Riješeno

Preusmjeravanje poziva

  • 1 Prosinac 2017
  • 2 odgovora
  • 8686 pregleda

  • Aktivni forumaš početnik
  • 10 odgovora
Trebao bih napraviti preusmjeravanje poziva sa jednog na drugi broj , oba u VIPnet mreži.
Naime, izdahnuo mi je mobitel koji ima VIP broj sa osnovnom tarifom (Start ili već kako se zove). taj sam mobitel koristio većinom samo za dolazne pozive.
Sada bih taj broj trebao preusmjeriti na ovaj drugi mobitel.

Kako to napraviti i zanima me slijedeće:

- kakvi su troškovi u vezi toga......da li ja što plaćam to preusmjeravanje kao uslugu?
- da li plaćam poziv sa broja A, na broj B ?
- da li pozivatelj ima kakve dodatne troškove i da li je pozivatelj svjestan preusmjeravanja ?
- da li ja nekako mogu znati/vidjeti da je poziv koji primam preusmjeren sa tog mog drugog broja ?
- da li postoji kakva druga opcija da mogu koristiti taj broj i preusmjeriti ga na drugi broj, ali da za taj prvi ne plaćam tarifu ?
icon

Najbolji odgovor od robogo 3 Prosinac 2017, 11:38

Ne samo da je to logika kako @gogsy1975 kaže, već je to i način na koji preusmjeravanje funkcionira 🙂 s tim sustavom ide se u korist pozivatelja koji ne može nikako znati (a i ne mora) je li primatelj njegovog poziva preusmjerio pozive na neki međunarodni broj.Usluga preusmjeravanja poziva dostupna je na svim GSM mrežama i više se ne plaća kao dodatna usluga.

U najosnovnijem pogledu ide ovako:A zove B - B preusmjerio pozive na C.A - plaća poziv prema B broju - ako je B broj domaći, onda A broj plaća minutu poziva ili mu se naplaćuje iz paketa minuta tarife neovisno o tome je li B broj u roamingu ili ne (opet, pozivatelj ne može i ne mora znati je li B broj u roamingu ili ne).B - nakon preusmjeravanja plaća poziv prema C sukladno cjeniku svoje tarife - u 99% slučajeva poziv se naplaćuje po cjeniku tarife mimo paketa minuta uključenih u tarifu (povrh tarife za pretplatnike, izravno s računa za bonaše) ovisno prema kakvom je broju poziv preusmjeren (nacionalni ili međunarodni).Nisam u potpunosti siguran kakav je trenutno standard u uporabi što se preusmjeravanja tiče, ali mislim da se ne može vidjeti je li dolazni poziv preusmjeren s nekog drugog broja ili ne.

Osobno bih i ja preporučio što ti je @gogsy1975 naveo - dual SIM uređaji najjednostavnije su rješenje, a sa sve većom dostupnošću uređaja proizvedenih u Kini gdje je dual SIM gotovo pa nepisano pravilo, može se pronaći vrlo povoljne smartphone uređaje s dva utora za SIM i dual stand-by. Primjer: Cubot R9 za 700 kn ili, ako baš ne mora biti smartphone, Alcatel 1016D za 150 kn.
Pogledaj original

Odgovora 2

Razina korisnika 7
Neka logika kaže da pozivatelj plaća do tvog broja A a onda ti plaćas preusmjeravanje sa broja A na broj B što je u start tarifi jako skupo jer se plaća poziv po minuti.

Ako baš moraš imat taj broj, uzmeš neki mob za 200tinjak, 300 kuna ili se ponovi pa uzmi neki dual sim...
Razina korisnika 5
Ne samo da je to logika kako @gogsy1975 kaže, već je to i način na koji preusmjeravanje funkcionira 🙂 s tim sustavom ide se u korist pozivatelja koji ne može nikako znati (a i ne mora) je li primatelj njegovog poziva preusmjerio pozive na neki međunarodni broj.

Usluga preusmjeravanja poziva dostupna je na svim GSM mrežama i više se ne plaća kao dodatna usluga.


U najosnovnijem pogledu ide ovako:

A zove B - B preusmjerio pozive na C.

A - plaća poziv prema B broju - ako je B broj domaći, onda A broj plaća minutu poziva ili mu se naplaćuje iz paketa minuta tarife neovisno o tome je li B broj u roamingu ili ne (opet, pozivatelj ne može i ne mora znati je li B broj u roamingu ili ne).

B - nakon preusmjeravanja plaća poziv prema C sukladno cjeniku svoje tarife - u 99% slučajeva poziv se naplaćuje po cjeniku tarife mimo paketa minuta uključenih u tarifu (povrh tarife za pretplatnike, izravno s računa za bonaše) ovisno prema kakvom je broju poziv preusmjeren (nacionalni ili međunarodni).

Nisam u potpunosti siguran kakav je trenutno standard u uporabi što se preusmjeravanja tiče, ali mislim da se ne može vidjeti je li dolazni poziv preusmjeren s nekog drugog broja ili ne.


Osobno bih i ja preporučio što ti je @gogsy1975 naveo - dual SIM uređaji najjednostavnije su rješenje, a sa sve većom dostupnošću uređaja proizvedenih u Kini gdje je dual SIM gotovo pa nepisano pravilo, može se pronaći vrlo povoljne smartphone uređaje s dva utora za SIM i dual stand-by. Primjer: Cubot R9 za 700 kn ili, ako baš ne mora biti smartphone, Alcatel 1016D za 150 kn.

Odgovori