Riješeno

Internet u inozemstvu

  • 12 May 2022
  • 9 odgovora
  • 1604 pregleda

  • Forum rekreativac
  • 7 odgovora

Imam neograničen internet kroz tarifu "Fleterica" dok sam u RH, a u EEA zoni imam oko 21GB prije naplate roaming nadoknade.

Zanima me može li se i kako provjeravati trenutna potrošnja megabajta dok sam u inozemstvu.. želim znati koliko sam potrošio interneta od dozvoljenih 21GB.

icon

Najbolji odgovor od A1_Ana 14 May 2022, 09:32

Pogledaj original

Odgovora 9

Razina korisnika 2
Bedž +2

@bp9 pozdrav. Na Fleterici imaš 21125 MB za potrošnju u EU bez dodatne naplate. U slučaju dosezanja limita potrošnje šaljemo ti sms poruku. Potrošnju možeš pratiti putem Moj a1 aplikacije ;) 

@A1_Ana U aplikaciji mi ne pokazuje točan iznos preostalih megabajta, nego ja moram procijeniti otprilike.

Razina korisnika 2
Bedž +3

@bp9 ovo nije uobičajen slučaj 🤔 Kako ti se prikazuje preostali iznos prometa u inozemstvu? Pošalji nam broj kojim se koristiš u inozemstvu OVDJE kako bismo ti ponudili konkretnu provjeru i rješenje ove situacije.

@A1_Filip 

 

Razina korisnika 6
Bedž +6

@A1_Filip

 

🤭🤭🤭🤭, to te A1 ne želi gnjaviti brojčicama, ovak naoko vidi se da imaš još puuuno giga do upozoravajućeg sms-a. Uzmeš metar i podijeliš crtu na pola, pa još na pola i ti si potrošil negdje 2 gige do sada, valjda A1 misli da trebamo tak nagađati potrošnju 🤣🤣😋. Kaj kaže tvoj mob? Čini mi se da je on točniji nego ovo

@nickno  Čak je i ovaj "megabajtomjer" u aplikaciji nelogičan i zavaravajući na prvu, jer "odbrojavanje" ide s desna na lijevo, umjesto s lijeva na desno.. umalo me srčani nije opalio kad sam tek sletio i drugi dan vidim da sam "pri kraju", ali ne.. ipak sam bio na početku 🤣

Dakle, ovo ide nalijevo i ostalo mi je još malo.. a koliko točno pojma nemam, na onaj pozivni kod mi ne može reći 🤬

Razina korisnika 6
Bedž +6

Auuu, u pravu si, brojanje ide ulijevo, evo ja nisam u roamingu i crta mi je plava 🤔

Al kak si ti uspio potrošiti skoro 20 giga u par sati? 

Ne, ja ovdje koristim internet 2 tjedna, a prvih para dana mi je samo navigacija trebala i to mi je u pravilu skidalo jako malo.

Još jedan pro tip je da se u pristupnoj točki APN interneta u postavkama mobitela promijeni na "data.vip.hr" i da se mreža ručno odabere (Vodafone UK 4G), to je zbog stabilnosti.. može i O2 jer su i oni partner s A1 Hrvatska.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Hvala na tips, nekom će sigurno pomoći. Mobiteli isto prate potrošnju podataka, pa iako nije baš 100% točan, može ti donekle biti orijentir, u nemogućnosti bolje opcije

Odgovori