Reklama vs stvarnost

  • 30 November 2018
  • 9 odgovora
  • 404 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 4 odgovora
Na reklami piše (trio paket) download od 49 Mbit/s do 70 Mbit/s i upload od 7 Mbit/s do 10 Mbit/s. Meni je 10 down i 1up???? Služba kaže da je to normalna brzina??? Ko ima iskustva sa takvim nečim?

Odgovora 9

Razina korisnika 1
Bedž +2
Pozdrav @CVV, brzina na koju se referiraš, odnosi se na nove SVE Trio pakete preko A1 kabla. Možeš li nam poslati podatke u inbox ( šifru korisnika s računa ili OIB vlasnika linije) kako bismo sa sigurnošću provjerili koju točno uslugu imaš i koja brzina je uključena u tvom paketu?
To NIGDJE ne piše, da se odnosi na optiku. Znači da je reklama laž, što je ZAKONOM kažnjivo.
Razina korisnika 6
Bedž +4
NIGDJE osim na web stranicama, u letcima, na ugovoru pri sklapanju usluge itd.
Nemoguće je svim korisnicima osigurati takve pristupne brzine. Toga nema niti u puno razvijenijim državama od Hrvatske.
@relativity pokaži GDJE na stranici (tri paket) piše da je ta brzina predviđena samo za optiku!!!! Što se ugovora tiče, još ga nisam dobio, pri razgovoru za sklapanje rečeno da brzina neće biti ispod 20 kolko sam imao do sada. To je prvi dio. Drugi dio je HR zakon, koji ljepo kaže da se NE SMIJE lažno reklamirati. Znači da su onda trebali napisati da su brzine od 4 da 70, ili staviti onu fatalnu zvjezdicu (*) i opis da je to za optiku. Kao treće, imali su adresu i broj telefona 10 dana i više. Mogli su napraviti provjeru linije i reći koliko će biti brzina. Veoma jednostavno.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Piše na web stranici a i u Uvjetima korištenja... da ne budem prost u he....m malim i sitnim slovima koja se pojave i na Ugovorima kada potpisujemo papire na kredit a većina ih na to uopće ne obraća pažnju. A ako je netko upoznat sa brzinama, vjerujem i da je upoznat sa tim da preko postojeće t-com parice ide 10, ajd do plafon 20 tko ima sreće. Kabel je druga stvar a optika ili svjetlovodni priključak treća. Znači, ako imaš preko t-com parice, do 20 je neka realnost. Mjeriš li u prime-timeu nemaš 20 niti na t-comu jer je zagušenje. Ako si potpisao 60, meni zvuči dosta nerealno jer ovisi o 100 stvari (priključku, parici, spoju na kući, starosti centrale, udaljenosti centrale, zagušenju, o tome jel te t-com sabotira da se vratiš njima itd.). Mjerenja zaboravi, meni je t-com izmjerio 20 a nije bio sposoban isporučiti stabilni maxtv (znači četvorku koliko max vuče).O Uvjetima korištenja možeš pročitati ovdje:

Uvjeti korištenja

I da se nadodam, ono što ih Zakonski štiti sve providere. Citiram: "Maksimalna brzina ovisi o propusnosti i kvaliteti iste"
  • Aktivacija preko postojeće usluge
  • Dodatni TV paketi
  • Dodatno ubrzaj svoj internet
U slučaju aktivacije usluge preko postojeće linije, maksimalna brzina ovisi o propusnosti i kvaliteti iste, te se dodaje mjesečna naknada za tehnologiju realizirane usluge u iznosu od 20 kn.

To piše.
Opet ponavljam, broj i adresu su imali 10 dana ranije i mogli su točno vidjeti propusnost linije. Su sesjed ima iskon (na istoj smo centrali, koja se nalazi 300m od kuće do koje vodi optika) ima propusnost od 35 do 42. A do sada moja brzina nije padala ispod 20 sa uključenim max tv-om i spojenim barem tri mobitela na wlan. Znači ono što očekujem je barem isto.

POKRENITE CHAT
Razina korisnika 7
Bedž +3
Poslao sam ti link na Uvjete korištenja i screenshot a ti reci (ili vidi) što si potpisao pa javi. Ovo "rekao mi je taj i taj..." nije relevantno kao ono što imaš na papiru ugovoreno i potpisano. Ako su ti obećali nešto što ne mogu ispuniti, imaš pravo žalbe ali to mora biti papirnato potkrijepljeno.

Btw. probao speedtest danas, kakva je brzina? Radiš speedtest preko kabla povezan ili wi-fi-a?
Kao prvo nisam ništa potpisao jer ugovor još nije došao. Kao drugo da je i opcija do 60Mbit, najmanje mora biti: (kopirano s uvjeta korištenja) download od 21 do 30 Mbit/s te upload od 3,5 do 5 Mbit/s, meni je sada 10,59 i 1,04. Speedtest samo preko kabla. Ruter do kompa. Orginalni kabel(žuti).
Razina korisnika 1
Bedž +2
@CVV, još uvijek nismo zaprimili podatke u inbox, ako se predomisliš možeš nam ih poslati kako bismo napravili provjeru.

Odgovori