZABA interna transakcija. 😉 Možda je račun na Kanarskim otocima pa imaju deal sa našim bankama. 😃
Razina korisnika 7
Bedž +3
M zato sam i rekla da vipnetov je bio, ali vjerojatno nisu riješili preimenovanje još. Čini mi se da su s dosta stvari računali APP... Jer su i problemi s karticama vjerojatno bili zbog toga, i računi su im zbrkani i Google plaćanja... Amaterski.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Nije to od 1.10., to traje već unazad par mjeseci otkad je SEPA aktivirana tako da nema veze s preimenovanjem. ;)

Znači, ako poskeniram 3D kod i platim internet bankarstvom neovisno u kojoj banci A1 ima transakcijski račun (imam IB plaket plaćanja računa bez naknade), naknada mi neće biti naplaćena a ako plaćam trajnim nalogom u istoj toj banci, skida mi po 3 kune za svaki nalog. Nema logike.
Stvar je u tome što je sa opcije direktnog terećenja Vip (tj A1) prešao na novi protokol SEPA direktna terećenja. Stvar je u tome što je po starom sistemu A1 morao imati ugovor sa svakom bankom pojedinačno, dok po novom A1 ima ugovor samo sa svojom matičnom bankom. I onda A1 svaki mjesec svojoj banci da naloge koliko treba naplatiti pojedinačnom klijentu, pa njihova matična banka to šalje ostalim bankama.
A kako banke (kao i telekomi) ne rade ništa mukte, tako sad ovu SEPA uslugu banke naplaćuju klijentima. Prije kad su bili pojedinačni ugovori nisu naplaćivale klijentu, vjerojatno su Vipu uzimali neki fee

Odgovori