Riješeno

Sporiji internet od ugovorenog

  • 19 June 2021
  • 3 odgovora
  • 106 pregleda

  • Forum rekreativac
  • 23 odgovora

Dobar dan,sklopio sam ugovor sa A1 sa superinternet od 140-200 mbps ali internet mi je negdje u prosjeku oko 40-50 mbps.Ja zva tehničku oni kažu da je to zato što se spajam na laptop preko WI-FI a ne kabelom.A oni mi poslali LAN ethernet kabel koji moj novi laptop ne podržava pa moram kupovati gigabitni USB LAN kabel za laptop.U ugovoru jasno piše minimalna i maksimalna brzina i ne spominju dali se spajam preko wi-fi ili preko kabela.Zašto je to tako i kako se to može popraviti?

 

Još moram napomenuti da mi je usluga aktivirana proje dva dana a fiksna linija (bila na T com-u) još nije aktivna tj.bit će aktivna 23.06.Da li mi ova stvar usporava internet jer fiksna nije još aktivirana?

 

Molim odgovor dobri ljudi

Hvala

icon

Najbolji odgovor od Pero357 20 June 2021, 08:07

Pogledaj original

Odgovora 3

Razina korisnika 2
Bedž +2

Nazivna brzina je 200 - hakom je definirao da operator treba isporučiti barem 70% od nazivne brzine na fiksnoj pristupnoj mreži, no to je definirao samo za mjerenje preko lan mreže, ne i wirelessom. U kratko, hakom traži da do modema treba doći tih 70%, ne da ih trebaš moć mjeriti wirelessom. Wireless uvijek ima neke gubitke, vanjske smetnje, itd.

Ne vjerujem da ti taj prijenos broja koji se još čeka utječe na internet, čisto sumnjam da će ti se situacija nešto drastično poboljšati nakon što se taj prijenos odradi.

Btw, ta mjerenja su ti na 2.4 ili 5GHz wirelessu? Ako nisi već si promijeni imena te dvije mreže da ti nisu iste.

Razina korisnika 3
Bedž

Zašto duplo pitanje i tema? Dobar dan,sklopio sam ugovor sa A1 sa superinternet…

Tamo je već dobijena masa odgovora.

Zašto duplo pitanje i tema? Dobar dan,sklopio sam ugovor sa A1 sa superinternet…

Tamo je već dobijena masa odgovora.


Jbg zafrkao se:smiley:

Odgovori