Riješeno

Primjedba

  • 27 November 2018
  • 4 odgovora
  • 286 pregleda

Jedno kratko pitanje ako bilo tko znade odgovor, zastoo nije moguče nekom studentu sa 19 godina napraviti ugovor na pretplatu?
icon

Najbolji odgovor od A1_Matej 5 December 2018, 23:28

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 7
Bedž +3
Pretpostavljam da a1 zadržava pravo odbiti zbog statusa studenta / nestalnih prihoda / bankovne kartice / tarife koja iziskuje trajni nalog / premium smartphone-a u otplati koji isto tako iziskuje trajno nalog itd. Ako ti je odbijeno, nešto od gore navedenog je u pitanju.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Prije su dozvoljavali svima bezuvjetno pa su se opekli, pa su stavili kao uvjet trajni nalog i kreditnu karticu pa su se i tu opekli. Broj neplaćenih računa i dugovanja je enormno narastao, a veliki postotak su bili mladi koji su se zaletjeli jer realno nemaju baš često svijest što znači imati obvezu odvojiti mjesečno 200, 300kn za telefon. Pa se zalomi neoprezni trošak za net ili nešto, ili potrošiš previše love u subotu navečer i eto problema. Onda su to rješavali ovrhama pa onda i prodajom dugovanja jer ovrhama isto ništa nisi napravio kad blokiraš crkvenog miša.
Sve u svemu, ako su te odbili, bolje za tebe da su te odbili. Iako je flagship na rate privlačan, privlačnije je parsto kuna mjesečno.ulagati u nešto pametnije dok si njega ne budeš mogao priuštit u kešu.
Razina korisnika 6
Bedž +4
Ja pretpostavljam da je moguće napraviti pretplatu, ali za početak uz neki niži iznos mjesečne naknade i rate za uređaj. Nakon nekog perioda i urednog podmirivanja računa, otvara se i mogućnost za kupnju skupljeg uređaja i tarife. Mislim da je moguće odmah u startu uzeti i nešto skuplje, ali se kao instrument osiguranja mora platiti neki iznos u gotovini unaprijed.

Sve u svemu, ovim se služe kao instrumentom osiguranja naplate što je potpuno opravdano i logično.
Npr. imam Diners karticu s kojom sam u početku imao vrlo nizak limit za kupnju na rate, ali kako sam uredno plaćao račune, limit se postupno povećavao.
Razina korisnika 2
Pozdrav,

vidim da su naši iskusniji forumaši više - manje sve objasnili. Sve je to zapravo instrument osiguranja.

Imaš 19 godina pa svakako savjetujem da kreneš s manjom pretplatom i nekim uređajem srednje vrijednosti. Nakon što se pokaže da uredno podmiruješ svoje obveze nećeš imati poteškoća u kupovini uređaja.

Odgovori