Sport Klub i NTH mobile naplata

  • 20 May 2023
  • 5 odgovora
  • 84 pregleda

Razina korisnika 6
Bedž +6

Dakle, ja baš ne pratim sport pretjerano, niti ga googlam baš. Ne znam na osnovu čega mi je Google ponudil clickbait članak Sport Kluba, al eto ja ga otvorila, da vidim taj nemogući potez, jelte.

 

I htjela ja vidjeti taj video, nisam uopće išla za tim da je to u biti tv program Sport Klub, koji je nekad bio i u A1 ponudi.

Kliknem ja na video i pojavi mi se ovo

 

Čim sam ovo vidjela, brže bolje vratila sam se na prethodnu stranicu, još uvijek je to bila stranica

Sport Klub N1info.hr.

Na njoj više nije bilo videa, već ovo

 

Naravno da nisam tapnula "otvori". Pa da mi Chrome sam pošalje sms i onda da se svaki mjesec čudim gdje mi odlazi 4 eura. Provjerila sam odmah u transakcijama na A1 webu- ali, provjerit ću i nakon sat vremena, jer neke transakcije postanu vidljive tek naknadno. Sva sreća da sam snimila screenshot od ovog glupog clikckbaita, pa da znam kome se trebam obratiti u slučaju da mi se usluga ipak (maliciozno) uključila i naplatila


Odgovora 5

Razina korisnika 6
Bedž +5

Koliko vidim ovdje trebaš poslati poruku da bi se usluga uključila, ukoliko vidiš u odlaznim porukama da ona nije poslana - onda nije se moglo kako niti aktivirati. Ili još bolje - vidiš na stanju računa ukoliko si na bonovima ili u Moj A1 app-u ukoliko si na pretplati.

Sve u svemu gotovo nemoguće da je aktivacija mogla proći “nesvjesno”.  

Razina korisnika 6
Bedž +6

Nemrem te demantirati jer ne želim tapnuti ono 1 "pošalji kod". Ali mislim da kad tapneš taj 1, sms poruka se šalje preko browsera, a ne preko aplikacije za poruke, tak da i ne mora biti evidentirana u appu za poruke. Možda jedino povratna sms, kao kod mejla,pretpostavljam. Upišeš broj, istina svjesno, da bi dobio pristup videu, ali pročitaš samo onu prvu rečenicu-da je to JEDNOKRATNA usluga, a onu glupost o 250 igrica, mjesečni horoskop i kvizove ni ne pročitaš. Pa imali smo ovdje već slučajeva da nemaju pojma kad i gdje su uključili nekakvu uslugu za koju se ispostavilo da daje NTH mobile.

Ali sad kad vidim olfo video, a ispod piše yellow-racoon.com- zaobilazim naveliko i naširoko, naletila sam na to par puta nakon ovog.

Razina korisnika 6
Bedž +5

Ne znam koji uređaj koristiš no na iPhoneu apsolutno nikad poruka ne ide sama preko browsera već budeš preusmjeren na poruke gdje ti je ispisana već gotova poruka i dodan broj telefona no zadnji klik “pošalji” moraš ti stisnut, ne ide sama. Znam da je Android smeće što se tiče sigurnosti ali čak i za njih bi mi bio šok da takvo što nije blokirano i da poruka zaista može sama otići preko običnog klika u browseru. Sigurnosna rupa level 500.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Pa ne znam da li to ima veze sa androidom, ako sms možeš poslati i preko kompa, znači-ima više veze sa browserima, a Chrome je hehehe, pun neočekivanih mogućnosti 😂

Razina korisnika 6
Bedž +5

To je sasvim drugi način slanja poruke koji nema veze sa mobilnim uslugama, ono ide preko interneta a ne SMSC/SMPP protokola kao kad šalješ preko mobitela. Shodno tome ni tvoj operater ti ne može aktivirati na tvojem broju apsolutno ništa što je poslano na taj način.

I ne, nema veze sa browserima jer Chrome možeš koristiti i na iOS-u i na Andoridu i na Windowsima i na Macu i nije svuda isti, posebno po pitanju sigurnosnih stvari.

Odgovori