Najbolji odgovor od Sunasce
to znam...i sad mi visi kod VIP...da po isteku mobilne umjesto 170 kn placam 320...a uredaj kod HT samo jednokratno...i opcija je huawei mate 10 lite jednokratno za kunu...bez rata...žao mi je ali nisam copy pastao tu korespodenciju...dva puta sam pitao bez rata za uređaj...makar meni uredaj ne treba
Možeš zatražit prebacivanje na bonove na dan kad ti istekne ugovorna obveza, možda će potrajati 2, 3 dana, ali ne plaćaš za cijeli mjesec pretplatu nakon isteka nego samo za tih par dana.
Mate 10 lite ti je u dućanu oko 2400 pa i tu budi "pažljiv" je li stvarno daju popust.
Što se tiče naknadne kupnje uređaja s popustima, da prije je bilo pravilo da što si potpisao, to imaš. Zadnje vrijeme znam da se moglo napomenut pa ostavit mogućnost da se dobije uređaj uz neku bolju cijenu i kasnije.
Međutim, svi operateri su prestali subvencionirati uređaje još 2013. godine. Od tada i onih izmjena zakona u korist korisnika jednostavno više nema "povoljnog" uređaja kod operatera. Platiš uređaj ovako ili onako po cijeni sličnoj kao u nekoj trgovini, samo ako je "cijena uređaja" naizgled povoljnija, onda kompenziraš pretplatom koja je 30-50% skuplja od slične kombinacije na prepaid. Kad podvučeš crtu nikad nisi na dobiti. Pitanje je samo je li ono što plaćaš tebi osobno vrijedno novca koji ćeš na to potrošit. Komocija pretplate i ne razmišljanja o nadoplatama, paketima..., uređaj na rate, dodatne neke uslugice lukavo upakirane u povoljnu ponudu...