PITANJE

roaming naplacivanje

  • 1 Studeni 2019
  • 2 odgovora
  • 1534 pregleda

Posto sam terenski radnik i cesto radim u zemljama Eu ( cetri tjedna teren, tjedan kod kuce) Zivim u Pozegi i dobio sam sms da ce mi poceti naplacivati roaming ako boravim duze od cetri mjeseca izvan Hrvatske. Pisao sam prigovor te ga neuvazavaju! Inace sam i ja zena na pretplati. Jeli netko ima iskustva s tim?


Odgovora 2

I ja sam dobio sms (ROAMING OBAVIJEST) o naplacivanju dodatne naknade (EU roaming i dalje ostaje “besplatan”) jer boravim dosta vremena izvan RH, u drugoj zemlji clanici. Naplacivanje dodatne naknade nije obavezno vec je ostavljeno na volji operateru (EU RLAH direktiva), A1 je ocito procjenio da je ok ‘izmusti kravu’. Dodatne naknade za razgovore (29lp odlazne, 7lp dolazne) i sms (9lp) su pristojne ali za podatke su IMHO izuzetno visoke (41kn za 1Gb), zato budite oprezni. 

Razina korisnika 2

Pozdrav, sukladno roaming regulaciji, primjena domaćih cijena u EU/EEA roamingu namijenjena je za povremena putovanja te nije namijenjena za dugotrajniji boravak i prekomjernu/pretežnu potrošnju u EU/EEA roamingu. Uvedena je još jedna dodatna mjera u svrhu sprječavanje prekomjernog korištenja roaming usluga po domaćim cijenama i sprječavanje zlouporaba. Ako se roaming koristi za povremeni boravak, što je i njegova svrha, neće biti dodatne roaming naknade. 

Odgovori